BTC USD 23,156.3 Gold USD 1,928.04
Time now: Jun 1, 12:00 AM

TM net cekik darah sekarang

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
29,061
Joined
Jan 12, 2008
Messages
29,061
Reaction score
5,952
Points
481
Awards
1
Salam semua...

Sekarang kalau internet rosak atau line telefon rosak...kalau kita report dan tech man datang rumah servis terus TM akan charge RM53 dan + SST.
Lepas tu kalau equipment rosak akan bagi 2 piihan...
1 nak equipment free kena sambung kontrak
2. tak nak sambung kontrak ...bayarlah harga barang

Dalam bab ni kalau TM tech man tipu kata rosak barang walaupun tak rosak nak kena datang rumah teruslah buta buta kita kena charge....sebab tu kalau barang tak rosak tapi cakap rosak pun kena.....mcm aku kena dgn ASTRO baru baru ni...tetiba dvr beyond tak boleh rekod...tak leh guna...lepas tu kena tukar dekoder...kalau nak free kena sambung kontrak kalau tak bayar harga dekoder....

sekarang bisnes mcm jilake....sakit hati beb dgn cara bisnes mcm gini...

Korang ada pegalaman tak?
 
Sponsored Post

balang

Super Active Member
Messages
7,516
Joined
Aug 28, 2009
Messages
7,516
Reaction score
119
Points
83
Salam semua...

Sekarang kalau internet rosak atau line telefon rosak...kalau kita report dan tech man datang rumah servis terus TM akan charge RM53 dan + SST.
Lepas tu kalau equipment rosak akan bagi 2 piihan...
1 nak equipment free kena sambung kontrak
2. tak nak sambung kontrak ...bayarlah harga barang

Dalam bab ni kalau TM tech man tipu kata rosak barang walaupun tak rosak nak kena datang rumah teruslah buta buta kita kena charge....sebab tu kalau barang tak rosak tapi cakap rosak pun kena.....mcm aku kena dgn ASTRO baru baru ni...tetiba dvr beyond tak boleh rekod...tak leh guna...lepas tu kena tukar dekoder...kalau nak free kena sambung kontrak kalau tak bayar harga dekoder....

sekarang bisnes mcm jilake....sakit hati beb dgn cara bisnes mcm gini...

Korang ada pegalaman tak?

so far takde lagi kena scam dengan technician TM, kalau rosak memang dia suruh tukar, den ada 6 akaun dengan TM sekang ni, dekat 10 tahun juga subscribe dari streamyx dulu..yang RM50 tu memang ada dalam kontrak bro termasuk caj berkaitan, atau diterangkan masa bro buat komplen kat 100,

kalau astro memang iya pernah kena scam..tiba2je dapat email kata akaun disambung dan ada pending payment selepas ditamatkan..kahkahkah
 

nonoo1

Super Active Member
Messages
5,854
Joined
Oct 24, 2010
Messages
5,854
Reaction score
326
Points
91
aku tahu pasal cas tu, tp tak pernah pun technician bohong pasal rosak kat mana,
dia betulkan depan kita kalau rosak bahagian kita, kita boleh terus tgk result,
kalo modem rosak, dia tukar depan kita tunjuk modem dia bawa boleh pakai, modem kita dah rosak tak boleh pakai..
tapi dah 2x pernah panggil, dua2 bahagian tm yang rosak.. takda cas yang kena..
lagipun tech tm ni bukan direct tm, depa ni company lain yang tm sub,
tak untung pun depa buat kerja tipu cmtu, kawan aku pun tech tm bahagian kerosakan ni..

cuma kesian pada yang tak pandai pasal IT ni, mungkin terpaksa panggil walaupun rosak bahagian rumah sebab tak pandai check sendiri..
mahal tu rm60, bil bulan pun rm70 je sekarang kan..
 

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
29,061
Joined
Jan 12, 2008
Messages
29,061
Reaction score
5,952
Points
481
Awards
1
so far takde lagi kena scam dengan technician TM, kalau rosak memang dia suruh tukar, den ada 6 akaun dengan TM sekang ni, dekat 10 tahun juga subscribe dari streamyx dulu..yang RM50 tu memang ada dalam kontrak bro termasuk caj berkaitan, atau diterangkan masa bro buat komplen kat 100,

kalau astro memang iya pernah kena scam..tiba2je dapat email kata akaun disambung dan ada pending payment selepas ditamatkan..kahkahkah
bukan apa bimbang terkono..kalau betul tak pe...memang charge tu diterangkan tapi kalau modem rosak ..kita tak buat apa pun...takkan nak letakkan kesalahan atas kita..parah gini
 

tokputih

CG Top Poster Club
gem
Messages
27,467
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,467
Reaction score
945
Points
176
dtg tm centre nk mtk bil. bole die copy paste amaun kena byr tu kt word pstu print

so dptla ak sekeping kertas dgn amaun berapa kena byr. adeh. beng0ng btol. ak nk tgk details bil tu caj apa sbb mcm naik je
dtg tm centre nk mtk bil. bole die copy paste amaun kena byr tu kt word pstu print

so dptla ak sekeping kertas dgn amaun berapa kena byr. adeh. beng0ng btol. ak nk tgk details bil tu caj apa sbb mcm naik je

Knp tak subscribe online lagi mudah..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register