BTC USD 37,603.6 Gold USD 1,799.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Barang order tak dapat, mcm mana dapatkan balik deposit

despro

Fun Poster
Joined
Jun 17, 2011
Messages
946
Reaction score
21
Points
45
Perkara2 begini la yg buat mangsa2
berputus asa. Sementara pemangsa makin
ligat. Depa ada lawyer khas utk handle
perkara2 begini.

Kalo takde org fight, depa bole untung
bulat-bulat...



.

itu la sistem yg ada sekarang....
macam pemaju perumahan, dorang akan buat syarikat utk setiap projek dan lantik pengarah..bila projek terbengkalai mereka akan 'istiharkan diri mereke muflis'.....pembeli meroyan
 
Sponsored Post

despro

Fun Poster
Joined
Jun 17, 2011
Messages
946
Reaction score
21
Points
45
dah try communicate dengan kpdnkk kawasan??

sebab biasa barang kawalan ni bawah kpdnkk..

dulu zaman aku meniaga..kalau pembekal xnak bagi barang walau xbayar deposit..tunjuk resit kita biasa amik dari mereka pembekal pun..

kpdnkk boleh paksa mereka ni jual barang pada kita..

kalau dah amik deposit..sudah tentulah lagi boleh kpdnkk buat something..

dah bro...kalau ada fraud mereka boleh membatalkan lesen pembekal tu..utk dapatkan balik duit mereka nasihatkan saman :">
 

despro

Fun Poster
Joined
Jun 17, 2011
Messages
946
Reaction score
21
Points
45
dekat cg pun ada beberapa lawyer kan..try lah communicate dengan mereka..

mana tahu mereka boleh dapatkan lebih dari amount pembekal tu xpulang..

loyer2 yg budiman, tulun la kawan ni....:((
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
14,305
Reaction score
4,023
Points
201
aku x pasti dalam law..

adakah kita cuma boleh tuntut gantirugi amount RM15k..
atau kita boleh lagi tambah amount yang lain yang sesuai dgn situasi..

etc kos guaman.. ?

TT jumpa lawyer consult lagi ttg masalah nih ?

mungkin ada penyelesaian yang win2 situation untuk TT..

contoh
klo dpt 16k..
bg kat lawyer 3k..

yang penting boleh jugak 13k..
dari melopong..
 

naimw

Active+ Member
Joined
May 18, 2017
Messages
2,768
Reaction score
193
Points
33
aku x pasti dalam law..

adakah kita cuma boleh tuntut gantirugi amount RM15k..
atau kita boleh lagi tambah amount yang lain yang sesuai dgn situasi..

etc kos guaman.. ?

TT jumpa lawyer consult lagi ttg masalah nih ?

mungkin ada penyelesaian yang win2 situation untuk TT..

contoh
klo dpt 16k..
bg kat lawyer 3k..

yang penting boleh jugak 13k..
dari melopong..

Aku tak meniaga.

Tapi nak berurusan beli rumah.

Dengar kata, nak urusan beli rumah pun lawyer harga 8k.. ~X(
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
14,305
Reaction score
4,023
Points
201
Aku tak meniaga.

Tapi nak berurusan beli rumah.

Dengar kata, nak urusan beli rumah pun lawyer harga 8k.. ~X(

tn untuk kes pembelian rumah..
kosnya berbeza ikut akta yang telah ditetapkan..
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,976
Points
201
memang loyer bulih urus, tapi kena upah tinggi, berbaloi ka?
kalu ada geng loyer2 yg offer utk bawak kes mau tolong ok laa..

rasanya cost upah tu bro bley letakkan di bahu defendan..

pastikan dokumen semua lengkap, dan loyer tu cekap dan menang..

kalo kalah kena tanggung sendiri laa..
 

ResellerMaxis

Active+ Member
Joined
May 12, 2013
Messages
4,163
Reaction score
366
Points
41
dah bro...kalau ada fraud mereka boleh membatalkan lesen pembekal tu..utk dapatkan balik duit mereka nasihatkan saman :">

buat 2 2 jer bro..

suruh kpdnkk batalkan lesen sebab fraud..kalau biar orang lain lak terkena..

then minta lah nasihat kpdnkk..ada x lawyer yang dia suggest k..

bro area mana??
 

despro

Fun Poster
Joined
Jun 17, 2011
Messages
946
Reaction score
21
Points
45
buat 2 2 jer bro..

suruh kpdnkk batalkan lesen sebab fraud..kalau biar orang lain lak terkena..

then minta lah nasihat kpdnkk..ada x lawyer yang dia suggest k..

bro area mana??

rakyat marhein mcm kita ni sapa nak bagi perhatian...dah jumpa hanya nasihat ambik tindakan undang2...upah lawyer
 

despro

Fun Poster
Joined
Jun 17, 2011
Messages
946
Reaction score
21
Points
45
aku cuma nak carik jalan macam mana cara terbaik nak dapat balik duit tu

nak kenakan dorang termasuk batalkan lesen adalah satu hal yg lain dan tindakan yg dibuat seharusnya memberi peluang utk dapat balik duit
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register