BTC USD 22,805.7 Gold USD 1,921.81
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tolong- Dapat Saman Dari TM

blankoguy85

Super Active Member
Messages
7,637
Joined
Dec 14, 2011
Messages
7,637
Reaction score
84
Points
80
pegi TM Point jer bro..
aper nk takut ngan debt collector tu..

dier gertak jer tu..
aku ni ha.. siap surat smp umah lagik..
kaler tak menahan.. warna merah..

aper aku buat.. senang jer..
g jer larr TM Point.. ckp jer nk byar sket sket..
TM boleh kompromi lagik larr.. ko jgn risau..
takder naik nama kt CTOS punya..(mcm P1)

last last.. takder gak pigi mahkamah..
takder kena tindakan apa2..
bincang kt TM Point.. setel masalah..
kalau dh lama terminated.. tp bil masih bergerak..
itu ko jgn takut gak.. bnda leh bincang..
akan ko dpt REFUND nye nnt..
 
Sponsored Post

En.fazlid

Fun Poster
Messages
785
Joined
Sep 19, 2011
Messages
785
Reaction score
3
Points
15
serius bro.. nnt ko g tm.. ko tanye la die puas2..tanya pasal surat mahkahmah tuh.. tanye je.. tuh mmg kerja die tuh menjawab dan menyelesaikan masalah customer.. siap training lagi how to assists customer..

xde hal nye.. kalu debt collector tuh kol ko lagi.. ko ckp.. "saya dah bayar dah kat tm, TM pesan suh cari customer lain pulak"..

so sekarang ni kalau surat mahkamah tu sampai ada effect apa2 tak kalau tak buat bayaran lagi?.. mana tau tiba2 polis datang sebab tak hadir mahkamah pada tempoh sekian2.. mampus.. time tu jiran2 tengok polis datang gari tangan aku. macam kes bunuh pulak..huhuhuh
 

En.fazlid

Fun Poster
Messages
785
Joined
Sep 19, 2011
Messages
785
Reaction score
3
Points
15
pegi TM Point jer bro..
aper nk takut ngan debt collector tu..

dier gertak jer tu..
aku ni ha.. siap surat smp umah lagik..
kaler tak menahan.. warna merah..

aper aku buat.. senang jer..
g jer larr TM Point.. ckp jer nk byar sket sket..
TM boleh kompromi lagik larr.. ko jgn risau..
takder naik nama kt CTOS punya..(mcm P1)

last last.. takder gak pigi mahkamah..
takder kena tindakan apa2..
bincang kt TM Point.. setel masalah..
kalau dh lama terminated.. tp bil masih bergerak..
itu ko jgn takut gak.. bnda leh bincang..
akan ko dpt REFUND nye nnt..

surat tu dari TM ka dari mahkamah?. RM2000++ lebih beb kena cas
kalau kena p mahkamah. dari rugi rm2000 baik bayar rm757 tunggak tu ja aku pikir,
tapi tu la. mana nak cekau duit nak bayar esok terus. jenuh cam ni
 

En.fazlid

Fun Poster
Messages
785
Joined
Sep 19, 2011
Messages
785
Reaction score
3
Points
15
aku setuju tt ikut ckp otai2 lain yg dah bagi pendapat, trus gi tm jer nego ngan diorang.

tapi pasal tempoh talian yg bro tak guna servis tu bro bincang skali kat tm tak nak byar pasal bro tak guna walaupun bro dlm kontrak! kalau tm masi nak bro bayar, bro nego dulu (supaya pengutip hutang tak ganggu bro) then bro buat komplen kat skmm kata bro tak guna servis (bgtau alasan bro psal pindah tu dan tmpat baru bro tak ada servis tu) dan bro minta dikecualikan daripada byar. skmm akan fwd konplen bro ke tm dan salinan ke alamat bro. tm akan kurangkan byaran bro (tolak jumlah yg bro tak guna). ini pengalaman aku ngan tm dan celcom. alasan kontrak tak bole paksa kita byar kalau kita tak guna servis diorang. all the best tt :)

betul jugak tu. thanks sebab sudi bg pencerahan. dengar pendapat drang rasa tenteram sikit jiwa ni ha. :)cgrock
 

En.fazlid

Fun Poster
Messages
785
Joined
Sep 19, 2011
Messages
785
Reaction score
3
Points
15
Ko pegi TM jer kata nak nego bayar hutang..debt coll memang celaka kalau minta hutang..aku siap kena maki2 lagi ngan diorang..aku maki balik..siap aku gurau2 ngan dia lagi..tapi yg pompuan la..last2 g TM nego ngan diorang trus aku bayar semua..tutup akaun settel masalah..

habis tu surat mahkamah tu macam mana?.. nak abaikan atau aku kena bertindak dulu sebelum dia hantar surat mahkamah tu? masalahnya tengah hari esok dia nak buat surat dah (dia cakap la)..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register