BTC USD 62,131.3 Gold USD 2,033.56
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Servis TM unifi menjijikkan

Sponsored Post

jgn amik bro..pergi tukar maxis..

maxis ada package maxis one prime..

https://cw.maxis.com.my/en/consumer/maxisoneprime.html


pakai home fiber rm 89 = 30 mbps..then ada extra broadband maxis untuk pastikan internet xdown..

pastu pakai plan untuk phone rm 99 unlimited segalanya termasuk hotspot..
then + subline 1 rm 49. unlimited segalanya juga..

puas hati..:))

tak paham sangat boh.. kaci detail lagi.. so total monthly sebenarnya berapa?

den dh abes kontrak unifi. monthly bayar RM210 tapi macam tak pakai langsung sbb bukan selalu balik rumah.. :)):))
 
tak paham sangat boh.. kaci detail lagi.. so total monthly sebenarnya berapa?

den dh abes kontrak unifi. monthly bayar RM210 tapi macam tak pakai langsung sbb bukan selalu balik rumah.. :)):))

terus call reseller maxis la masta
alang2 cabel unipai dah ada...
tukaq modem maxis je...
reduce harga hingga jadi rm89 jaa.....
jimat baq hang... :)paid
 
tak paham sangat boh.. kaci detail lagi.. so total monthly sebenarnya berapa?

den dh abes kontrak unifi. monthly bayar RM210 tapi macam tak pakai langsung sbb bukan selalu balik rumah.. :)):))

rm 89 untuk home fiber. line mcm unifi + broadband maxis as backup. so kalau home internet down. broadband maxis akan kick in untuk backup.

rm 99 untuk line phone personal.

rm 49 untuk 1 subline (bagi ar wife / gf pakai)..

total 237 per month untuk 3 line tersebut..

kelebihan dia main line n subline tu call, sms n internet unlimited even untuk hotspot. so kalau outstation ke travel or even blk kg..leh guna internet phone untuk hotspot..dah ar internet maxis 4g agak laju berbanding telco lain..
 
terus call reseller maxis la masta
alang2 cabel unipai dah ada...
tukaq modem maxis je...
reduce harga hingga jadi rm89 jaa.....
jimat baq hang... :)paid

tapi 2 bulan lepas masa upgrade ke booster 500MBPS tu den dah terbeli modem TM tu yg harga RM189, katanya kalo tak beli tak boleh support 500mpbs tu..

cane? bole tolak tak modem tu balik?
 
kalo tm menjijikan
tukar le kepada maxis home .... :)paid

pakai kabel tm jgk... janji jalan..sudah laa..jimat berganda2.. :))

betul tu masta..tambah rm 99 lagi dapat maxis one prime..

line phone yg unlimited untuk call, sms n internet termasuk hotspot..memang xder tandingan..
 
Sajer nak share..
Terkena dah kat aku..

Seminggu balik kmpg, beraya..
So, off la semua switch..

Bila dah balik rumah, on balik semua, takde signal..
Dekat router blinking lampu merah LOS.. ~X(

Call talian 100 TM.. Diaorg kata akan ambil action,
Nom report pun dah create...
So, sementara tunggu diaorg diagnost, aku 1 family dok rumah jer la..
( kebetulan mmg masih bercuti - cancel semua xtvt haritu )

Tunggu punya tunggu, dlm tempoh 24 jam.. takde update apa2 pun.
Aku pulak nak kena call balik, tanya apa status..
TM kata akan dtg rumah esok hari.. ( aku dh tunggu 1 hari kot )
Pastu, takde call nak maklum apa2... :mad::mad:

Last2 contact la member2, kot2 ada yg tahu, atau kenal kontraktor TM..
Akhirnya, dpt la contact, tp dia luar kawasan aku.. Kena charge RM50. Deal dengan dia, dlm kol 10 mlm dia dtg rumah... settle masalah.... :)cgrock

TM ni, dah takde staff ke yerk?? :(scam
 
Sajer nak share..
Terkena dah kat aku..

Seminggu balik kmpg, beraya..
So, off la semua switch..

Bila dah balik rumah, on balik semua, takde signal..
Dekat router blinking lampu merah LOS.. ~X(

Call talian 100 TM.. Diaorg kata akan ambil action,
Nom report pun dah create...
So, sementara tunggu diaorg diagnost, aku 1 family dok rumah jer la..
( kebetulan mmg masih bercuti - cancel semua xtvt haritu )

Tunggu punya tunggu, dlm tempoh 24 jam.. takde update apa2 pun.
Aku pulak nak kena call balik, tanya apa status..
TM kata akan dtg rumah esok hari.. ( aku dh tunggu 1 hari kot )
Pastu, takde call nak maklum apa2... :mad::mad:

Last2 contact la member2, kot2 ada yg tahu, atau kenal kontraktor TM..
Akhirnya, dpt la contact, tp dia luar kawasan aku.. Kena charge RM50. Deal dengan dia, dlm kol 10 mlm dia dtg rumah... settle masalah.... :)cgrock

TM ni, dah takde staff ke yerk?? :(scam


sama macam aku gak

tapi petangnya..TM dah datang setel masalah

lega....nasib baik cuti hari isnin lepas raya tu.

kalau tak..seminggu la takde internet
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register