BTC USD 23,782.4 Gold USD 1,928.23
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Shopee nak komen pun tak boleh

superdogol

Fun Poster
Messages
698
Joined
May 29, 2012
Messages
698
Reaction score
14
Points
25
Kena beli yang original..
Official dealer..
Beli local..

Jangan beli dari china..

Produk jenis storage xleh beli yg murah..

Setakat aku beli sd card 64GB,ssd drive 512GB, nvme 512GB..

xda masalah lagi..

Semua local dan official seller..

15 days return kalau produk tak berkualiti..

Bayar lebih sikit.. tapi bebas risiko
nih yg saya amalkan... so far so good
 
Sponsored Post

maxpda

Legendary Member
gem
Messages
11,133
Joined
Jan 15, 2007
Messages
11,133
Reaction score
1,346
Points
201
Nak beli tengok rating dan komen produk tu dahulu..

Check juga kalau ada bad rating..

Dalam beratus barang aku beli dari shoppee.. tak pernah lagi mengecewakan..


berkenaan rsting ni tau ape yg kdg2 seller buat...

dia tulis.. letak 4star ke atas ada warranty..

kalau 3 kebawah star xde warrsnty.. hahaha


nak selamat beli dari official store je
 

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
165,693
Top Poster #7
Joined
Jan 13, 2009
Messages
165,693
Reaction score
22,726
Points
1,831
Awards
1
berkenaan rsting ni tau ape yg kdg2 seller buat...

dia tulis.. letak 4star ke atas ada warranty..

kalau 3 kebawah star xde warrsnty.. hahaha


nak selamat beli dari official store je
Oh ada eh. Kedai mana tu. Ugut tu haha

Penah baca reply seller sbb dpt 1star die maki balik buyer tu ko jgn masuk shopee lg haha betol marah
 

jaws_am

CG Top Poster Club
gemgem
Messages
23,424
Joined
May 29, 2008
Messages
23,424
Reaction score
10,192
Points
631
Awards
1
Bukak shopee cari barang harga paling murah, tanggung la akibat. Beli lak kat seller China obersi tu.

Nak beli barang kena read review dulu..
Bukan cari yang murah semata-mata..

Ada review yang fake review..
Nampak semua 5 star..

Tapi fake..

Dalam satu² produk yang kita nak beli..
Kena study dulu harga pasaran dalam shoppe..
Terutama barang dari china..
Local price brpa ? China price brpa..
Dia xleh beza banyak sangat..


Bila harga pasaran dan review logik, baru lah dikatakan pembelian yang berbaloi..

Jadilah pengguna yang bijak..

Satu lagi benda yang kena take note..
Adakalanya produk bagus..
Tapi bila shipping, agak mendukacitakan..

Sampai dekat kita dah patah, tak berfungsi dan sebagainya..

Itu risiko pembelian online..
 

amkgsubang1

Junior Member
Messages
87
Joined
Apr 3, 2019
Messages
87
Reaction score
2
Points
11
aku nak return barang buat Hal pulak. Aku beli barang lazada. BagI barang lain pulak. Pergi ninja van nak pulang balik tak nak terima sbb tak Ada rekod. Aku buat aduan Kat lazada. Lazada cakap nanti dia email. Tiba2 dapat email kata ninja van dah pick up barang tp bila masa dia org ambik barang Aku ni.. Aku call ninja van tunggu lama. Habiskan duit talifon Aku jee
 

santes

Fun Poster
Messages
354
Joined
Apr 9, 2019
Messages
354
Reaction score
45
Points
20
ya betul
boleh juga ambil harga di official sebagai perbandingan.. ..lau murah sikit tempat lain,boleh beli ..tp tgk rating dan comment dulu..tp lau murah melampau, smpai lebih separuh harga..mmg yg clone le
aku assume tt beli pendrive atleast 128gb ..silap2 1 TB ..harga RM33.. yg clone ni, 2TB bwh RM20 pun ada ... btw, harga standard ori 128 mmg RM55 keatas..
kena lak ada seller jual 16gb 32gb 64gb 128gb harganya cuma beza rm2 je.. melampau2 murahnya tu :ROFLMAO::ROFLMAO:
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register