Sains kekayaan

Recommended Brokers


mix&match

Active+ Member
Joined
May 14, 2011
Messages
2,972
Reaction score
23
Points
25
TQVM....sangat memberikan inspirasi...tiada yang mustahil...
gabungkan teknik TT dan tingkatkan ketaqwaan kepadaNYA....insyaAllah
 
Sponsored Post

mix&match

Active+ Member
Joined
May 14, 2011
Messages
2,972
Reaction score
23
Points
25
TQVM....sangat memberikan inspirasi...tiada yang mustahil...
gabungkan teknik TT dan tingkatkan ketaqwaan kepadaNYA....insyaAllah
 

SifuSupersonic

Active Member
Joined
Jun 5, 2010
Messages
1,563
Reaction score
29
Points
35
TQVM....sangat memberikan inspirasi...tiada yang mustahil...
gabungkan teknik TT dan tingkatkan ketaqwaan kepadaNYA....insyaAllah
U boleh start dengan > Tukar Cara Berfikir...

#ESM

~ Bab 1: Tukar Cara Berfikir Atau Anda Akan Kekal Hidup Miskin

.

Ini kisah peminat i (as artist) ^_^

Cikpuan Rihanni Jasmi, dia tulis macam ni.

- "Terima kasih tuan.. Ok..
Semangat membuak2 untuk menempah kejayaan.
doakan saya mencapai impian"...

.

Sains

+ Tenaga tidak boleh dicipta atau dimusnahkan.
+ Tenaga boleh berubah dari satu bentuk ke bentuk yang lain.

.

Meaning

+ Kalau u nak kejar/mencipta/menempah kekayaan > u xkan dapat.
+ Kalau u nak kejar/mencipta/menempah kejayaan > u xkan dapat.

.

Sebab u nak kejar/mencipta/menempah tenaga (kata umum)

+ Kekayaan (still umum > tapi almost spesifik).
+ Kejayaan (still umum > tapi almost spesifik).

Tenaga tidak boleh dicipta. ^_^

.

Tapi, u boleh tukar tenaga, dari kecil ke besar. ^_^

+ Dari kekayaan kecil > kepada kekayaan lebih besar.
+ Dari kejayaan kecil > kepada kejayaan lebih besar.

.

ESM: Bab 1

Dia cerita / suggest u adjust cara berfikir kepada.

- "Saya kaya, kekayaan saya meningkat setiap hari"...
- "Apa yang saya lakukan adalah untuk menambah kekayaan sedia ada"...

.

Aliran Tenaga

+ Kalau u kejar sesuatu > U xkan dapat.
+ Semakin kita kejar sesuatu > Semakin sesuatu itu menjauhi.

.

Tu sebab setelah bertahun-tahun berlalu.

Ramai player yang kejar kekayaan/kejayaan perkara itu tidak muncul.

.

Ini kerana perkataan,

+ Saya nak bina kekayaan/kejayaan.
+ Saya nak kejar kekayaan/kejayaan.
+ Saya nak menempah kekayaan/kejayaan.
+ Saya berusaha untuk mencapai kekayaan/kejayaan.

.

Asal usul dari pemikiran ini / internal dialogue.

Atau.. pemikiran yang paling dalam ialah.

- "Saya belum kaya"...
- "Saya belum berjaya"...

.

Hasil dari pemikiran ini wujud pemikiran

+ Tu sebab > saya nak bina.
+ Tu sebab > saya nak kejar.
+ Tu sebab > saya nak tempah.
+ Tu sebab > saya nak berusaha.

.

Maksudnya,

+ U TAK RASA DIRI U SEORANG YANG KAYA.
+ U TAK RASA DIRI U SEORANG YANG BERJAYA.

.

Maksudnya,

+ U nak kejar/bina kekayaan.
+ U nak kejar/bina kejayaan.

.

Tapi internal dialog / aliran DATA dalam minda u berkata,

+ Saya belum kaya.
+ Saya belum berjaya.

.

Apa yang u rasa tentang diri u = DOA

+ Bertahun-tahun u berdoa begitu.
+ Bertahun-tahun u bawa doa tu.

.

Walau tanpa u sedar.

U xkan dapat kekayaan dan kejayaan dalam hidup.

.

Apa yang ESM cadangkan ialah u tukar jadi macam ni.

- "Saya kaya, kekayaan saya meningkat setiap hari"...
- "Apa yang saya lakukan adalah untuk menambah kekayaan sedia ada"...

.

So, u punya kerja ialah, tukar cara berfikir kepada.

+ Untuk MENAMBAH kekayaan sedia ada.
+ Untuk MENAMBAH kejayaan sedia ada.

.

Then bertahun-tahun masa berlalu u doa begitu.

Apa yang berlaku ialah? Yup... ^_^

+ Kekayaan u akan berkembang.
+ Kejayaan u akan berkembang.

.

Bila u fikir sepanjang next 3-5-7 tahun,
untuk KEMBANGKAN apa yang ada.

Berkembang itu la yang akan berlaku.

.

Recap

Pemikiran ini,

- "Semangat membuak2 untuk menempah kekayaan"..

Tukar kepada,

- "Apa yang saya lakukan adalah untuk menambah kekayaan sedia ada"...

.

Maksudnya

Apa sahaja yang u buat selepas ini adalah untuk MENAMBAH.

+ Saya tambah ilmu
+ Maksudnya > bermakna saya sedang menambah kekayaan sedia ada.

+ Saya kembangkan asset blog
+ Maksudnya > bermakna saya sedang menambah kekayaan sedia ada.

+ Saya kembangkan asset 150 - 700 artikel
+ Maksudnya > bermakna saya sedang menambah kekayaan sedia ada.

+ Saya kembangkan asset 3,000 video
+ Maksudnya > bermakna saya sedang menambah kekayaan sedia ada.

+ Saya kembangkan asset database pelanggan > 1 - 15,000
+ Maksudnya > bermakna saya sedang menambah kekayaan sedia ada.

+ Saya kembangkan asset the art of soft sell
+ Maksudnya > bermakna saya sedang menambah kekayaan sedia ada.

+ Saya kembangkan lifestyle / buat kerja relax2 jer ..
+ Maksudnya > bermakna saya sedang menambah kekayaan sedia ada.

+ Saya kembangkan asset community / networking
+ Maksudnya > bermakna saya sedang menambah kekayaan sedia ada.

+ Saya kembangkan asset pengurusan kewangan & ilmu wang
+ Maksudnya > bermakna saya sedang menambah kekayaan sedia ada.

+ Saya kembangkan asset gold dari 1g > 10g / 1 dinar > 300kg
+ Maksudnya > bermakna saya sedang menambah kekayaan sedia ada.

.

MAKSUDNYA

U punya kerjaya bukan untuk menempah/mencari/membina/berusaha.

Tetapi kerja u ialah > MENAMBAH / Kembangkan kekayaan sedia ada.

Just imagine u bawa mindset macam ni 3-5-7 tahun kehadapan.

Apa yang akan berlaku? Yup.. ^_^

Kekayaan u akan BERKEMBANG secara terus menerus...

Sambung > Hacking Minda
 
Sponsored Post
Top
Log in Register