BTC USD 23,753.2 Gold USD 1,928.23
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Shopee - tak layan request buyer, lepas report KPDN baru jalan!

Emy_Ezra

Super Active Member
gem
Messages
6,902
Joined
Sep 2, 2012
Messages
6,902
Reaction score
657
Points
126
Selamat pagi tuan-tuan, puan-puan, dato, dr, cik, encik.

Aku nak kongsi pengalaman aku claim refund daripada e-seller (shopee)
Tak mau panjang-panjang, orang tak minat nak baca pun.

Aku ada order barang - 6 unit
Sampai - 5 unit (31/5/2022)

Hari yang sama aku komplen shopee, terus seller sendiri call aku direct.
SETUJU REFUND duit ke shopeepay untuk 1 unit.

Aku request dengan shopee

31/5/2022 - Chat agent (Nabilah) cakap 3 hari, paling lewat 3/6/2022
4/6/2022
- Chat agent (Alidah) cakap 3 ke 5 hari pulak, paling lewat 11/6/2022 :D
12/6/2022 - Chat agent (Aliah) cakap 1 ke 3 hari lagi pulak haha, paling lewat 15/6/2022

Kalau seller sendiri dah setuju, apa masalah korang tak mau refund duit aku?!
Takut duit berkurang?!

AKU DAH FED UP

Aku komplen online ke KPDN hari sama 12/6/2022 malam

16/6/2022
- AKHIRNYA REFUNDED!



Kepada rakan-rakan, kalau korang ada isu macam ni, terus report KPDN je. Baru terhegeh-hegeh nak buat keje!

photo_2022-06-16_10-51-44.jpg
 
Sponsored Post

Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register