Sains kekayaan

Recommended Brokers


SifuSupersonic

Active Member
Joined
Jun 5, 2010
Messages
1,563
Reaction score
29
Points
35
Bismillahirrahmanirrahim.

As salam & salam sejahtera.

Dengan ini tt mulakan research, menyusun maklumat, berkongsi idea, hipotesis,
empiris berkaitan sains kekayaan.

Tajuk: Kajian sains kekayaan (supersonic instrument system).

Objektif:-

  1. Sebab dah boring dengan life yang serabut & merangkak.
  2. Supaya kita semua menjadi kaya (wang) dengan lebih cepat.
  3. Supaya kita dapat having fun berterusan meningkatkan kekayaan.
  4. Supaya kita semua dapat memelihara kekayaan (wang yang sedia ada).
  5. Supaya kekayaan berterusan meningkat + life in blessing all the time.
Antara subjek kajian yang difikirkan buat masa ini:-
  • Kumpul Tenaga + Protect Tenaga + Up^Grade Tenaga
  • Predestination - Wake Up + Business + Customer
  • How To Start To Be Rich? - Develop your asset
  • Target Kekayaan - Secara Spesifik vs General
  • Bagaimana Membina Tenaga Tinggi + Maintain
  • Supersonic Instrument System ( B + C + I )
  • Target Kekayaan - Secara Surface vs REAL
  • Predestination - Your 80th Birthday
  • Kiraan Masa Dalam Membina Kekayaan
  • Kajian Terhadap Kehidupan G-20%
  • Kajian Terhadap Mistake G-80%
  • Cara Latih Otak Menjadi Power
  • Real vs Realistic + Reality
  • Good News - Your Are dying!
  • Perbezaan G-80% vs G-20%
  • Tune - Jadi, Jadi, Jadi
  • Otak Tengah
  • How & Why
  • Cakura
  • Updating...
  • Updating...
  • Updating...
Text:-
  • Diharap juga sudi share pengalaman, idea, apa sahaja yang berkaitan.
  • Sepanjang kajian ini dijalankan, jangkaan 4-6 bulan.
Tagline:-
  • Jom Jadi Kaya (Wang).
  • Kekayaan berteraskan nilai murni.
Semoga kita semua mendapat manfaat sepanjang kajian ini jalankan.

Sekian

Supersonic | Inche Hujan

- Researcher
- Freestyle Author
- Freestyle Investor
- Freestyle Businessman

====

Mekaseh sifu supersonic..

Please continue sharing with us..
continue plz :)
plz continue..
Setiap sesuatu mesti ada sebab musabab.. Anda berdoa nak kaya.. Tapi cara berdoa kita kena tahu yg betul.asbab
good sharing...
jazakalah khathiran
perghh!! ok.. teruskan.. :D
ok..sambung lg sifu
Good info tt...jgn jadi hilang dalam kesamaran...keh2
Alhamdulillah...syukur...
Dapat menumpang perkongsian hebat ni...
Teruskan...:)cgrock
lagi bro....lagi bro...
Assalam saya nampak sikit2 point sifu..

"SHARE"

"Kebahagiaan ada dalam diri manusia masing2 carilah kebahagiaan itu" kata guru saya..

Asas apa yang tuan cakap menurut pendapat saya Rasulullah S.A.W dah ajar para sahabat 1400 tahun yang dulu iaitu "DAKWAH" pergilah kemana-mana tempat bermukim dan sampaikan DAKWAH = SHARING..Sebab tu para sahabat WALI2 zaman dulu ada Karamah etc..sebab dia sharing semua ilmu yang dia ada..

Saya lupa sama ada dalil Al-Quran atau hadis ada menyebut.. bila kita ikhlas tambah share ilmu, Allah akan tambah lagi Ilmu yang tidak disangka2..

Dan hari ni, saya terbuka satu kefahaman mengenai ILMU dengan izin-NYA


'TQ Sifu..

:)cgrock
parking...sangat menarik
menarik ni TT, saya memang tengah mencari ilmu begini..penerangan TT sangat jelas :)
parking...

terima kasih tt atas perkongsian menarik...

kata kunci: fokus n specific...
Alhamdulillah~ terima kasih tt atas perkongsian ilmu yg rare ni...mungkin G-80% tak sedar kewujudan & kelebihan G-20% ni, apatah lagi mahu berusaha untuk tergolong dlm G-20%... ~yg ramai xsemestinya betul, yg sikit xsemestinya salah~
best sharing..
U tulis. I baca. I baca dalam nada semangat. Terima kaseh u.
=====

Post - 01:

as salam ...

dengan ini kita mulakan tajuk baru >>> 'sains kekayaan' ... :D

antara topik berkaitan

- predestination
- cakura
- 20/80
- dan lain-lain ...

predestination

sebelum kita berjalan, kita perlu tahu destinasi dahulu ...

jika kita tidak ada destinasi atau samar-samar, kita tidak akan sampai ke mana-mana ...

contoh,

- u naik teksi
- abang, saya nak pergi ke kl (tahu tetapi sama-samar)

- abang teksi akan tanya
- kl tu dekat mana?


sama juga reason standard orang nak jadi kaya ...

- nak hantar parent pergi umrah
- nak bantu anak yatim
- nak sedekah
- nak bantu family

ini semua adalah 'destinasi' yang samar-samar ...

- nak bantu family? dari segi apa?
- semua la bro, rumah, pendidikan, bla, bla, bla ...

>> masih lagi samar-samar ..

rumah?

- rumah yang macam mana?
- dekat mana?
- besar atau kecil?
- berapa harga?
- dan sekian banyak lagi soalan ...

contoh lain,

- nak bantu anak yatim

- anak yatim yang mana?
- berapa banyak?
- berapa kali nak bantu?
- berapa orang nak bantu?
- berapa banyak wang nak keluar?

biasa orang akan fikir

- "kalau aku jadi kaya, tahulah aku adjust benda ini semua" ...


ini bukan masalah 'kalau' ....

ini masalah destinasi / niat / impian yang jelas ...


selagi destinasi tidak jelas, selagi itu 'teksi' tidak boleh berjalan ..

teksi adalah seperti idea / ilham ...

bila u tidak ada destinasi yang tepat, idea apa yang nak datang?

selama ini idea u samar-samar, tu fasal peluang / rezeki / idea juga samar-samar ...

kita ambil contoh umrah ...

nak hantar parent ye?

- tahun bila?
- berapa tambang pergi dan balik?
- berapa belanja dekat sana?
- apa barang yang perlu disediakan?

bila u dah clear dan spesifik barulah u boleh buat perancangan untuk mencapai tujuan itu ...

rezeki akan dibuka, idea akan diberi ..

manifest,

ilmu + yakin + action = reality

- bila u sudah ada destination (ilmu dan perancangan) ....
- u yakin dan sungguh-sungguh untuk beri komitmen
- seterusnya u perlu 'buat kerja' (action) ...

ramai orang destinasi besar, impian sampai ke langit ...
tetapi bila time kena 'ujian', lemah semangat, blow, give up ...

satu perkara yang u perlu tahu ...

setiap hajat / permintaan / doa / impian akan ada 'ujian' ...

tidak ada perkara yang tidak ada ujian ...

ramai orang gagal bila ada ujian ....

next kita sambung ... :">

have fun ....
 
Last edited:
  • Like
Reactions: TT
Sponsored Post

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,099
Reaction score
780
Points
166
Setiap sesuatu mesti ada sebab musabab.. Anda berdoa nak kaya.. Tapi cara berdoa kita kena tahu yg betul.asbab
 

fredo

Super Active Member
Joined
Nov 17, 2007
Messages
5,163
Reaction score
51
Points
80
good sharing...
jazakalah khathiran
 

SifuSupersonic

Active Member
Joined
Jun 5, 2010
Messages
1,563
Reaction score
29
Points
35
ok cakura plak...
tuan besar dah datang :D

ini just dari perspektif sains ...
biasa orang hurai tenaga / cakura untuk itu, ini, bla, bla, bla ...

why not this time kita split knowledge itu untuk financial ...

benda yang sama ...

ada manusia yang fokus tenaga kepada religious ..
ada manusia yang fokus tenaga untuk politik ...
ada manusia yang fokus tenaga dalam akademik ..
ada manusia yang fokus tenaga dalam nyayian ...
ada manusia yang fokus tenaga dalam sukan ...

jarang ada manusia yang fokus tenaga untuk financial ...

benda ini semua just idea ... :)
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,107
Reaction score
293
Points
131
tuan besar dah datang :D

ini just dari perspektif sains ...
biasa orang hurai tenaga / cakura untuk itu, ini, bla, bla, bla ...

why not this time kita split knowledge itu untuk financial ...

benda yang sama ...

ada manusia yang fokus tenaga kepada religious ..
ada manusia yang fokus tenaga untuk politik ...
ada manusia yang fokus tenaga dalam akademik ..
ada manusia yang fokus tenaga dalam nyayian ...
ada manusia yang fokus tenaga dalam sukan ...

jarang ada manusia yang fokus tenaga untuk financial ...

benda ini semua just idea ... :)
fokus tenaga utk financial??
kiranya gunakan cakura utk kewangan ke.
selama ini aku ingat cakura utk buat rasengan jerk :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register