BTC USD 17,243.7 Gold USD 1,801.53
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Barang order tak dapat, mcm mana dapatkan balik deposit

despro

Fun Poster
Messages
952
Joined
Jun 17, 2011
Messages
952
Reaction score
21
Points
45
aku nak dapatkan profile mamat tu melalui ic dia...sapa boleh tolong?
 
Sponsored Post

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
165,139
Joined
Jan 13, 2009
Messages
165,139
Reaction score
22,627
Points
1,831
Awards
1
ni kes duit dh lari habis tempat lain. klo company tu cashflow die cantik die selamba je pulangkan
 

despro

Fun Poster
Messages
952
Joined
Jun 17, 2011
Messages
952
Reaction score
21
Points
45
aku nampak 2 cara je
1) tindakan undang2..saman sivil @ commercial
2) tindakan sendiri yg bersesuaian
 

despro

Fun Poster
Messages
952
Joined
Jun 17, 2011
Messages
952
Reaction score
21
Points
45
aku nampak 2 cara je
1) tindakan undang2..saman sivil @ commercial
2) tindakan sendiri yg bersesuaian

apa yg aku sedang buat sekarang no 2 tu...sedang cari maklumat detail pasal dia
 

gunungemas

Active Member
Messages
2,054
Joined
Oct 7, 2007
Messages
2,054
Reaction score
39
Points
30
1)Lantik lawyer
2)Buka fail RM500 jer
3)Selain mintak duit deposit boleh minta tambah ganti rugi teladan, kos mahkamah, guaman dll
4)Bincang cara bayaran kalau menang macam mana? Kalau kalah macam mana, berapa ansuran boleh buat?

Pendek kata boleh bincang maaaa
 

gunungemas

Active Member
Messages
2,054
Joined
Oct 7, 2007
Messages
2,054
Reaction score
39
Points
30
1)Lantik lawyer
2)Buka fail RM500 jer
3)Selain mintak duit deposit boleh minta tambah ganti rugi teladan, kos mahkamah, guaman dll
4)Bincang cara bayaran kalau menang macam mana? Kalau kalah macam mana, berapa ansuran boleh buat?

Pendek kata boleh bincang maaaa

Jangan lupa ambil quotation di 3-5 firms............. buat perbandingan harga
 

stuck

Active+ Member
Messages
4,524
Joined
Apr 12, 2007
Messages
4,524
Reaction score
251
Points
41
Aku tak meniaga.

Tapi nak berurusan beli rumah.

Dengar kata, nak urusan beli rumah pun lawyer harga 8k.. ~X(

rumah ni bergantung pd harga rumah sebab diorg ada kiraan percentage dr harga rumah,
aku beli rumah total hampir RM230K mmg kna lawyer fees dlm 8K jgk la..
 

gunungemas

Active Member
Messages
2,054
Joined
Oct 7, 2007
Messages
2,054
Reaction score
39
Points
30
rumah ni bergantung pd harga rumah sebab diorg ada kiraan percentage dr harga rumah,
aku beli rumah total hampir RM230K mmg kna lawyer fees dlm 8K jgk la..

Bawah 300k boleh mohon pengecualian duty stamp drp LHDN, semua diuruskan oleh lawyer..... untuk rumah pertama sahaja, tapi kalau sebelum ni tak pernah claim masih okay
 

gunungemas

Active Member
Messages
2,054
Joined
Oct 7, 2007
Messages
2,054
Reaction score
39
Points
30
Bawah 300k boleh mohon pengecualian duty stamp drp LHDN, semua diuruskan oleh lawyer..... untuk rumah pertama sahaja, tapi kalau sebelum ni tak pernah claim masih okay

Kalau duty stamp dalam 4500 lepas pengecualian dalam 2800
 

despro

Fun Poster
Messages
952
Joined
Jun 17, 2011
Messages
952
Reaction score
21
Points
45
Aku sedang cari orang ini, sapa boleh tolong;

1) ONG HANG KUANG (KP 680508-07-5217), Tinggal sekitar KL @ Sentul
2) WILLIAM JOHN (KP 621219-10-7067), Tinggal sekitar Klang
3) SUBRAMANIAM A/L V MALAYAN (KP 650401-08-6947), Tinggal sekitar Klang

Saya ada maklumat tolong roger aku 019-2350954
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register