BTC USD 23,306.4 Gold USD 1,929.77
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Servis TM unifi menjijikkan

cryptodoge

Fun Poster
Messages
726
Joined
Sep 1, 2017
Messages
726
Reaction score
93
Points
20
Aku baru nak plan pasang unifi kat area rumah aku. Aku pun pergi jumpa reseller untuk daftar unifi. Seminggu lepas tu aku pun dapat call dari reseller dia cakap port sudah ade. So aku proceed untuk buat pemasangan. Aku cakap sabtu ahad je aku free. Dia set appointment pada 28/10.

Sehari sebelum pemasangan aku dapat mesej dari tm berkenaan technician yang akan datang pasang pada 28/10 nanti. Aku dapat nama dan no telefon sekali. Masa pemasangan ditetapkan pada 12.30pm sampai 7.30pm. Aku pun tunggu lah dia datang. Sampai kul 5 aku tunggu orangnya pun tak muncul. Aku pun cuba call malangnya nombor tak boleh dihubungi. Aku gagah tunggu sampai 7.30pm malangnya takda. Aku da geram aku complain dekat reseller, aku complain dekat livechat. Sebab si bowdoh ni dah buang masa aku tanpa bagi apa2 notis.:mad::mad:

Esoknya isnin 29/10 aku dapat email letter of acceptance. Email tu menggantakan yang si bowdoh ni datang umah aku pada pukul 11.00am.
Padahal aku punya appointment adalah pada 28/10. Aku lagi geram bila dia letak remark 'owner tak jawab call, pergi premise takda orang. Si bowdoh ni dahla tak tepati masa lagi satu menipu pulak cakap call aku tak angkat padahal aku tak terima apa2 call pada 28/10 dan 29/10.:(scam:(scam hari yang sama jugak aku dapat mesej dari tm mengatakan pemasangan akan dicancelkan kalau aku tak call inform tm dalam masa 3 hari. like wtf?. :mad::mad: Aku call tm 100 dan complain si bowdoh ni dan aku jugak complain kt email tentang si bowdoh ni sekali full name dan staff id. Aku bagitahu tm aku tak nak si bowdoh ni datang pasang unifi kat umah aku. So date baru ditetapkan pada 4/11.

Pada 4/11 pukul 9.30am ade seorang technician datang nak datang. Sekali dia cakap tiang tu takda kat lorong aku. Lorong rumah aku 2/3 tapi tiang tu kat lorong 2/2. Nampak tak betapa jijiknya tm kat sini?.:mad::mad: watdehel sebelum ko panggil techinican datang rumah takkan ko tak tahu lorong aku ni ade ke tak tiang tu?

Mentang2 la dia monopoly market boleh bagi servis macam sampah. Siap suh aku tunggu lagi 2 minggu. Korang rase???
 
Sponsored Post

stonz

Super Active Member
gem
Messages
6,044
Paid Membership
Joined
Sep 18, 2008
Messages
6,044
Reaction score
531
Points
121
Appointment dgn depa ni mmg selalu kena scam..dulu aku kena dgn astro..janji dlm emel kul 10 pg,amik halfday xmai2..vavi..
Kul 5 ptg mai..mujur wife ada tggu

sabaq abam...marah sungguh nih... depa memang camtu..kot depa ada hal lain ka...mana la tau..kucing beranak ka, ayam berteloq ka.apa ka..mana kita tau kan
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register