BTC USD 38,347.6 Gold USD 1,805.51
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Barang order tak dapat, mcm mana dapatkan balik deposit

despro

Fun Poster
Joined
Jun 17, 2011
Messages
946
Reaction score
21
Points
45
rasa lawyer leh urus nie insyaalllah

memang loyer bulih urus, tapi kena upah tinggi, berbaloi ka?
kalu ada geng loyer2 yg offer utk bawak kes mau tolong ok laa..
 
Sponsored Post

despro

Fun Poster
Joined
Jun 17, 2011
Messages
946
Reaction score
21
Points
45
yg aku tak paham...kenapa aku tak boleh bawak kes sendiri, kena appoint lawyer..memang cengitu ke
 

onewafer

Legendary Member
Joined
Feb 5, 2014
Messages
10,571
Reaction score
258
Points
131
1) 1 supplier masih tak bayar balik duit dlm rm15k, dan 1 lagi supplier lahanat tu juga tak bayar balik rm15k (total rm30 RIBU SAHAJA)

2) aku cadang dan nak bawak sendiri kes tanpa lawyer, sbb aku konpiden akub oleh belasah dia di mahkamah

3) bila pegi mahkamah sesyen dia habaq aku tak boleh bawak kes sendiri sbb amout tnggi, kalu takat 5k boleh la bawak kes sendiri....dia kata kena appoint lawyer...

4) kalu dah appoint lawyer kena bayar la upah lawyer, nanti berapa la aku dapat balik duit tu kalu menang



Perkara2 begini la yg buat mangsa2
berputus asa. Sementara pemangsa makin
ligat. Depa ada lawyer khas utk handle
perkara2 begini.

Kalo takde org fight, depa bole untung
bulat-bulat...





.
 

ResellerMaxis

Active+ Member
Joined
May 12, 2013
Messages
4,163
Reaction score
366
Points
41
nama kampeni tu aku hold dulu...sampai masa aku publish semua sekali termasuk photo mamat yg lahanat tu ~X(

dah try communicate dengan kpdnkk kawasan??

sebab biasa barang kawalan ni bawah kpdnkk..

dulu zaman aku meniaga..kalau pembekal xnak bagi barang walau xbayar deposit..tunjuk resit kita biasa amik dari mereka pembekal pun..

kpdnkk boleh paksa mereka ni jual barang pada kita..

kalau dah amik deposit..sudah tentulah lagi boleh kpdnkk buat something..
 

ResellerMaxis

Active+ Member
Joined
May 12, 2013
Messages
4,163
Reaction score
366
Points
41
aku nak fokus mcm mana cara nak dapat balik duit tu...nak simen kira dah langgar unde2

dekat cg pun ada beberapa lawyer kan..try lah communicate dengan mereka..

mana tahu mereka boleh dapatkan lebih dari amount pembekal tu xpulang..
 

sayasuka

Legendary Member
Joined
Oct 17, 2011
Messages
12,964
Reaction score
101
Points
123
menarik gak ni.

Banyak gak nilai RM yang 'terbeku'.

semoga ada nasihat/pandangan dari lawyer kat CG ni.
 

Archangel17

Active Member
Joined
Oct 13, 2016
Messages
1,976
Reaction score
286
Points
41
Pi biro bantuan guaman atau search sukaguam.

yang atas ni bagus..diorang biasa bg free service untuk orang xdak duit..cuma xsure diorang tlg businessmen ke x..

tuan jgak boleh survey mana firma guaman yang memang ada specialist bhgn commercial.. boleh minta [email protected] nego from several firm mana yang bg best price bru amik..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register