Servis TM unifi menjijikkan

CG Sponsors




cryptodoge

Fun Poster
Joined
Sep 1, 2017
Messages
577
Reaction score
63
Points
20
Aku baru nak plan pasang unifi kat area rumah aku. Aku pun pergi jumpa reseller untuk daftar unifi. Seminggu lepas tu aku pun dapat call dari reseller dia cakap port sudah ade. So aku proceed untuk buat pemasangan. Aku cakap sabtu ahad je aku free. Dia set appointment pada 28/10.

Sehari sebelum pemasangan aku dapat mesej dari tm berkenaan technician yang akan datang pasang pada 28/10 nanti. Aku dapat nama dan no telefon sekali. Masa pemasangan ditetapkan pada 12.30pm sampai 7.30pm. Aku pun tunggu lah dia datang. Sampai kul 5 aku tunggu orangnya pun tak muncul. Aku pun cuba call malangnya nombor tak boleh dihubungi. Aku gagah tunggu sampai 7.30pm malangnya takda. Aku da geram aku complain dekat reseller, aku complain dekat livechat. Sebab si bowdoh ni dah buang masa aku tanpa bagi apa2 notis.:mad::mad:

Esoknya isnin 29/10 aku dapat email letter of acceptance. Email tu menggantakan yang si bowdoh ni datang umah aku pada pukul 11.00am.
Padahal aku punya appointment adalah pada 28/10. Aku lagi geram bila dia letak remark 'owner tak jawab call, pergi premise takda orang. Si bowdoh ni dahla tak tepati masa lagi satu menipu pulak cakap call aku tak angkat padahal aku tak terima apa2 call pada 28/10 dan 29/10.:(scam:(scam hari yang sama jugak aku dapat mesej dari tm mengatakan pemasangan akan dicancelkan kalau aku tak call inform tm dalam masa 3 hari. like wtf?. :mad::mad: Aku call tm 100 dan complain si bowdoh ni dan aku jugak complain kt email tentang si bowdoh ni sekali full name dan staff id. Aku bagitahu tm aku tak nak si bowdoh ni datang pasang unifi kat umah aku. So date baru ditetapkan pada 4/11.

Pada 4/11 pukul 9.30am ade seorang technician datang nak datang. Sekali dia cakap tiang tu takda kat lorong aku. Lorong rumah aku 2/3 tapi tiang tu kat lorong 2/2. Nampak tak betapa jijiknya tm kat sini?.:mad::mad: watdehel sebelum ko panggil techinican datang rumah takkan ko tak tahu lorong aku ni ade ke tak tiang tu?

Mentang2 la dia monopoly market boleh bagi servis macam sampah. Siap suh aku tunggu lagi 2 minggu. Korang rase???
 
Sponsored Post

kipassiling

Fun Poster
Joined
Nov 30, 2010
Messages
938
Reaction score
108
Points
33
1. TM bukan monopoly market. Infra open mana2 syarikat untuk jadi reseller. Contoh maxis. Kerajaan upah TM untuk pasang infra je. mana2 company boleh guna infra itu.

2. Ko ungut je cakap nak pasang maxis dekat chat dia. confirm laju nanti. atau kau email je skmm cc TM.
 

IzaraFX

Fun Poster
Joined
Oct 17, 2018
Messages
700
Reaction score
15
Points
15
aku kalo tm xyah, tipu ja kuar...aku call sruh mai check sbb line xdak, semiggu kkdg baru smpai...last3 aku cut terus
 

edrais

Fun Poster
Joined
Dec 22, 2005
Messages
734
Reaction score
37
Points
20
aku kena hari tu

reseller mati2 cakap line unifi xde, suruh amik maxis,

abis line maxis pakai backbone siapa?

reseller cakap kalau line maxis down, boleh claim, dia dah 3kali claim,

lagila aku xamik kalau dah tau selalu down.

last2 2-2 aku xamik.

tunggu time bila nak sampai
 

Arluth

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 1, 2009
Messages
9,535
Reaction score
338
Points
91
Appointment dgn depa ni mmg selalu kena scam..dulu aku kena dgn astro..janji dlm emel kul 10 pg,amik halfday xmai2..vavi..
Kul 5 ptg mai..mujur wife ada tggu
 

matagas

Super Active Member
Joined
Feb 2, 2007
Messages
8,213
Reaction score
30
Points
100
Setakat ni blm pernah ada masalah dgn TM support:D:D
sejak zaman dial up lg:D:D
 

nonoo1

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
5,827
Reaction score
306
Points
91
email tm report ko tu, cc dekat skmm sekali.
padan muka tm nnti
 

stonz

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Sep 18, 2008
Messages
4,284
Reaction score
122
Points
43
Appointment dgn depa ni mmg selalu kena scam..dulu aku kena dgn astro..janji dlm emel kul 10 pg,amik halfday xmai2..vavi..
Kul 5 ptg mai..mujur wife ada tggu
sabaq abam...marah sungguh nih... depa memang camtu..kot depa ada hal lain ka...mana la tau..kucing beranak ka, ayam berteloq ka.apa ka..mana kita tau kan
 
Sponsored Post
Top
Log in Register