BTC USD 17,243.7 Gold USD 1,800.83
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tolong- Dapat Saman Dari TM

En.fazlid

Fun Poster
Messages
785
Joined
Sep 19, 2011
Messages
785
Reaction score
3
Points
15
Assalam,

Ceritanya macam ni, hari ni aku dapat call dari telekom(katanya la) dari no 014-727****
dia kata dia akan keluarkan surat saman kat aku pada esok hari (19.12.2013).
kalau surat tu dikeluarkan, aku kena hadirkan diri di mahkamah jalan duta.
Dan kalau dah masuk mahkamah, aku akan dicas kos guam sebanyak RM300 dan kos apa ntah RM2000 total semua dalam RM3000+++

Memang aku ada tunggakan dengan telekom sebanyak RM757. Masa tu aku apply untuk guna masa belajar dekat kedah,
bila pindah mai KL kerja kat sini aku minta TM tukar nama aku kat alamat baru. apply minta tukar 2-3 bulan juga makan masa,
tup tup dia bagitau kata tempat aku duk tu port untuk streamyx tak da. ada port unifi ja. :mad:
Masa ni awal tahun 2011

Dah tu aku nak buat macam mana lagi, bil tetap jalan(sb kontrak), aku tanya dia habis tu nak buat macam mana?.
boleh dia jawab itu kami tak tahu, encik boleh pasang kat Kampung ke. dekat kg bapak aku mana main internet. ~X(

Persoalan aku kat sini, minta pendapat dari korang, dia suruh settle sebelum tengah hari esok sekurang-kurangnya RM200
mana aku mampu, kalau tak surat akan dikeluarkan, aku tak mau la sampai naik2 mahkamah bagai, kalau aku bayar RM50 ja boleh tak?..
Sekurang2nya banyar juga.. tak pernah kena lagi pengalaman macam ni. Mohon sangat2 pendapat sapa2 yang ada pengalaman. :( :((

memang aku salah, sebab ikat kontrak lagi dengan TM. tapi dah aku tak guna buat apa aku nak bayar kan.huhuhu


p/s:Betul ke parking dengan section ni?
 
Sponsored Post

partnerfx4u

Active+ Member
Messages
4,472
Joined
Nov 9, 2011
Messages
4,472
Reaction score
19
Points
25
diorang nie kdg2 ambik x serius...
aku ada satu kes..dah terminated telepon rumah..dah byr semua..tapi bil tetap terima sampai skrg..duk charge sewa talipon...dh 2 3 kali buat aduan..tapi still dpt bil jgk..last2 aku buat xtau jer..malas nak byr...
 

En.fazlid

Fun Poster
Messages
785
Joined
Sep 19, 2011
Messages
785
Reaction score
3
Points
15
diorang nie kdg2 ambik x serius...
aku ada satu kes..dah terminated telepon rumah..dah byr semua..tapi bil tetap terima sampai skrg..duk charge sewa talipon...dh 2 3 kali buat aduan..tapi still dpt bil jgk..last2 aku buat xtau jer..malas nak byr...

pas tu kena saman tak?.. tak kena saman ok la.. aku ni siap nak saman lagi..adohai..
 

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
165,139
Joined
Jan 13, 2009
Messages
165,139
Reaction score
22,627
Points
1,831
Awards
1
debt colector ni kasi gempak jer
 

balung

Fun Poster
Messages
434
Joined
Jan 3, 2013
Messages
434
Reaction score
2
Points
15
Assalam,

Ceritanya macam ni, hari ni aku dapat call dari telekom(katanya la) dari no 014-727****
dia kata dia akan keluarkan surat saman kat aku pada esok hari (19.12.2013).
kalau surat tu dikeluarkan, aku kena hadirkan diri di mahkamah jalan duta.
Dan kalau dah masuk mahkamah, aku akan dicas kos guam sebanyak RM300 dan kos apa ntah RM2000 total semua dalam RM3000+++

Memang aku ada tunggakan dengan telekom sebanyak RM757. Masa tu aku apply untuk guna masa belajar dekat kedah,
bila pindah mai KL kerja kat sini aku minta TM tukar nama aku kat alamat baru. apply minta tukar 2-3 bulan juga makan masa,
tup tup dia bagitau kata tempat aku duk tu port untuk streamyx tak da. ada port unifi ja. :mad:
Masa ni awal tahun 2011

Dah tu aku nak buat macam mana lagi, bil tetap jalan(sb kontrak), aku tanya dia habis tu nak buat macam mana?.
boleh dia jawab itu kami tak tahu, encik boleh pasang kat Kampung ke. dekat kg bapak aku mana main internet. ~X(

Persoalan aku kat sini, minta pendapat dari korang, dia suruh settle sebelum tengah hari esok sekurang-kurangnya RM200
mana aku mampu, kalau tak surat akan dikeluarkan, aku tak mau la sampai naik2 mahkamah bagai, kalau aku bayar RM50 ja boleh tak?..
Sekurang2nya banyar juga.. tak pernah kena lagi pengalaman macam ni. Mohon sangat2 pendapat sapa2 yang ada pengalaman. :( :((

memang aku salah, sebab ikat kontrak lagi dengan TM. tapi dah aku tak guna buat apa aku nak bayar kan.huhuhu


p/s:Betul ke parking dengan section ni?

pergi je kat TM point tuh.. bincang ngn die org.. kawan aku dulu pon ade kes lebih kurang.. tapi die by msg.. ckp kalu x wat payment akan naik mahkamah aper bagai..

last2 die g tmpoint.. cerita masalah die.. dan die ckp die akan byr tpi sikit2.. tm pon oke.. yg call TT ni mesti pengutip hutang.. huuu.. xyah layan.. g tm je.. senang.. pasti kan line dah potong.. tpi kalu dah kes 2011 mmg dah potong pun laa...
 

nimda

Fun Poster
Messages
974
Joined
May 24, 2010
Messages
974
Reaction score
12
Points
15
haha..aku yakin yg kol ko tu bkn org TM tpi debt collector yg dilantik olh TM utk kutip hutang2 tertunggak.

aku pon xbyr2 smpi skrg, tpi name dh kena blacklist la
 

boyz371

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,563
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,563
Reaction score
281
Points
131
aku rasa tu pemungut hutang je tu
 

ketupatFX

Active Member
Messages
2,214
Joined
Feb 14, 2013
Messages
2,214
Reaction score
40
Points
30
Assalam,

Ceritanya macam ni, hari ni aku dapat call dari telekom(katanya la) dari no 014-727****
dia kata dia akan keluarkan surat saman kat aku pada esok hari (19.12.2013).
kalau surat tu dikeluarkan, aku kena hadirkan diri di mahkamah jalan duta.
Dan kalau dah masuk mahkamah, aku akan dicas kos guam sebanyak RM300 dan kos apa ntah RM2000 total semua dalam RM3000+++

Memang aku ada tunggakan dengan telekom sebanyak RM757. Masa tu aku apply untuk guna masa belajar dekat kedah,
bila pindah mai KL kerja kat sini aku minta TM tukar nama aku kat alamat baru. apply minta tukar 2-3 bulan juga makan masa,
tup tup dia bagitau kata tempat aku duk tu port untuk streamyx tak da. ada port unifi ja. :mad:
Masa ni awal tahun 2011

Dah tu aku nak buat macam mana lagi, bil tetap jalan(sb kontrak), aku tanya dia habis tu nak buat macam mana?.
boleh dia jawab itu kami tak tahu, encik boleh pasang kat Kampung ke. dekat kg bapak aku mana main internet. ~X(

Persoalan aku kat sini, minta pendapat dari korang, dia suruh settle sebelum tengah hari esok sekurang-kurangnya RM200
mana aku mampu, kalau tak surat akan dikeluarkan, aku tak mau la sampai naik2 mahkamah bagai, kalau aku bayar RM50 ja boleh tak?..
Sekurang2nya banyar juga.. tak pernah kena lagi pengalaman macam ni. Mohon sangat2 pendapat sapa2 yang ada pengalaman. :( :((

memang aku salah, sebab ikat kontrak lagi dengan TM. tapi dah aku tak guna buat apa aku nak bayar kan.huhuhu


p/s:Betul ke parking dengan section ni?

debt collector ni :)) sebenarnya boleh nego ..benda tu mmg keje debt collector..

aku galakkan ko pergi TMpoint, bawa surat utang tu, cakap nak nego pasal bayaran sebab x mampu nak bayar lumpsump..

Cina pakai merc pun buat camtu nak bayaq RM500 :)) Dun worry jgn risau...TM bukan main CTOS cam P1
 

partnerfx4u

Active+ Member
Messages
4,472
Joined
Nov 9, 2011
Messages
4,472
Reaction score
19
Points
25
pas tu kena saman tak?.. tak kena saman ok la.. aku ni siap nak saman lagi..adohai..

xde kena saman lagi..tapi aku dah siap sedia dgn dokumen masa aku terminated tu..resit bil pembayaran masih disimpan...:)
 

aku_anak_nelayan

Fun Poster
Messages
729
Joined
Mar 24, 2010
Messages
729
Reaction score
9
Points
15
TT punya kes sama mcm aku...line dah terminate tp bill still jln...dkt 1k dah....dorang kol aku, msg byk kali...aku buat derk jerk...dah g TM point ckp suh stop bill tu, dia kata x blh....aku tunggu polis tangkap aku jer nie....hahaha
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register