Servis TM unifi menjijikkan

Recommended Brokers


tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,649
Reaction score
8,191
Points
716
kalo tm menjijikan
tukar le kepada maxis home .... :)paid

pakai kabel tm jgk... janji jalan..sudah laa..jimat berganda2.. :))
 
Sponsored Post

Muhammad_27

Super Active Member
Joined
Nov 8, 2007
Messages
7,903
Reaction score
82
Points
70
jgn amik bro..pergi tukar maxis..

maxis ada package maxis one prime..

https://cw.maxis.com.my/en/consumer/maxisoneprime.html


pakai home fiber rm 89 = 30 mbps..then ada extra broadband maxis untuk pastikan internet xdown..

pastu pakai plan untuk phone rm 99 unlimited segalanya termasuk hotspot..
then + subline 1 rm 49. unlimited segalanya juga..

puas hati..:))
tak paham sangat boh.. kaci detail lagi.. so total monthly sebenarnya berapa?

den dh abes kontrak unifi. monthly bayar RM210 tapi macam tak pakai langsung sbb bukan selalu balik rumah.. :)):))
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,649
Reaction score
8,191
Points
716
tak paham sangat boh.. kaci detail lagi.. so total monthly sebenarnya berapa?

den dh abes kontrak unifi. monthly bayar RM210 tapi macam tak pakai langsung sbb bukan selalu balik rumah.. :)):))
terus call reseller maxis la masta
alang2 cabel unipai dah ada...
tukaq modem maxis je...
reduce harga hingga jadi rm89 jaa.....
jimat baq hang... :)paid
 

ResellerMaxis

Active+ Member
Joined
May 12, 2013
Messages
4,109
Reaction score
347
Points
41
tak paham sangat boh.. kaci detail lagi.. so total monthly sebenarnya berapa?

den dh abes kontrak unifi. monthly bayar RM210 tapi macam tak pakai langsung sbb bukan selalu balik rumah.. :)):))
rm 89 untuk home fiber. line mcm unifi + broadband maxis as backup. so kalau home internet down. broadband maxis akan kick in untuk backup.

rm 99 untuk line phone personal.

rm 49 untuk 1 subline (bagi ar wife / gf pakai)..

total 237 per month untuk 3 line tersebut..

kelebihan dia main line n subline tu call, sms n internet unlimited even untuk hotspot. so kalau outstation ke travel or even blk kg..leh guna internet phone untuk hotspot..dah ar internet maxis 4g agak laju berbanding telco lain..
 

Muhammad_27

Super Active Member
Joined
Nov 8, 2007
Messages
7,903
Reaction score
82
Points
70
terus call reseller maxis la masta
alang2 cabel unipai dah ada...
tukaq modem maxis je...
reduce harga hingga jadi rm89 jaa.....
jimat baq hang... :)paid
tapi 2 bulan lepas masa upgrade ke booster 500MBPS tu den dah terbeli modem TM tu yg harga RM189, katanya kalo tak beli tak boleh support 500mpbs tu..

cane? bole tolak tak modem tu balik?
 

ResellerMaxis

Active+ Member
Joined
May 12, 2013
Messages
4,109
Reaction score
347
Points
41
kalo tm menjijikan
tukar le kepada maxis home .... :)paid

pakai kabel tm jgk... janji jalan..sudah laa..jimat berganda2.. :))
betul tu masta..tambah rm 99 lagi dapat maxis one prime..

line phone yg unlimited untuk call, sms n internet termasuk hotspot..memang xder tandingan..
 

Irwan De Gea

Active Member
Joined
Feb 8, 2012
Messages
1,948
Reaction score
14
Points
25
Sajer nak share..
Terkena dah kat aku..

Seminggu balik kmpg, beraya..
So, off la semua switch..

Bila dah balik rumah, on balik semua, takde signal..
Dekat router blinking lampu merah LOS.. ~X(

Call talian 100 TM.. Diaorg kata akan ambil action,
Nom report pun dah create...
So, sementara tunggu diaorg diagnost, aku 1 family dok rumah jer la..
( kebetulan mmg masih bercuti - cancel semua xtvt haritu )

Tunggu punya tunggu, dlm tempoh 24 jam.. takde update apa2 pun.
Aku pulak nak kena call balik, tanya apa status..
TM kata akan dtg rumah esok hari.. ( aku dh tunggu 1 hari kot )
Pastu, takde call nak maklum apa2... :mad::mad:

Last2 contact la member2, kot2 ada yg tahu, atau kenal kontraktor TM..
Akhirnya, dpt la contact, tp dia luar kawasan aku.. Kena charge RM50. Deal dengan dia, dlm kol 10 mlm dia dtg rumah... settle masalah.... :)cgrock

TM ni, dah takde staff ke yerk?? :(scam
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
21,671
Reaction score
202
Points
123
Sajer nak share..
Terkena dah kat aku..

Seminggu balik kmpg, beraya..
So, off la semua switch..

Bila dah balik rumah, on balik semua, takde signal..
Dekat router blinking lampu merah LOS.. ~X(

Call talian 100 TM.. Diaorg kata akan ambil action,
Nom report pun dah create...
So, sementara tunggu diaorg diagnost, aku 1 family dok rumah jer la..
( kebetulan mmg masih bercuti - cancel semua xtvt haritu )

Tunggu punya tunggu, dlm tempoh 24 jam.. takde update apa2 pun.
Aku pulak nak kena call balik, tanya apa status..
TM kata akan dtg rumah esok hari.. ( aku dh tunggu 1 hari kot )
Pastu, takde call nak maklum apa2... :mad::mad:

Last2 contact la member2, kot2 ada yg tahu, atau kenal kontraktor TM..
Akhirnya, dpt la contact, tp dia luar kawasan aku.. Kena charge RM50. Deal dengan dia, dlm kol 10 mlm dia dtg rumah... settle masalah.... :)cgrock

TM ni, dah takde staff ke yerk?? :(scam

sama macam aku gak

tapi petangnya..TM dah datang setel masalah

lega....nasib baik cuti hari isnin lepas raya tu.

kalau tak..seminggu la takde internet
 

anakin101

Active Member
Joined
Jun 28, 2013
Messages
1,312
Reaction score
7
Points
25
den dah tukau ke maxis fiber..hidup lebih ceria bersamanya
 
Sponsored Post
Top
Log in Register