BTC USD 35,089.6 Gold USD 1,834.58
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Shopee nak komen pun tak boleh

kopirait

CG Top Poster Club
gem
Messages
39,292
Joined
Apr 18, 2010
Messages
39,292
Reaction score
3,006
Points
266
Awards
1
Den paling bengang bilo dah bayar...
Tgu shipping berhari hari...
Last2 shopee refund duit.. Nsib baik refund duit...

Cilakak btul, at least seller bg la tau..
Stock ade ke.. Abis ke....
Tkde ruang komen kat seller, kalo tak.. Truk den komen kat situ....
Beria ria 12.12 konon... Lpas tu refund duit...
Ptuiihhh...

waktu sale macam 12.12, 11.11, 10.10 itulah risiko dia.
order banyak masuk. kira nasib jelah kalau dapat beli harga sale.

tambah2 pulak kalau ada yang beli COD so dia nak update stok atas tangan dalam sistem shopee lambat.
 
Sponsored Post

pelitaminyak

Super Active Member
gem
Messages
6,260
Joined
Aug 13, 2008
Messages
6,260
Reaction score
1,749
Points
151
waktu sale macam 12.12, 11.11, 10.10 itulah risiko dia.
order banyak masuk. kira nasib jelah kalau dapat beli harga sale.

tambah2 pulak kalau ada yang beli COD so dia nak update stok atas tangan dalam sistem shopee lambat.
Patut tak boleh macam tu, sebab masa order tu pun dah ada qty stock patut tak boleh alasan tak de stock. Bagi harga murah tapi tak boleh nak hantar...... Complain je dgn shoppe
 

lats840

Active+ Member
gem
Messages
3,356
Joined
Mar 15, 2009
Messages
3,356
Reaction score
1,010
Points
111
waktu sale macam 12.12, 11.11, 10.10 itulah risiko dia.
order banyak masuk. kira nasib jelah kalau dapat beli harga sale.

tambah2 pulak kalau ada yang beli COD so dia nak update stok atas tangan dalam sistem shopee lambat.


Oooo... Mcm tu ke...
Ampeh....
 

pelitaminyak

Super Active Member
gem
Messages
6,260
Joined
Aug 13, 2008
Messages
6,260
Reaction score
1,749
Points
151
Ada beberapa barang yg tak boleh beli kat online ....... Pendrive, sdcard, hardisk, cloud storage,

Aku pernah beli antivirus activation code .... No problem (3 tahun) boleh pakai
 

superdogol

Fun Poster
Messages
698
Joined
May 29, 2012
Messages
698
Reaction score
14
Points
25
Ada beberapa barang yg tak boleh beli kat online ....... Pendrive, sdcard, hardisk, cloud storage,

Aku pernah beli antivirus activation code .... No problem (3 tahun) boleh pakai
Kenapa lak tak boleh beli items tuh online? Setakat nih dah byk tahun gak lah beli brg2 yg disebutkan tuh without any hassle or issues. Cloud storage can't comment sbb tak pernah beli
 

pelitaminyak

Super Active Member
gem
Messages
6,260
Joined
Aug 13, 2008
Messages
6,260
Reaction score
1,749
Points
151
Kenapa lak tak boleh beli items tuh online? Setakat nih dah byk tahun gak lah beli brg2 yg disebutkan tuh without any hassle or issues. Cloud storage can't comment sbb tak pernah beli
Pendrive dan sdcard selalu depa tipu storage, pendrive 128gb pakai sampai 32gb dah penuh ..... Macam hardisk tu takut rosak dan seller akan tuduh courrir problem sebab hardisk ni kalau terhempas sikit je dah boleh rosak ...

Apa2 pun tengok review rating cantik no problem
 

tr4falgar

Super Active Member
gem
Messages
7,174
Joined
Oct 14, 2012
Messages
7,174
Reaction score
721
Points
126
nak beli pendrive ngan sd.. beli kat shopemall je la.. tu official dealer..

kalo yg murah2 melampau tu.. tu yg kene tipu storage.. ciplak pnya...
 

jaws_am

Legendary Member
gem
Messages
18,858
Joined
May 29, 2008
Messages
18,858
Reaction score
7,925
Points
481
Awards
1
Pendrive dan sdcard selalu depa tipu storage, pendrive 128gb pakai sampai 32gb dah penuh ..... Macam hardisk tu takut rosak dan seller akan tuduh courrir problem sebab hardisk ni kalau terhempas sikit je dah boleh rosak ...

Apa2 pun tengok review rating cantik no problem

Kena beli yang original..
Official dealer..
Beli local..

Jangan beli dari china..

Produk jenis storage xleh beli yg murah..

Setakat aku beli sd card 64GB,ssd drive 512GB, nvme 512GB..

xda masalah lagi..

Semua local dan official seller..

15 days return kalau produk tak berkualiti..

Bayar lebih sikit.. tapi bebas risiko
 

nokia3210

Active+ Member
Messages
3,214
Joined
Sep 6, 2012
Messages
3,214
Reaction score
601
Points
86
nak beli pendrive ngan sd.. beli kat shopemall je la.. tu official dealer..

kalo yg murah2 melampau tu.. tu yg kene tipu storage.. ciplak pnya...

ya betul
boleh juga ambil harga di official sebagai perbandingan.. ..lau murah sikit tempat lain,boleh beli ..tp tgk rating dan comment dulu..tp lau murah melampau, smpai lebih separuh harga..mmg yg clone le
aku assume tt beli pendrive atleast 128gb ..silap2 1 TB ..harga RM33.. yg clone ni, 2TB bwh RM20 pun ada ... btw, harga standard ori 128 mmg RM55 keatas..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register