Teksi cas RM25 dari KLSentral ke JKR Malaysia - aku kena tipu ke?

CG Sponsors




dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
20,529
Reaction score
1,526
Points
206
Assalamualaikum member CG, den ado hal di JKR KL, jadi naiklah bas 750 dari shah alam ke klsentral. Pastu tanyo tambi driver teksi dari klsentral ke JKRM brapa hinggit? dio kato rm25.

Sbb nak copek den pun naiklah & dio kasi no fon utk call dio klu nak balik klsntrl. Urusan di JKRM setel dlm 30min & den call itu tambi teksi dtg ambik & hantar blk KLsntral & cas yg samo rm25.

Pastu den balik naik komuter ke shah alam.

PERSOALAN ;
- adakah cas teksi tu terlampau & den dah keno tipu?
- brapakah cas teksi yg normal jika pakai meter dari KLsntral ke JKR Malaysia?


FYI den biaso drive ajo ke KL tapi raso malas plak nk elak jem, skali naik kenderaan awam (teksi merah-putih) ni dah keno sembelih [email protected]#$%$#@!~X(


 
Sponsored Post

artwoo

Fun Poster
Joined
May 17, 2006
Messages
573
Reaction score
55
Points
20
Assalamualaikum member CG, den ado hal di JKR KL, jadi naiklah bas 750 dari shah alam ke klsentral. Pastu tanyo tambi driver teksi dari klsentral ke JKRM brapa hinggit? dio kato rm25.

Sbb nak copek den pun naiklah & dio kasi no fon utk call dio klu nak balik klsntrl. Urusan di JKRM setel dlm 30min & den call itu tambi teksi dtg ambik & hantar blk KLsntral & cas yg samo rm25.

Pastu den balik naik komuter ke shah alam.

PERSOALAN ;
- adakah cas teksi tu terlampau & den dah keno tipu?
- brapakah cas teksi yg normal jika pakai meter dari KLsntral ke JKR Malaysia?


FYI den biaso drive ajo ke KL tapi raso malas plak nk elak jem, skali naik kenderaan awam (teksi merah-putih) ni dah keno sembelih [email protected]#$%$#@!~X(


bro dr gambo tu jarak brp km? kasitau sini aku cuba kirakan
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
20,529
Reaction score
1,526
Points
206
bro dr gambo tu jarak brp km? kasitau sini aku cuba kirakan
jarak ado dlm gmbr tu sblh kiri bawah:p

4.8km @ 6.1km

den naik teksi tu dlm 10min sampai.... balik pun dln 10min pastu kno smbelih rm25 poie balik jadi rm50
 

belam

Super Active Member
Joined
Jul 29, 2013
Messages
5,808
Reaction score
233
Points
73
rare juga ko tt naik teksi
knapa tak cek grab dl brapa?
 

agigas

Active Member
Joined
Oct 8, 2009
Messages
1,849
Reaction score
235
Points
38
Awat tak naik Grab @ Mycar?
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
20,529
Reaction score
1,526
Points
206
sori bros, den masih pakai nokia 110 & ado smatfon baru pakai, tapi xtau nk pakai sgt apps dlm tu ekekekee jadi x ponah naik grab/mycar
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,475
Reaction score
1,749
Points
206
Mane de naik teksi skrg. Naik grab je
 

belam

Super Active Member
Joined
Jul 29, 2013
Messages
5,808
Reaction score
233
Points
73
sori bros, den masih pakai nokia 110 & ado smatfon baru pakai, tapi xtau nk pakai sgt apps dlm tu ekekekee jadi x ponah naik grab/mycar
oo.
baik instal skang boss...n bljr .sbb klu ada emergency snang nak guna.

berkenaan tmbang teksi tu aku rs tak mahal tu klu naik teksi.if grab cas cmtu baru kira mahal.:D
 

artwoo

Fun Poster
Joined
May 17, 2006
Messages
573
Reaction score
55
Points
20
jarak ado dlm gmbr tu sblh kiri bawah:p

4.8km @ 6.1km

den naik teksi tu dlm 10min sampai.... balik pun dln 10min pastu kno smbelih rm25 poie balik jadi rm50
sori 2 say bro nmpk gaya mcm dah kena pancunglaa

aku kira paling2 max pun bro kena caj 8-11 hengget

cuba tgk rate ni aku ambik dari spad
 

Attachments

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
8,255
Reaction score
415
Points
86
kalo grab dlm 6-8hengget .. kalo peak hour tambah 4-6hengget ..
tgok kl sentral ke bnk negara ..ikot jln raja kan dokek...bakper pi masok botanical garden ? .. pusing2 dlm tu buang mase...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register