Sains kekayaan

CG Sponsors




SifuSupersonic

Active Member
Joined
Jun 5, 2010
Messages
1,563
Reaction score
29
Points
35
#SMR

Siapa dekat sini orang bisnes?

Yang tak apply dhuha & tahajud for 2/4/8/12 rakaat?

U gile eh? ^_^

That's why u susah & terkial-kial nak buat duit. ^_^

Ada peminat non muslim, so u kena buat meditasi.

Siang sekitar : 9:00 am
Malam sekitar : 4:00 am

Mata sains melihat, dua waktu ni adalah pada gelombang yang hampir kepada sempurna.

Bila u dalam keadaan pegun / statik gelombang diri u akan serap gelombang alam secara maksimum.

Orang yang apply amalan ini secara konsisten selalunya mempunyai banyak pengalaman miracle dalam hidup.

Walaupun masih belum ada pengalaman amalan pernah bantu hidup selama hidup ini, u tetap perlu respek kepada amalan itu sendiri.

Setiap amalan mempunyai kaitan dengan sejarah orang-orang yang berjiwa crystal sepanjang peradaban tamadun manusia.
 
Sponsored Post

plasticruler

Active Member
Joined
Jul 13, 2011
Messages
1,699
Reaction score
0
Points
20
Why not kita ulang balik, satu benda yang luar biasa, contohnya kajian saintifik,kajian saintifik tahap spirit, kita tak biasa kaji, dengar, baca, kita akan anggap, ini sesuatu yang terlalu luar biasa / outstanding. Tapi bila kita dah biasa dengan benda-benda yang outstanding, benda yang outstanding juga akan jadi benda biasa.

Maybe kita rasa buat 15k / 70k monthly tu terlalu outstanding, tapi bila dah sampai tahap tu, benda2 itu semua juga dah jadi benda yang biasa, ada orang buat 3-4 mil monthly relax jer.

Maybe kita rasa bermain dengan jin, orang bunia, hantu, saka, harimau, pendamping, mambang kiri, mambang kanan, mambang merah, mambang putih, mambang bla, bla, bla keh3.

Tak kisahlah apa benda pun yang 'outstanding', satu benda yang u kena faham, dia bukanlah outstanding sebenarnya, just public tak biasa, mereka kata: "ni power ni".. :p

Ini nama dia 'system'. Bila u dah tahu benda ni, apa benda pun, u dah tak takjub, just be cool. Kalau best u layan, tak best tak perlu layan, fokus buat duit sudah.

Point kita kaji potensi manusia, untuk kita faham, sesiapa sahaja yang rajin kaji, belajar, again, and again, hampir semua benda boleh dilakukan / dicapai.

Kecuali pada kes spiritual special tahap tinggi yang memang tak semua orang dapat, bila u dapat berita, if minat buat kajian lanjut, if not, jangan terima, jangan tolak, hold dahulu. Settle.

Before that, ini tt punya definisi ...

  • Idea - sesuatu yang telah di-split daripada tune-tune yang menjadi.
  • Empiris - berdasarkan pemerhatian atau eksperimen, bukan teori.
  • Hipotesis - sesuatu pendapat yg dipercayai benar tetapi belum dibuktikan lagi.
How about teori?

Tt orang bisnes, orang bisnes tak suka berteori, sebab buang masa, just imagine semua ebook yang dikeluarkan teori semata-mata. Apa yang tt dapat? Tt pun xdapat apa-apa, orang pun xnak beli, last2 apapuntakboleh.

Contoh in future untuk keluarkan ebook money magnet, tt kaji, research, apply itu ini, yang menjadi tt minta kawan2 face to face, relatives, online juga apply benda yang sama. Selepas beberapa bulan, tt tanya balik apa feedback itu ini, bla, bla, bla. Idea yang menjadi tt sumbat dalam ebook. Yang tak menjadi tt x sumbat. Baru sesebuah karya itu ada value.

Faham or faham?

.

Kali ini tt perkenalkan word baru iaitu 'hipotesis' untuk share the idea berkaitan kes kawan kita.

Kenapa hipotesis? cerita dia macam ini.

Selain dari etika as researcher (pengkaji), ceh! dah macam saintis pula.. hihi...

Zaman awal dahulu ada saintis yang keluarkan idea, e=mc2, relativity, bernoulli's, gravity, newton 1, 2, 3, dan lain2 idea, itu ini bla, bla, bla.

Pada zaman itu bukan semua idea terus diterima dengan senang, ada yang menolak, ada yang tentang, dan macam2 lagi perkara yang berlaku.

Selepas masa berjalan, perubahan berlaku, manusia sudah mula terima idea2 itu.

Selepas masa berjalan lebih kehadapan, idea-idea awal itu pula, ada yang dimansuhkan, ada yang di-adjust, ada yang dikaji semula, ada yang itu ini bla, bla, bla...

Benda ini berlaku, sebab manusia mula mengkaji data yang ada, dan mereka meneruskan kajian dengan lebih teliti, dibantu pula dengan alat2 yang canggih.

.

Ini semua intro and background sebagai persediaan awal supaya bile u baca apa yang tt akan share nanti supaya tidak berlaku salah faham terhadap tt sendiri.

Orang yang deliver idea, research, empiris, hipotesis, perlu ada adab-adab yang tertentu, dan orang yang membaca, or ingin kritik / kritis juga perlu ada adab-adab yang tertentu.

Bila tt release sesuatu, tt tidak tekankan ini betul, ini betul, ini betul, u kena follow itu ini, bla, bla, bla.

Tt juga bersifat flexible, cause sudah pengalaman ada beberapa idea yang awal perlu di-adjust, dimansuhkan, itu ini bla, bla, bla.

Dalam kata yang lain, persepsi diri boleh berubah bila-bila masa sahaja, bila masa berlalu ada pengalaman baru, ilmu baru, idea baru, semua benda boleh berubah.

.

Ok, lets roll ...

Ramai orang pernah merasai benda yang sama, bila buat sesuatu, ntahapabenda tiba-tiba kita rasa sudah pernah melakukan perkara yang sama sebelum ini.

My hypothesis,

MISTAKE ramai orang ialah mereka rasa benda itu telah berlaku (berulang), dan dia sedang melakukan perkara itu semula.

Mereka juga fikir semua benda sudah 'ada skrip', dengan itu mereka merasakan, inilah kehidupan, inilah takdir, dan tidak boleh berubah atau diubah sama sekali.

Apa yang kita semua tahu rezeki, ajal, jodoh telah ditentukan.

Bila kaji secara kritikal ayat yang lebih cantik ialah

- Ajal basic - telah ditentukan
- Jodoh basic - telah ditentukan
- Rezeki basic - telah ditentukan

Kita ambil contoh ajal ...

Dalam skrip telah ditakdirkan kita akan meninggal pada masa yang tepat, tidak kurang atau tidak terlebih walau sesaat pun.

Benda ini adalah benar tidak boleh diubah, benda yang boleh diubah ialah situasi kita semasa meninggal.

- Benda standard, banyak orang nak mati dalam sujud. Ok ini bagus.

Tapi tt xnak macam tu. :p

- Tt nak, settle tahajud kemudian rehat seketika atas katil, dalam keadaan full of blessing, then padam (baca: meninggal), dalam masa yang sama, orang sekeliling juga merasakan pemergian kita itu sangat blessing. (fuh! sangat cantik).

  • Basic: masa tidak boleh ubah, tetapi situasi boleh berubah.
  • Advance: kedua-duanya masa dan situasi boleh berubah. (special kes)

Short story, if manusia tahap basic, dia jadi basic, if manusia itu tahap advance dia jadi advance. Yang jadi masalah, manusia tahap basic perasan advance. Pening kepala. :p

Kita ambil contoh jodoh ...

Kes kawan tt pun pernah berlaku macam itu, dia pergi satu majlis, then first time dia jumpa awek tu, terus dia dapat 'picture in future' dalam keadaan keadaan xxx.

Ini berbeza dengan kita buat itu ini, then kita rasa pernah melaluinya.

Picture in future (vision) = lebih advance daripada deja vu ...

Ada orang kata, bila sudah jodoh tidak kemana, sebenarnya bila sudah jodoh macam-macam benda boleh berlaku. (Bab cakura nanti kita akan touch lagi benda ini).

Jodoh boleh cepat, boleh lambat, ikut tahap manusia. Tetapi secara hakikat, masa bertemu jodoh kita sendiri tidak tahu bila.

Dalam kes jodoh, apa yang u boleh buat ialah, mandi bunga, mandi bunga, and mandi bunga.

Jangan kata syirik pula, sometime G-80% ni buat orang pening kepala sahaja, ilmu xda, sains tak kaji, malas baca buku, analisis, research, fizik ke laut, terus kata syirik. Gile ke ape.

Short story, ' do > protect > upgrade ' u kena lakukan secara berterusan. Kalau tak, life u akan jadi macam kawan kita dekat atas tu, gelombang diri dah cantik, x control, x buat maintanance, x upgrade, sure (kebiasannya) dia akan jatuh.

U kena faham, alam ini sifanya expending > bila u tak upgrade / expending juga... Tu fasal antara sebab u jatuh balik ..

Kita ambil contoh rezeki,

- Rezeki basic telah ditentukan, rezeki sampingan / tambahan boleh berubah.

Last 2 years, ada ibu susah dia hantar email, cerita nak beli susu anak pun tak mampu, macam mana nak beli ebook smr.

Tt dah tulis panjang lebar tapi tak boleh release hihi. (Masa tak sesuai, artikel advance, nanti org pening kepala).

Tidak kiralah apa sahaja keadaan, situasi, kemampuan u, rezeki boleh berubah. Tt selalu sebut dekat tempat lain rezeki tidak jauh, rezeki ada disekeliling kita sahaja, just rezeki itu tidak attach.

Mostly apa yang berlau dalam life tt sendiri pun sama, rezeki-rezeki yang datang, almost semuanya dari dekat / sekeliling.

Ada juga yang outstanding tetapi peratus dia terlalu kecil > (Hampir boleh diabaikan).

Outstanding itu maksudnya = rezeki terpijak or sesuatu yang luar biasa like miracle berlaku.

Tt tunggu juga benda ini, masa tu tt nak rezeki, guna amalan itu ini then tunggu. Tapi tak jadi pun hihi. 2 tahun der menunggu tapi x dapat2.

Itu yang tt naik angin, tu sebab tt tidak terlalu banyak cerita benda2 yang terlalu religious / spiritual dekat blog smr.

Tu sebab juga tt sumbat dalam esm, tentang sediakan kapasiti bisnes luaran dan dalaman. Bila kapasiti tu dah ada barulah miracle yang tt tunggu selama dua tahun tu menjadi.

Bila fikir balik, rupanya untuk 'tarik duit', perlukan 'asbab' yang realistik (kapasiti). Bila sudah ada kapasiti, dia boleh jadi miracle. Life u pun jadi miracle. Its mean rezeki itu berterusan ada sahaja.

.

Next, manusia ada satu kuasa 'kurniaan' Tuhan, iaitu kuasa membuat pilihan.

Dalam kes Firaun, dah tenggelam baru nak bertaubat. Kisahnya dia memang percaya dekat Nabi Musa AS, tetapi disebabkan sayangkan status dan kelebihan, dia membuat keputusan untuk tidak follow. Bila sudah rasa tergugat, dia mula menentang secara terbuka. Ini antara sebab dia kena bala.

Begitu juga dengan kes bapa saudara Nabi SAW. Dalam sejarah ada tulis mereka memang percaya, tetapi disebabkan ingin mengekalkan status, mereka memilih tidak mahu follow, bila status hampir tergugat, mereka juga menentang secara terbuka. Yang kes percubaan nak bunuh sebelum hijrah pada malam hari tu, setan yang bagi idea. Setan menjelma pakai serba merah, then bagi idea, "kita bunuh dia"...

Banyak lagi benda yang best ada dalam sejarah, tapi problem dia bila u dengar ceramah, u mengantuk n tido. :p

U tak dengar secara teliti, tu fasal u tak dapat benda2 ni semua. U just dengar secara general. Dia jadi general la.

Sama maca, soalan yang tt bagi tu. U baca secara general, u akan nampak general. People only see what they want to see.

Kita sebagai orang bisnes, kalau u tak mahu berfikir secara spesifik, sampai bila-bila pun u akan jadi macam itu. Bisnes adalah seni, seni adalah sesuatu yang sangat menarik.

U buat bisnes teruk tak menjadi, sebab u takda seni dalam bisnes, semua benda main hentam sahaja, phases xda, sequence xda, trafik > collect tribe > connection > awareness > educate > soft selling > closing > refferal ... semua xda ... Itu yang berterabur or merangkak bertahun-tahun ..

Panjang lagi cerita dia, jadinya tt open thread, then buat research > ebook > nama dia ESM + ETM :D

Cerita dia manusia memang ada pilihan dalam hidup. (walaupun skrip basic telah tertulis, manusia boleh pilih nak jadi baik or not).

Apa sahaja yang manusia itu pilih, itulah jadinya. Sendiri buat sendiri tanggung.

Berbalik kepada cerita skrip, sebenarnya tiada perulangan, apa yang berlaku ialah 'you are in the scrip' (u dah memang duduk dalam skrip tu).

Contohnya begini,

- Skrip A ----------------------- : keadaan u > kesedaran tinggi (consciousness)
- Skrip A ----------------------- : keadaan u > tidak sedar / tidak faham / life merapu

U memang sedang berjalan ( ---- ) dan terus berjalan ...

Cuma ada masa-masanya u touch 'line sedar' ... Tapi dalam kebanyakan kes u tidak touch line sedar ...

Dalam dunia frekuensi ... yang tt tulis dekat atas tu ...

- 3 days before
- 3 days after

Pada skala yang kecil, manusia pada 3 hari yang lepas dgn hari ini (today) tak banyak sangat beza.
Pada skala yang besar, manusia pada 30 tahun yang lepas dgn hari ini (today) juga tak banyak sangat beza.

Benda boleh jadi berbeza bila ada impak yang berlaku. (Seminar, buku, ebook, research, itu ini bla, bla, bla).

Pepatah melayu menyabut,

- "sekilas ikan di air, sudah ku tahu jantan betina" ...

Dalam dunia frekuensi,

- "energy u 3 hari yang lepas, kita sudah boleh tahu 3 hari yang kedepan" ...

Then best part,

Bila u touch consciousness (kesedaran tinggi), u sudah boleh tahu apa yang u akan lakukan pada 1 saat kedepan, jika power lebih u sudah boleh baca secara spesifik apa berlaku 3 hari or lebih jauh dari itu. U boleh faham ke ni. hihi .. :p

Contoh,

2 ebooks live - average income 300-500 / week (ini masa ebook tt live dahulu)
7 ebooks live - average income rmxk / week (kita sudah boleh buat unjuran - ramalan berfakta)

Jordan belford kata,

- 'setiap jualan adalah sama' ...

- walaupun u jual kepada abu, ali, ahmad, sebenarnya tidak begitu.
- apa yang berlaku ialah u menjual kepada bob 1, bob 2, bob 3, bob 4.

Beza bob 1, 2, 3, 4 ialah 'reason' mereka beli.

Research by brian tracy pula menyebut, reason bob 1, 2, 3, 4, sebenarnya tidak jauh beza.

Semua dari mereka melalui requence yang sama ...

- nampak produk > story > prove > believe > handling rejection > overcome fears > bank in

.

Apa yang tt cuba sampaikan ialah, bila u berada tahap 'consciousness' u boleh nampak clear apa yang akan berlaku 1 ketika kehadapan or lebih advance u sudah boleh nampak lebih jauh kehadapan ... Sebab tu u rasa, "eh! aku pernah buat lah benda ni" ...

Sebenarnya sub-minda u sudah sampai terlebih dahulu, then baru mind u sampai.

Sub-mind lebih laju daripada mind, cara dia baca, predict pun lebih laju dari minda (logik) ...

Haaaa... itulah cerita dia ...

.

Bagaimana pula kita boleh pergi kebelakang, adjust itu, ini, then masa sekarang berubah. Sepanjang tt kaji, tak pernah jumpa ada orang dari masa hadapan, kembali ke belakang, then adjust itu, ini, then future berubah.

Benda ini x pernah jumpa bro. (kalau sesiapa pernah jumpa bagi tahu ok), bukti samar-samar dalam internet tak boleh pakai.

Yang tt pernah jumpa ialah, orang dari masa belakang, dia lihat 'skrip / vision' then dia bagi tahu ini, ini, ini, ini in future. (Orang tulis buku / kitab).

Dalam kata yang lain, hipotesis tt ialah, memang tak boleh pergi kebelakang then adjust itu ini, kemudian diri kita berubah or jadi kaya or whatever pada masa hadapan.

Sains kekayaan
- Predestination, kita pergi ke masa belakang just buat analisis, itu sahaja, nak ubah itu ini memang dah tak boleh.



Kalau financial u masih lagi merangkak, tak perlu nak buang masa buat kajian tahap advance macam ni, buat kerja dahulu, kuatkan financial, powerkan amalan yang sedikit + konsisten. Then kalau rajin buat la further research.

Benda bukanlah terlalu outstanding, semua orang boleh buat, tapi kena lihat diri sendiri dahulu, kalau spiritual, financial, relationship lintang pukang, #apapuntakboleh.

Dan lagi 'cara penceritaan' orang tulis dekat forum itu ini, ayat dia pun gempak, u pun baca, nampak macam power, then u pun kata "perghhh! mamat ni power ni". Bila u dah pandang terlalu tinggi kepada manusia, apa jadi? U pun rasa rendah diri. Then u mula stress, sebab mula befikir tak boleh capai tahap itu. Setan mula tipu, u pun menjalankan kehidupan dengan penuh rasa boring n rendah diri.

Tujuan tt tulis benda ini supaya kita semua kena faham, tahap mana pun, kita masih 'dalam box', masih ada lagi benda2 yang 'outside' the box, so kerja u, pecahkan box, pecahkan box, pecahkan box.

Dulu mmg tt rajin kaji benda2 ni semua, sampai satu masa bila nak habis? Financial pun tengah krisis masa tu. Itu yang agak sedikit kecewa hihi... Then stop research religious > buat research bisnes pula.

Again kena ulang research financial daripada A. Please jangan think u power dalam religious > spiritual, u juga akan power dalam financial. Dia tak macam tu, financial dia ada art-art yang tersendiri.

Nak interview orang yang dah mati (baca:meninggal) ni pun boleh, u kena interview student orang2 yang power, again, again, and again, lepas tu cari pula guru-guru mereka semua, makan masa bertahun-tahun, ratus ribu habis, then dapat lah. Benda ini banyak makan masa, kos, umur, persepsi, itu ini, salah buat research nanti u boleh jadi gile.. hihi..

.

Tujuan tt cerita benda ini bukan nak rendahkan sesiapa, just supaya kita mula fikir balik apa yang kita fikir selama ini.

Sometime benda-benda yang outstanding dia bukan outstanding ... Dia just unik (unique) ...

.

Jom kita clearkan semua benda ..

Dalam kes kawan kita,

- sub-mind bila terlalu advance, dia boleh baca beberapa langkah kehadapan.
- then mind baru sampai, then u pun fikir "eh! macam pernah berlaku jer"

.

U tak boleh translate (anggap) dunia mind dengan dunia sub-mind (subconscious mind) ni sama sahaja.

Deja vu, or dapat mimpi keadaan yang sebenar (dynamic picture - in future), vision, firasat in future, semua ini satu topik yang berlainan sama sekali.

.

Benda ini semua adalah dunia sub-mind ...

Kita kena faham dahulu apa dia sub-mind ..

Imam Al-Ghazali kata,

- Akal
- Akal ke-9

Saintis kata,

- Conscious mind
- Subconscious mind

Prof, Muhaya kata,

- Minda
- Minda segar

Supersonic kata,

- Mind
- Infinity Mind

Short story,

Subconscious mind bukanlah terasing dari Conscious mind ...

Cerita yang awal ialah 'mind' sahaja.

Kemudian saintis pecahkah kepada ...

- Conscious mind
- Subconscious mind
- Sub
- Sub
- Sub

Itu yang jadi ada super subconscious, unconscious, bla, bla, bla, banyak lagi part2 yang lain...

Ini yang biasa kita dengar ...

Benda yang jarang kita dengar ..

Topik besar - Mind
Topik kecil - Sub-mind, sub-mind, sub-mind, sub-mind, sub-mind

Macam topik buku ..

Topik besar : xxxxxx

- sub topik
- sub topik
- sub topik
- sub topik
- sub topik

.

Dalam kes u, minda dia ada part-part yang tertentu.

Pada masa tertentu, ada part-part minda yang aktif, salah satunya 'dynamic picture in future'. Dalam kata yang lain keadaan sebenar yang berlaku pada masa hadapan (vision) ...

Tidak kira berlaku dalam mimpi or semasa jaga, topik asal ialah mind > sub-mind ...

.

Sub-mind dia boleh translate beberapa langkah kehadapan berdasarkan info-info yang ada dalam minda ...

Maka, jadilah macam u ... Mimpi boleh lihat masa hadapan ... Kenapa masa mimpi? Sebab tak banyak gangguan signal semasa kita tidur ... So, jangan pandang 'mimpi' tu outstanding sangat ...

Dalam kes u, maybe u boleh baca untuk life u sendiri ... Ada kes mereka boleh baca life orang lain, situasi orang lain dalam mimpi ...

.

Betul ke benda (mimpi) tu telah berlaku?
For me nop ... Dia just translate berdasarkan info yang ada, then dia picturekan (generate idea / situasi / keadaan) yang akan berlaku pada masa hadapan ...

Maybe u terkejut orang mimpi itu ini, what happen in future, itu ini ...

Contoh: Macam mana dalam dunia engineering?
Satu orang mekanik, dia juga pernah mimpi, masa depan repair n siapkan enjin kereta..

Contoh: Macam mana dalam dunia programming?
Satu orang programmer, dia juga pernah mimpi, masa depan dia buat program (skrip programming) / apps yang power-power..

.

Macam mana dalam dunia bisnes, digital, forex, saham, itu ini juga sama?
U kena faham sistem minda beroperasi...

.

Dalam dunia religious, bila orang berpengaruh (religious) itu mimpi itu ini. Public pun dah tak banyak sangat bunyi.

Tt as saintis, kita tak kaji apa yang mereka mimpi tu, kita kaji macam mana benda itu boleh berlaku.

Hipotesisnya - system yang sama ...

.

Dalam youtube pun dah ada, satu orang budak, dia mimpi buat programming, apps itu ini ...
Bila jaga dia buat, then jual apps dekat amazon, then dia buat banyak duit ...

.

Bila u kata nak ubah ... Fikirkan lagi faktor lain ...

Setan ada power (dipinjamkan power) ...

Dia boleh picturekan static picture & dynamic picture ...

Picture 1 > 2 > 3 ... Dah jadi secara real ...

Mana tahu in future dia (lucifer) buat picture yang palsu ...

Then u pun percaya benda itu > Dia boleh beri effect dalam hidup ...

Kena hati-hati sikit ...

.

Habis tu macam mana nak ubah?

Kisah 1

Dalam imkk ada cerita ... ( dengan pertambahan sesuka hati tt :p )

Satu maharaja nak conqueror (menakluk) negeri lain ...
Maharaja kumpul 4 orang general, then tanya apa planning u?

General 1 - saya nak gunakan segala senjata canggih kita
General 2 - saya nak gunakan cara gerila
General 3 - saya nak gunakan pecah n perintah
General 4 - makan apple

General 1, 2, 3 cerita macam-macam ..

General 4, dia tak jawap, dia just makan apple ...
2-3 x kali maharaja tanya dia tak jawap, sampai naik angin ...

Maharaja: "Pengawal, tangkap ini orang" ...
General 4: "Relax, relax, relax ... saya membayangkan telah berjaya > lepak bawah pokok > makan apple" ...

General 4 - dia buat dinamik picture, dia inject colour, emosi, vibration, feelings kepada end result ...

Then dia success ...

Kisah 2

Dr. Muhaya cerita

Anak dia ambil medical untuk jadi doktor ...
Medical Syllabus memang susah > banyak nak ingat fakta ...

Anak dia, belajar dengan mama dia, ..
Dia buat picture > end result > tengah ambil ijazah > dia rasa happy sangat ..

Then dia success ...

Kisah 3

Frank kern

Dia buat picture .... Time wake up + Keadaan customer + Keadaan business

Then dia success ...

Kisah 4

Supersonic

Apa lah mamat ni buat ... :))

Tt ada 7 ebook smr, 70l, esm, etm, mm, sk, witm

Idea asal ..

Sebahagian - hantar ke penerbit professional ...
Sebahagian - hantar ke penerbit dubuk ...
Sebahagian - terbitkan buku sendiri ...

Idea revolusi ...

7 ebook yang sama - hantar ke penerbit professional ...
7 ebook yang sama - hantar ke penerbit dubuk ...
7 ebook yang sama - terbitkan buku sendiri ...

Cari penulis adjust bagi cun-cun, then settle. Quality tetap kena jaga.

Idea super revolusi ...

Rahsia ...
Rahsia ...
Rahsia ...

Tt xnk cakap nak buat yang ini :p > translate bi > digital + fizikal ...

Then imagine end result ...

Ramai orang baca > dapat spark positif > buat kerja kajian lanjut > happiness > kaya raya.
Ramai orang (agent) promote > mereka dapat duit > mereka happy > mereka kaya-raya.

[STRIKE]Tt juga selalu imagine bagi talk dekat 300 orang > 3,000 > 30k > 3m orang ... [/STRIKE]

Tt punya kerja just buat 'spark' kepada buyer. (Spark = idea, back to basic, susun bisnes jadi clear, bla, bla, bla).

Then mereka akan fikir macam ini ...


Ni jer kerja tt selama ini ... nak ajar research, keyword, avatar, test market, copy writing, fb ads, teknikal itu ini, sampai bila2 pun kerja tt tak siap ... berlambak seminar, buku, ebook, coaching dekat pasaran, rasanya tak perlulah buat benda yang sama lagi . lagi bagus run projek consulting train the trainer ... 1 > 5 > 25 > 125 ... lg cepat dpt bnyk duit :p ...

Siapa minat nak join? next kena perform semasa projek affiliate nt ok. Tt suka kepada orang yang konsisten, jualan sebulan dia tak banyak, tapi konsisten. Konsisten adalah benda yang sangat bagus dalam bisnes.

Dalam bisnes u patut fikir fasal konsisten income, bukan duit yang besar atau banyak, ramai usahawan mudah tang fikir terlalu besar tanpa asas yang kukuh, tiada kapasiti, then mereka jadi sangat stress bertahun-tahun lamanya.

Dalam sains u fikir over kapasiti minda, dia akan makan banyak tenaga minda, minda u akan jadi terlalu letih. Tu fasal u susah nak fikir secara clear, real, realistik, dan duduk dalam dunia reality selama ini.

Relax der ...

Asas usahawan = usaha > usaha kembangkan duit ...
Belajar buat RM1 dahulu ... Kemudian buat RM10 ... Kemudian buat RM50 > RM100 > RM300 > RM500

Dah pandai buat konsisten RM300 / week ... (Or kalau susah, buat dahulu RM300 / month) ...

Kemudian fikir pula macam mana nak touch RM500 / week ...
Kemudian fikir pula macam mana nak touch RM1,500 / week ...
Kemudian fikir pula macam mana nak touch RM2,000 / week ...
Kemudian fikir pula macam mana nak touch RM2,500 / week ...
Kemudian fikir pula macam mana nak touch RM3,000 / week ...
Kemudian fikir pula macam mana nak touch RM3,500 / week ...
Kemudian fikir pula macam mana nak touch RM4,000 / week ...

Sains kekayaan, dia tak ajar u benda2 yang mengarut n tidak realistik ...
Target besar (7,000,000) kena ada supaya minda u tahu direction, kemas, sistematik, tidak berterabur n bersepah ...

Lepas dah buat target besar, relax and be cool ... Jangan pecahkan kepala fikir benda2 yang mengarut ...
U just fikir consistence income 3k-4k / week dah cukup ... (Mulakan 3k-4k / month dahulu) ...

Then cukup ... Benda realistik, tidak terlalu tinggi, tidak terlalu rendah, just sesedap rasa sahaja ...
Dapat 3k-4k / week pun dah best right? Calculate balik monthly berapa, yearly berapa ...

Play instrument > u sudah boleh hidup dengan betul dan selesa ...
Ini tidak. Kepala merapu sahaja, acaner nak jadi kaya? aishhh...

.

Tt tak share benda2 yang 'outstanding' dalam ebook2 tu semua. Apa yang tt share ialah kemaskan benda2 yang basic. Next, penetrate lebih dalam tentang benda2 yang basic. Sampai tahap The Art of Business > Fine art > Then u success...

Etm > Sequence

* Product > Storytelling > Prove > Handling Objection > Overcome Fears > People Pay

Sejak dari awal tt gunakan benda ini (sequences) sahaja dalam bisnes online ...
Dari semasa ke semasa ... Tt penetrate setiap part, semakin dalam, semakin dalam, dan semakin dalam ...

Then success ...

.

Semua orang boleh success ... tetapi ramai orang lupa nak calculate tentang masa ...

1 tahun > 2 tahun > 3 tahun > 5 tahun > 10 tahun > 15 tahun u buat bisnes tak menjadi ...

Then u rasa diri u gagal ... mana boleh macam tu der ... u kena analisis part mana yang u weak ...

Adakah priority dalam business

- Production / product orang / sendiri - 10% - 20%
- Marketing > collect database > buat connection > 60% - 80%
- Management (instrument) > investment / 13 paip wang

Or adakah business u ada mana-mana yang weak ...

- Quality > value
- Non stop marketing
- Database
- Funnel selling
- Soft selling (sell & closing)

.

Orang putih dah banyak kaji tentang 'end result' ni > then mereka success ...

- Semak dekat belakang buku by dr. dj. schwartz ...

Dalam national discovery pun ada cerita ...

Company international niche alat mainan kanak-kanak ...

Dia upah artis untuk design product-product yang baharu ...

Dia bagi artis tu rumah yang cantik > tempat yang quite > then generate idea

Biasa industri besar yang buat macam ni > mostly automotif ...

.

Ini semua teknik tukar picture dalam kepala ... picture itu hidup bla, bla, bla...
Kes mimpi u pun sebenarnya sama ... sama maca artis2 yang lain ... dia just generate the idea ...

Benda yang banyak berlaku ialah kepada penulis science fiction (sci-fi), novel, thriller ..
Penulis ramlee awang murshid pun sama ... u baca novel aku bercerita ... dan lain2 ...

Juga berlaku kepada saintis-saintis, mostly dapat idea daripada mimpi ...

- Ada yang berbentuk symbolic
- Ada yang berbentuk real life macam u ...

U boleh baca buku2 dr. joseph murphy or mr. kopmeyer
Or cari dekat amazon .. cerita2 tentang minda, sub-mind, bla, bla, bla ...

.

Saintis luar dah terlalu banyak kaji benda2 ni semua ...

- Picture: static
- Picture: dynamic

Bila sampai dekat orang melayu, tak habis-habis makrifat, makrifat, makrifat ...
Kadang-kadang pening kepala dengan perangai orang melayu ni ...

Sumber memang terlalu banyak dekat internet, bersepah2 ...
Just u jarang kaji, itu yang jadi benda2 ni nampak macam outstanding ...

.

Just u punya mind agak aktif ... Tu fasal dia kerap jadi macam tu ...
Tapi tak la terlalu aktif ... Skala u tak sampai 5 ke atas ...

So, u boleh asah / polish lagi minda u. Kerapkan buat imaginasi end result yang positif.

Mostly G-80% dia fikir benda-benda yang buruk sampai terbawa-bawa dalam tidur.
Benda yang sama juga right? Minda dia generate picture yang bukan-bukan.

Bila dah fikir > fikir > fikir > benda itu jadi gelombang > dia betul2 yakin kena pula timing tepat,
dalam sains kita kata 'tersalah submit' (walaupun tak tahu), memang menjadi la betul-betul.

And ada banyak cerita orang putih dapat vision masa hadapan time jaga ... Ini juga benda yang sama ...
Dalam masyarakat melayu orang-orang tua kata benda ini namanya "firasat" ...

.

Bila tt kaji-kaji-kaji, masyarakat melayu lama ni tahan juga mereka punya knowledge ...
Dia punya pepatah, cerita2 rakyat, petua, pantang, itu ini bla, bla, bla ...

Abang yang tengah buat phd and akak yang dah settle tesis master tu ...
Why not you all buat satu lagi tesis benda2 ni semua ...

Tt tak minat nak duduk dalam line akademik ... But in future dont know lagi ...
Nak minta pelepasan baca buku2 yang rare dekat luar negara mmg perlukan sijil yang diiktiraf.

Sekian dahulu syarahan akademik, bisnes, tesis, hipotesis, empiris, idea pada kali ini ... :p

.

Back to basic ...



Benda tak berulang, dia just sub-mind u translate future data berdasarkan info2 yang terkandung ...
Cuba fikir kenapa u tak 'mimpi' about programming, matematik, design, whatever ...



Sub-mind u sampai dahulu, then baru mind u sampai ...
Mind tu sebenarnya sub-mind yang lain > logic > awareness > fikiran > whatever...
Semasa jaga or semasa tidur sama or lebih kurang sama sahaja ...



Benda ini jangan layan sangat, nanti u boleh 'terlepas' dari dunia reality & realistic ...
Bila dah terlalu banyak fikir dia boleh jadi permanent stigma ...
Kalau benda best xpa ... bila setan (lucifer) twitter sikit, u dah jadi lain. Control sikit ok..



Yup betul, ini memang dunia sub-mind ...
Ntah apa u buat, tiba2 sub-mind u jadi active ...
Dunia sub-mind mmg tak sama dgn dunia mind ... Cara translate pun tak sama ..



Ambil kesempatan? Boleh dan tidak boleh ...

Boleh dah cerita dekat atas > develop dynamic picture again, again, and again ...
Lama2 mind u jadi power ... This is reverse engineering for mind and sub-mind ...

Tapi u tak boleh fikir benda itu 'telah' berlaku. U just yakin benda itu akan berlaku.

Oracle kata, bila orang tanya "How do you predict (know) future"?
Oracle- - I don't know, i just believe ...

Bila kita sudah buat research, kita faham apa yang dimaksudkan dengan 'believe' tu ...
Believe bukan 'just believe', dia adalah believe yang boleh memancarkan higher vibration ...

.

Just sub-mind translate frekuensi dynamic picture in future...
Sub-mind boleh translate picture sendiri and picture orang lain juga, juga situasi yang lain in future ...

Bila sudah terlalu aktif, itu yang jadi dalam cerita2 ada pakar peramal, itu ini bla, bla, bla ...
Zaman dahulu memang orang terkejut kenapa ada orang boleh dapat vision / firasat. Dan mereka dihormati.

Zaman sekarang saintis dah kaji, benda ini semua ada penjelasan saintifik ...
Sama juga kes baca hati, fikiran orang lain, nasib orang pada masa hadapan ...

Sebab itu mereka keluarkan idea quantum fizik, quantum mechanic, bla, bla, bla ...
Dalam religious pun ada juga, just nama dia sahaja lain ...

You all yang baru baca benda2 ni semua boleh anggap sebagai starting point untuk kajian awal jika berminat ...
The secret tu kira basic gile ... Mereka sudah design / rebranding knowledge2 yang macam ni semua ...

U all juga boleh refer buku2 stephen covey, napoleon hill, brian tracy, adam khoo, dan lain2 ...



Kita sebagai orang bisnes memang kena belajar cara explain, buat latihan dekat forum2, fb, etc ..
Kemahiran explain / presentation dalam bisnes sangat penting.
Sebab skill explain ni semua boleh buat duit yang banyak dan sangat banyak..

7 buku yang awal terget tt - businessman yang masih merangkak ...
Next site dah siap, new blog dah siap .. then kita buat consult kepada orang2 yang ada duit pula :p

Bila nak buat make sure your fee tu banyak sikit la, baru best buat kerja ..
15k ka, 35k ka, 70k ka, 100k ka ...

Bisnes or product or system or market memang xda masalah ...
Masalah utama ialah otak / minda owner product / syarikat ...

Bila cara befikir bersepah, serabut, persepsi juga lintang pukang ...
Itu yang jadi management mereka pun berterabur ...

Tt banyak belajar dari youtube ... Benda2 yang free sahaja ...
Kita ulang, ulang, ulang, brian tracy cerita itu ini, ambil nota, buat test or ujikaji ...

Then dah dapat result ... kita keluarkan ebooks ... :p

Sains kekayaan (supersonic instrument system) memang dia guide buyer buat benda2 ni semua ...
Fee u 15k ... setahun cari 3-4 orang income u dah jadi rm75 k / year ...
Buat just as having fun .. Suka-suka sahaja ... selama ni u kejar, kejar, kejar apa pun tak boleh ...

Cer tukar cara berfikir tu sikit. Dalam ebook yang tt hasilkan banyak tentang tukar cara berfikir.

- Saya buat bisnes untuk cari wang > Saya buat bisnes untuk collect asset ...
- Saya sedang berusaha untuk jadi kaya > Saya kaya, kekayaan saya meningkat setiap hari ...
- Hidup saya selalu malang, tak pernah habis > Saya mendapat blessing yang banyak setiap hari ...

Saya buka kedai > bila maju > nanti orang sakit hati > kena santau ...

Otak berterabur gile... Tu fasal life u sangat teruk ...

Belajar besarkan picture yang positif dude ...

- Buka kedai dapat tolong orang ...
- Buka kedai dapat merapatkan silaturrahim ...
- Buka kedai bagi orang kerja > dapat pahala ...
- Buka kedai > ibadah mencari rezeki > dapat pahala n blessing ...

Boleh nampak?

And dalam masa yang sama bila share / cosult orang lain, u boleh fulfil code sharing ...
Lebih banyak u share kepada orang, lebih besar jiwa u, lebih besar, lebih banyak lucrative berlaku ...

Ok done ... have fun ...

* Maybe part2 religious, perlu kajian lanjut ...

yes..cara berfikir tu yg perlu ubah dulu baru cara kita bertindak teratur.
sy percaya apa yg selalu kita fikirkan for future boleh menjadi 1 doa & realisasikan d masa hadapan

mslh yg selalu sy hadapi dgn org2 sekeliling sy mereka selalu berfikir ke arah yg -ve. cthnya kwn sy sgt syg dgn kereta dia.syg dia lain mcm selalu fikir risau keta dia akan kena aniaya org lah.kena langgar time parking lah.mcm2 lg. sy sllu nasihat xpyh fikir sgt bnda2 mcm tu nnt jd betul2 baru padan muka. then kwn tu boleh mrh balik kat aku sbb kata sy yg mendoakan jd mcm tu..yg xbestnya keta dia kerap terkena.kena langgar lah,kunci kena pecahlah.tayar+rim kena curi lah.tp aku xheran sbb itu yg dia selalu fikirkan.nasihat last aku suruh dia mandi bunga keta dia..hahaha.

itu just cerita sy berkaitan dgn cara berfikir...
so tt mcm mn kdg2 ckp diri sy sendirilah. sy selalu berfikir ke arah yg +ve. sy berfikir yes..sy dh boleh jana income sndri..dh kaya.dh boleh terus kaya. tp apa yg sy selalu fikirkan tu
tidak selari dgn tindakan sy. sy sedar tp xdpt tune lg utk selarikan fikiran utk tindakan sy skrang utk ms hadapan. yg sy sedar sy mls bertindak tp rajin berfikir shj.hnya bertindak apabila nmpak peluang.tp apa yg sy dpt msih belum lg memuaskan hati sy. mungkin jg sy belum dpt mcm mn cara utk mencipta peluang. sbb setiap peluang yg sy nmpak & ambil akan berhasil.
 

SifuSupersonic

Active Member
Joined
Jun 5, 2010
Messages
1,563
Reaction score
29
Points
35
soalan menarik. :D

Bagaimana tuan develop belief dan passion tuan yg semua yg red audi structure mesti jadi accordingly? Org kata vision kot ...
1. Realistik

Mula nak buat holding 10/11/2016. Holding ni xkan wujud dlm 1-2 tahun. And xkan la nak cerita satu kampung kita ada holding ye tak? U ada 4-5 plt co. da boleh buat holding. U ada 4 bijik rumah da boleh buat holding. Apa yang kita nak, make sure timeline dia realistik.

2. Passion

Passion datang daripada gali lebih dalam. A: minat pancing. B: Tak minat. Kenapa u minat itu, i tak minat ini? Sebab dia ialah gali lebih dalam. Lebih banyak kita tahu, passion akan keluar. Sebenarnya bukan motivasi tak cukup. Yang tak cukup ialah material dalam minda. I ada 300++ video tentang sains, fizik, etc. Tu sebab i minat sains, sebab ada banyak material. So, kunci passion = gali lebih dalam.

3. Metafora

Islam ada rukun 5 perkara. Utara barat, timur selatan, dia tetap 5 structure tu. Tua muda, lelaki wanita, dia tetap 5 tu juga. Red audi structure juga ada 5 points, jadi system yang sama. Maybe permualaan ramai x join lagi, tapi yang da join, blog & database mereka berkembang dan terus menerus berkembang. Its simple right? 1 orang join, 10 orang, 100 orang, 1,000 orang dia tetap dengan structure tu, xkan berubah. Macam tu la cara i bina holding.
 
Last edited:

SifuSupersonic

Active Member
Joined
Jun 5, 2010
Messages
1,563
Reaction score
29
Points
35
Panjangnyeeeee... betul ke aku yang tulis tu.

Macam x percaya plak.. kehkehkeh... :p

yes..cara berfikir tu yg perlu ubah dulu baru cara kita bertindak teratur.
sy percaya apa yg selalu kita fikirkan for future boleh menjadi 1 doa & realisasikan d masa hadapan

mslh yg selalu sy hadapi dgn org2 sekeliling sy mereka selalu berfikir ke arah yg -ve. cthnya kwn sy sgt syg dgn kereta dia.syg dia lain mcm selalu fikir risau keta dia akan kena aniaya org lah.kena langgar time parking lah.mcm2 lg. sy sllu nasihat xpyh fikir sgt bnda2 mcm tu nnt jd betul2 baru padan muka. then kwn tu boleh mrh balik kat aku sbb kata sy yg mendoakan jd mcm tu..yg xbestnya keta dia kerap terkena.kena langgar lah,kunci kena pecahlah.tayar+rim kena curi lah.tp aku xheran sbb itu yg dia selalu fikirkan.nasihat last aku suruh dia mandi bunga keta dia..hahaha.
sometime kita da bersedia untuk sesuatu ilmu / idea / info.

tapi jangan expect orang lain juga sudah bersedia.

u jangan marah kawan u tu, jgn kata dia tak faham itu ini.

sebab dia mmg betul-betul x faham :p

- apa yang kita fikir akan berkembang.

- fikiran = doa = tarikan.

walaupun kita rasa idea ni simple, believe it or not, ada orang mmg tak faham benda ni. :p

- 'ada orang mmg tak faham' ..

ini satu benda yang u perlu faham. kehkehkeh...

.
.

nak bagi orang faham ada kaedah / teknik2 tertentu.

u kena sediakan minda dia dahulu.

kalau dia xnak tahu, u paksa2 mmg info tu xkan masuk.

silap2 boleh bergaduh plak, kehkehkeh...

.
.

antara kaedah itu ialah ..

u kena guna language yang dia faham ..

bukan susunan ayat yang u rasa dia akan faham ...

u faham ke ni?

.
.

contoh dalam kes tt sendiri ..

kita nak cadangkan kawan2 / pembaca dekat facebook dalam bisnes kena relax ..

reason kena tenang, duit lebih mudah masuk ...

bukan just tenang taw, tapi tenang pada deep level ....

tt kena gunakan beberapa word yang berbeza2 contohnya ...

- kena layan kung fu panda ii
- kena relax jer...
- inner peace
- kena tenang

selepas da gunakan word ni, baru tt masuk dalam lagi ..

tenang yang macam mana tt maksudkan ...

- layer 1 - tenang biasa

- layer 2 - tenang art

- layer 3 - tenang fine art


tenang yang tt maksudkan, ialah pada layer 3 tu ...

meaning satu tahap ketenangan yang sangat tinggi ....

nak cerita fasal ni jer pun amik masa 1-2 bulan ...

kesannya ..

ada pembaca yang betul-betul apply ...

hasilnya ...

- dia explain kepada client dengan tenang
- dia cerita dengan tenang
- dia buat kerja dengan tenang

ada orang buat kerja gelojoh right?

kira main lepas jer apa nak cakap / tulis ...

last2 apa pun tak jadi ...

tapi bila u buat kerja dengan tenang, kerja u jadi sangat halus dan berkualiti ...

apa yang berlaku pelanggan u akan mudah faham ..

then u dapat duit ...

.

nampak tak nak cerita fasal tenang jer da berjela2 ...

.

kalau u tanya tt kenapa kawan u tak faham ..

- ini bukan salah the reciever of information ..

- tapi ini salah the giver ..


cara deliver tu xda seni halus .... :p

.

u kena belajar cara deliver message ...

sebab selain message ...

- pemberi message dan juga ...
- cara u deliver message itu juga diambil kira ...

.

kalau orang yang kaya/terkenal cakap > manusia akan fokus 100% ...

kalau orang biasa cakap topik yang sama > xda orang nak layan :))

.

ini menunjukkan ...

- message
- personality the giver
- the way message itu di-deliver

perlu diambil kira juga ...

.

tapi, da dia sendiri xnak tahu, xyh susahkan diri la, kehkehkeh...


itu just cerita sy berkaitan dgn cara berfikir...

so tt mcm mn kdg2 ckp diri sy sendirilah. sy selalu berfikir ke arah yg +ve. sy berfikir yes..sy dh boleh jana income sndri..dh kaya.dh boleh terus kaya.

tp apa yg sy selalu fikirkan tu tidak selari dgn tindakan sy.

sy sedar tp xdpt tune lg utk selarikan fikiran utk tindakan sy skrang utk ms hadapan.

yg sy sedar sy mls bertindak tp rajin berfikir shj.

hnya bertindak apabila nmpak peluang. tp apa yg sy dpt msih belum lg memuaskan hati sy.

mungkin jg sy belum dpt mcm mn cara utk mencipta peluang. sbb setiap peluang yg sy nmpak & ambil akan berhasil.
mcm mn cara utk mencipta peluang.

Problem u dekat sini right?

Apa yang u perlu buat ialah ...

1. wujudkan blog
2. wujudkan database pelanggan
3. belajar lebih banyak teknik-teknik menjual
4. layan kung fu panda ii - inner peace / tenang / relax2 jer ...

.
.

Planet bumi ni xkan lari dari hukum purata ...

Sebab ini aturan alam yang diciptakan ....

Maksudnya lebih ramai orang kenal u = lebih besar peluang untuk berjaya.

.
.

Bertahun-tahun tt kaji ...

Facebook ni just utk social, ringan2, dll ..

U nak cerita/explain bisnes panjang2, mmg org x layan ...

Sebab facebook tempat yang short message sahaja ...

Lagi pun, facebook kurang sistematik, nak info kena korek / digging ..

Dan kita tahu manusia mmg xkan digging sampai kebawah ...

- Orang datang u kena explain ..
- Orang datang u kena explain ..
- Orang datang u kena explain ..
- Orang datang u kena explain ..

Forum pun sama juga ...

.
.

Blog adalah tempat yang sesuai untuk kita explain panjang-panjang.

Blog ada category ...

- U boleh letak info ...
- U boleh letak servis ...
- U boleh letak testimoni ...
- U boleh letak faq ...
- U boleh letak contact us ...

.
.

Sekarang u punya info yang lengkap perlu sampai ke banyak orang ...

- 100 orang tak cukup ...
- 300 orang tak cukup ...
- 500 orang tak cukup ...

- 1,000 orang tak cukup ...
- 3,000 orang tak cukup ...
- 5,000 orang tak cukup ...

- 10,000 orang tak cukup ...
- 30,000 orang tak cukup ...
- 50,000 orang tak cukup ...

Kalau boleh 1% population M'sia...

- 100,000 - 300,000 baru best ...

.
.

Hukum purata ...

Lebih banyak orang tahu = Lebih besar peluang ....

.
.

X kan u nak jumpa sampai 5,000 orang?

berbuih la mulut u nak cerita .. :p

.
.

so, adakan blog ...

lepas tu cerita elok2 dalam tu ..

lepas tu sebarkan blog u ...

buat cantiksss2 ...

info yang special ...

cerita apa best bisnes u ..

apa peluang yang u offer ...

.
.

kalau ofline ... print sikit flyers ..

design cantik2 ... baru ada selera orang nak baca ...

kalau design pun mcm org lain, alamat ke tong sampah jer ...

so jangan lokek dalam hal design hokey ...

.
.

2. kumpul database pelanggan

> blog > tarik email / no tel
> flyers > tarik email / no tel
> fb u > tarik email / no tel
> baner > tarik email / no tel
> sticker kereta > tarik email / no tel
> youtube > tarik email / no tel
> forum > tarik email / no tel

.
.

kalau u x kumpul database pelanggan

berapa tahun pun u buat bisnes, berapa besar pun income u ...

u still macam newbie ... :p

apa kerja newbie?

> newbie = cari pelanggan ...

1 tahun cari pelanggan ..
3 tahun cari pelanggan ..
5 tahun cari pelanggan ..

10 tahun cari pelanggan ..
15 tahun cari pelanggan ..

20 tahun cari pelanggan ..
30 tahun cari pelanggan ..

.

ini la kerja newbie ... cari, cari, cari sampai tua ... :p

.

apa kerja usahawan G20% yang kaya-raya?

yup ..

- dia kumpul data pelanggan elok2
- dia explain elok2
- dia keep in touch elok2
- dia layan elok2

70% pelanggan kita ...

mungkin tak beli hari ini ...

tapi disebabkan attitude kita baik , info kemas cantik, imej cool ..

esok lusa dia akan beli ... kaedah sell yourself ..

.

apa yang bagusnya bila kita kumpul data pelanggan ...

mana tahu in future kita ada barang special ...

boleh cerita dekat dia orang ...

idea boleh datang mcm magik u know ...

mana tahu u dapat rezeki idea ...

da ada data pelangan ... kan senang cerita ...

.

so, kumpul banyak2 sikit ...

dalam 10k - 15k data pelanggan ...

ambil masa 3-5-7 tahun ....

.

3. teknik menjual

kita orang bisnes you know ...

tapi kt facebook tt da jadi artist taw .. kehkehkeh ..

sebagai orang bisnes, kita perlu berterusan tajamkan skill menjual ...

kalau kapak u tumpul, seksa nak habiskan 5 batang pokok balak ..

kalau kapak u tajam, 5 batang tu senyum jer ...

.

menjual ni dia ada seni halus ...

> macam mana nak buat ramai orang datang dekat kita
> macam mana nak buat supaya orang boleh terima apa kita explain
> macam mana nak buat closing secara halus ...

.

mungkin u boleh jumpa orang / tarik ramai orang ...

tapi weakness u = cara u explain mengarut ... so x jalan ..

tarik n explain bagus ... closing plk x bagus .. so still x jalan ...

.

social intelligent ni kena berterusan belajar ...

- manusia membeli 90% faktor emosi
- manusia membeli 10% faktor informasi

.

macam mana nak menceruskan emosi?

macam mana nak buka minda manusia?

macam mana nak bagi motivasi?

macam mana nak beri inspirasi?

macam mana nak buat dia tak sabar nak produk u?

macam mana nak buat dia tak tidur malam?

.

kemahiran ini semua sangat penting ...

yang u perlu berterusan belajar baru u dapat tune / feel tu ...

> tarik orang ada feel yang tersendiri
> explain dekat orang ada feel yang tersendiri
> buat closing ada feel yang tersendiri

setiap perkara ini ada seni & seni halus u know ...

feel / tune itu lebih penting dari kerja itu sendiri ...

untuk ini u perlu masuk pada deep level ...

cara dia ialah ....

.

4. layan kung fu panda ii - inner peace / tenang / relax2 jer ... :p

macam tt cakap kt atas ..

- layer 1 > ini orang biasa buat bisnes ..

- layer 2 > ini orang buat bisnes ada seni ..

- layer 3 > ini orang buat bisnes ada seni halus ..

.

tanpa seni, halus, kehalusan dan seni halus u x dapat nak buat manusia meleleh dengan peluang yang u offer ...

- "cara u cerita pun, ermmmmm"....

nampak tak? xda seni dekat situ. :p

- "perghhhhhh, kau kalau cerita"...

.

u perlu tenang.. masuk lagi dalam (art).. masuk dalam lagi (fine art)..

.

fikir secara halus ....

- macam mana aku nak tarik orang?
- macam mana aku nak explain?
- macam aku nak buat closing?

.

lebih advance macam mana nak buat orang minat jadi associate ...

lebih banyak asociate > 10 > 30 > 50 > 100 > 300 = kaya-raya ...

.

bisnes ada fasa-fasa tertentu ...

- permulaan u cari pelanggan

- next u da mula kumpul data + buat blog > orang datang ...

- next u da mula cari agent / affiliate / seller ...

- next u da mula buka company sendiri dgn assc. u ...

- next u da mula ajar 300 agent2 u menjual pula ...

.

bisnes = organik ...

usahawan fasa 1 - bisnes x menjadi

usahawan fasa 2 - bisnes naik turun-naik turun

usahawan fasa 3 - stable > growing

usahawan fasa 4 - fokus aset

.
.

u sekarang fasa berapa?

kalau 1-2 ... kepala u mesti fokus dekat PELANGGAN ...

kalau 3 - kepala u mesti fokus dekat agent / seller ... also u da kena mula cari associate ... if not u xkan berkembang ...

kalau 4 ... ni cari property etc ...

.
.

sbb setiap peluang yg sy nmpak & ambil akan berhasil.
bunyi macam luck jer ... :p

tapi bukan luck ... kerja2 u ada seni halus / tune ...

mungkin jg sy belum dpt mcm mn cara utk mencipta peluang.
benda ni la nama dia system / structure / management / canvas model ..

x dapat cara = effect

effect datang daripada cause ..

cause & effect

u xda cause, tu sebab u x nampak cara ..

bila u ada cause u akan ada bersepah idea / cara macam mana nak cipta peluang ...

apa yang u perlukan ialah MATERIAL ....

> youtube
> buku
> seminar
> blog
> forum
> AQAL > mcm u buat sekarang
> movie2 tentang selling / usahawan
> magazine
> etc ...

u just cari lebih banyak material = u akan ada banyak cara .. ^_^

.

tp apa yg sy selalu fikirkan tu tidak selari dgn tindakan sy.
u imagine macam ni ....

> blog u kencang > beribu2 pelawat ...

> database u kencang > hari2 ada request ...

> duit masuk-masuk-masuk secara berterusan ...

bila u sampai level ni, ada masalah action tak?

mesti la tak kan? sebab hari2 orang nak bagi duit .. ^_^

.

apa yang u perlu buat ialah ..

u perlu bina habit yang baru / routine yang menarik wang ...

.

habit yang lama xkan bantu u .. da 30-40 tahun habit nk tukar susah ..

so tukar sikit2 ....

1. affirmation

> pagi2 bangun lihat poster2 motivasi ...

> 30-40 tahun fikir mengarut, tu sbb sampai tua bawa mengarut. :p

2. to do list

- 101 tulis impian
- tulis to do list > esok hari > tampal (tulis yang senang2 nak buat)

- sikit2 lama2 jadi bukit ...

3. prayer / meditasi

- benda ni supaya minda n jiwa u tenang ...

- life x align = jiwa kacau ... :p

- u belajar buat amalan dgn tenang / sempurna...

4. intellectual joke / be happy

- kat page2 belakang da cerita kenapa perlu happy ..

- supaya muka tak ketat, saraf minda lebih aktif ...

- tak perlu 24 jam joke, just ada 1 point intellectual joke cukup ..

- marking word ni >> " intellectual " ....

5. Gratitude

- Maybe u hidup senang xda pressure sangat ...

- Masuk youtube, google, g jalan2, tgk orang susah ...

- Then akan lahir kesedaran ... dari situ u akan berubah ...

.
.

tp apa yg sy dpt msih belum lg memuaskan hati sy.
u bukan x puas. tapi 'makna' itu yang kurang dalam apa yang u dapat.

kepuasan ada index kepuasan hati ...

then more you take, the less you have ...

the more you give, the more you get back ...

get back = juga termasuk kepuasan ...

u perlu give dengan lebih banyak ...

baru kepuasan itu akan datang ...

.

penulis > akan menulis panjang-panjang ....

traveler > akan pergi lebih jauh ...

artist > akan persembahkan dengan lebih banyak ...

speaker > akan bercakap dengan lebih lama ...

.

sharing is caring > ini ubat dia .. :p

u perlu share dengan lebih banyak to the whole world....
 
Last edited:

plasticruler

Active Member
Joined
Jul 13, 2011
Messages
1,699
Reaction score
0
Points
20
Panjangnyeeeee... betul ke aku yang tulis tu.

Macam x percaya plak.. kehkehkeh... :p



sometime kita da bersedia untuk sesuatu ilmu / idea / info.

tapi jangan expect orang lain juga sudah bersedia.

u jangan marah kawan u tu, jgn kata dia tak faham itu ini.

sebab dia mmg betul-betul x faham :p

- apa yang kita fikir akan berkembang.

- fikiran = doa = tarikan.

walaupun kita rasa idea ni simple, believe it or not, ada orang mmg tak faham benda ni. :p

- 'ada orang mmg tak faham' ..

ini satu benda yang u perlu faham. kehkehkeh...

.
.

nak bagi orang faham ada kaedah / teknik2 tertentu.

u kena sediakan minda dia dahulu.

kalau dia xnak tahu, u paksa2 mmg info tu xkan masuk.

silap2 boleh bergaduh plak, kehkehkeh...

.
.

antara kaedah itu ialah ..

u kena guna language yang dia faham ..

bukan susunan ayat yang u rasa dia akan faham ...

u faham ke ni?

.
.

contoh dalam kes tt sendiri ..

kita nak cadangkan kawan2 / pembaca dekat facebook dalam bisnes kena relax ..

reason kena tenang, duit lebih mudah masuk ...

bukan just tenang taw, tapi tenang pada deep level ....

tt kena gunakan beberapa word yang berbeza2 contohnya ...

- kena layan kung fu panda ii
- kena relax jer...
- inner peace
- kena tenang

selepas da gunakan word ni, baru tt masuk dalam lagi ..

tenang yang macam mana tt maksudkan ...

- layer 1 - tenang biasa

- layer 2 - tenang art

- layer 3 - tenang fine art


tenang yang tt maksudkan, ialah pada layer 3 tu ...

meaning satu tahap ketenangan yang sangat tinggi ....

nak cerita fasal ni jer pun amik masa 1-2 bulan ...

kesannya ..

ada pembaca yang betul-betul apply ...

hasilnya ...

- dia explain kepada client dengan tenang
- dia cerita dengan tenang
- dia buat kerja dengan tenang

ada orang buat kerja gelojoh right?

kira main lepas jer apa nak cakap / tulis ...

last2 apa pun tak jadi ...

tapi bila u buat kerja dengan tenang, kerja u jadi sangat halus dan berkualiti ...

apa yang berlaku pelanggan u akan mudah faham ..

then u dapat duit ...

.

nampak tak nak cerita fasal tenang jer da berjela2 ...

.

kalau u tanya tt kenapa kawan u tak faham ..

- ini bukan salah the reciever of information ..

- tapi ini salah the giver ..


cara deliver tu xda seni halus .... :p

.

u kena belajar cara deliver message ...

sebab selain message ...

- pemberi message dan juga ...
- cara u deliver message itu juga diambil kira ...

.

kalau orang yang kaya/terkenal cakap > manusia akan fokus 100% ...

kalau orang biasa cakap topik yang sama > xda orang nak layan :))

.

ini menunjukkan ...

- message
- personality the giver
- the way message itu di-deliver

perlu diambil kira juga ...

.

tapi, da dia sendiri xnak tahu, xyh susahkan diri la, kehkehkeh...




mcm mn cara utk mencipta peluang.

Problem u dekat sini right?

Apa yang u perlu buat ialah ...

1. wujudkan blog
2. wujudkan database pelanggan
3. belajar lebih banyak teknik-teknik menjual
4. layan kung fu panda ii - inner peace / tenang / relax2 jer ...

.
.

Planet bumi ni xkan lari dari hukum purata ...

Sebab ini aturan alam yang diciptakan ....

Maksudnya lebih ramai orang kenal u = lebih besar peluang untuk berjaya.

.
.

Bertahun-tahun tt kaji ...

Facebook ni just utk social, ringan2, dll ..

U nak cerita/explain bisnes panjang2, mmg org x layan ...

Sebab facebook tempat yang short message sahaja ...

Lagi pun, facebook kurang sistematik, nak info kena korek / digging ..

Dan kita tahu manusia mmg xkan digging sampai kebawah ...

- Orang datang u kena explain ..
- Orang datang u kena explain ..
- Orang datang u kena explain ..
- Orang datang u kena explain ..

Forum pun sama juga ...

.
.

Blog adalah tempat yang sesuai untuk kita explain panjang-panjang.

Blog ada category ...

- U boleh letak info ...
- U boleh letak servis ...
- U boleh letak testimoni ...
- U boleh letak faq ...
- U boleh letak contact us ...

.
.

Sekarang u punya info yang lengkap perlu sampai ke banyak orang ...

- 100 orang tak cukup ...
- 300 orang tak cukup ...
- 500 orang tak cukup ...

- 1,000 orang tak cukup ...
- 3,000 orang tak cukup ...
- 5,000 orang tak cukup ...

- 10,000 orang tak cukup ...
- 30,000 orang tak cukup ...
- 50,000 orang tak cukup ...

Kalau boleh 1% population M'sia...

- 100,000 - 300,000 baru best ...

.
.

Hukum purata ...

Lebih banyak orang tahu = Lebih besar peluang ....

.
.

X kan u nak jumpa sampai 5,000 orang?

berbuih la mulut u nak cerita .. :p

.
.

so, adakan blog ...

lepas tu cerita elok2 dalam tu ..

lepas tu sebarkan blog u ...

buat cantiksss2 ...

info yang special ...

cerita apa best bisnes u ..

apa peluang yang u offer ...

.
.

kalau ofline ... print sikit flyers ..

design cantik2 ... baru ada selera orang nak baca ...

kalau design pun mcm org lain, alamat ke tong sampah jer ...

so jangan lokek dalam hal design hokey ...

.
.

2. kumpul database pelanggan

> blog > tarik email / no tel
> flyers > tarik email / no tel
> fb u > tarik email / no tel
> baner > tarik email / no tel
> sticker kereta > tarik email / no tel
> youtube > tarik email / no tel
> forum > tarik email / no tel

.
.

kalau u x kumpul database pelanggan

berapa tahun pun u buat bisnes, berapa besar pun income u ...

u still macam newbie ... :p

apa kerja newbie?

> newbie = cari pelanggan ...

1 tahun cari pelanggan ..
3 tahun cari pelanggan ..
5 tahun cari pelanggan ..

10 tahun cari pelanggan ..
15 tahun cari pelanggan ..

20 tahun cari pelanggan ..
30 tahun cari pelanggan ..

.

ini la kerja newbie ... cari, cari, cari sampai tua ... :p

.

apa kerja usahawan G20% yang kaya-raya?

yup ..

- dia kumpul data pelanggan elok2
- dia explain elok2
- dia keep in touch elok2
- dia layan elok2

70% pelanggan kita ...

mungkin tak beli hari ini ...

tapi disebabkan attitude kita baik , info kemas cantik, imej cool ..

esok lusa dia akan beli ... kaedah sell yourself ..

.

apa yang bagusnya bila kita kumpul data pelanggan ...

mana tahu in future kita ada barang special ...

boleh cerita dekat dia orang ...

idea boleh datang mcm magik u know ...

mana tahu u dapat rezeki idea ...

da ada data pelangan ... kan senang cerita ...

.

so, kumpul banyak2 sikit ...

dalam 10k - 15k data pelanggan ...

ambil masa 3-5-7 tahun ....

.

3. teknik menjual

kita orang bisnes you know ...

tapi kt facebook tt da jadi artist taw .. kehkehkeh ..

sebagai orang bisnes, kita perlu berterusan tajamkan skill menjual ...

kalau kapak u tumpul, seksa nak habiskan 5 batang pokok balak ..

kalau kapak u tajam, 5 batang tu senyum jer ...

.

menjual ni dia ada seni halus ...

> macam mana nak buat ramai orang datang dekat kita
> macam mana nak buat supaya orang boleh terima apa kita explain
> macam mana nak buat closing secara halus ...

.

mungkin u boleh jumpa orang / tarik ramai orang ...

tapi weakness u = cara u explain mengarut ... so x jalan ..

tarik n explain bagus ... closing plk x bagus .. so still x jalan ...

.

social intelligent ni kena berterusan belajar ...

- manusia membeli 90% faktor emosi
- manusia membeli 10% faktor informasi

.

macam mana nak menceruskan emosi?

macam mana nak buka minda manusia?

macam mana nak bagi motivasi?

macam mana nak beri inspirasi?

macam mana nak buat dia tak sabar nak produk u?

macam mana nak buat dia tak tidur malam?

.

kemahiran ini semua sangat penting ...

yang u perlu berterusan belajar baru u dapat tune / feel tu ...

> tarik orang ada feel yang tersendiri
> explain dekat orang ada feel yang tersendiri
> buat closing ada feel yang tersendiri

setiap perkara ini ada seni & seni halus u know ...

feel / tune itu lebih penting dari kerja itu sendiri ...

untuk ini u perlu masuk pada deep level ...

cara dia ialah ....

.

4. layan kung fu panda ii - inner peace / tenang / relax2 jer ... :p

macam tt cakap kt atas ..

- layer 1 > ini orang biasa buat bisnes ..

- layer 2 > ini orang buat bisnes ada seni ..

- layer 3 > ini orang buat bisnes ada seni halus ..

.

tanpa seni, halus, kehalusan dan seni halus u x dapat nak buat manusia meleleh dengan peluang yang u offer ...

- "cara u cerita pun, ermmmmm"....

nampak tak? xda seni dekat situ. :p

- "perghhhhhh, kau kalau cerita"...

.

u perlu tenang.. masuk lagi dalam (art).. masuk dalam lagi (fine art)..

.

fikir secara halus ....

- macam mana aku nak tarik orang?
- macam mana aku nak explain?
- macam aku nak buat closing?

.

lebih advance macam mana nak buat orang minat jadi associate ...

lebih banyak asociate > 10 > 30 > 50 > 100 > 300 = kaya-raya ...

.

bisnes ada fasa-fasa tertentu ...

- permulaan u cari pelanggan

- next u da mula kumpul data + buat blog > orang datang ...

- next u da mula cari agent / affiliate / seller ...

- next u da mula buka company sendiri dgn assc. u ...

- next u da mula ajar 300 agent2 u menjual pula ...

.

bisnes = organik ...

usahawan fasa 1 - bisnes x menjadi

usahawan fasa 2 - bisnes naik turun-naik turun

usahawan fasa 3 - stable > growing

usahawan fasa 4 - fokus aset

.
.

u sekarang fasa berapa?

kalau 1-2 ... kepala u mesti fokus dekat PELANGGAN ...

kalau 3 - kepala u mesti fokus dekat agent / seller ... also u da kena mula cari associate ... if not u xkan berkembang ...

kalau 4 ... ni cari property etc ...

.
.



bunyi macam luck jer ... :p

tapi bukan luck ... kerja2 u ada seni halus / tune ...



benda ni la nama dia system / structure / management / canvas model ..

x dapat cara = effect

effect datang daripada cause ..

cause & effect

u xda cause, tu sebab u x nampak cara ..

bila u ada cause u akan ada bersepah idea / cara macam mana nak cipta peluang ...

apa yang u perlukan ialah MATERIAL ....

> youtube
> buku
> seminar
> blog
> forum
> AQAL > mcm u buat sekarang
> movie2 tentang selling / usahawan
> magazine
> etc ...

u just cari lebih banyak material = u akan ada banyak cara .. ^_^

.



u imagine macam ni ....

> blog u kencang > beribu2 pelawat ...

> database u kencang > hari2 ada request ...

> duit masuk-masuk-masuk secara berterusan ...

bila u sampai level ni, ada masalah action tak?

mesti la tak kan? sebab hari2 orang nak bagi duit .. ^_^

.

apa yang u perlu buat ialah ..

u perlu bina habit yang baru / routine yang menarik wang ...

.

habit yang lama xkan bantu u .. da 30-40 tahun habit nk tukar susah ..

so tukar sikit2 ....

1. affirmation

> pagi2 bangun lihat poster2 motivasi ...

> 30-40 tahun fikir mengarut, tu sbb sampai tua bawa mengarut. :p

2. to do list

- 101 tulis impian
- tulis to do list > esok hari > tampal (tulis yang senang2 nak buat)

- sikit2 lama2 jadi bukit ...

3. prayer / meditasi

- benda ni supaya minda n jiwa u tenang ...

- life x align = jiwa kacau ... :p

- u belajar buat amalan dgn tenang / sempurna...

4. intellectual joke / be happy

- kat page2 belakang da cerita kenapa perlu happy ..

- supaya muka tak ketat, saraf minda lebih aktif ...

- tak perlu 24 jam joke, just ada 1 point intellectual joke cukup ..

- marking word ni >> " intellectual " ....

5. Gratitude

- Maybe u hidup senang xda pressure sangat ...

- Masuk youtube, google, g jalan2, tgk orang susah ...

- Then akan lahir kesedaran ... dari situ u akan berubah ...

.
.



u bukan x puas. tapi 'makna' itu yang kurang dalam apa yang u dapat.

kepuasan ada index kepuasan hati ...

then more you take, the less you have ...

the more you give, the more you get back ...

get back = juga termasuk kepuasan ...

u perlu give dengan lebih banyak ...

baru kepuasan itu akan datang ...

.

penulis > akan menulis panjang-panjang ....

traveler > akan pergi lebih jauh ...

artist > akan persembahkan dengan lebih banyak ...

speaker > akan bercakap dengan lebih lama ...

.

sharing is caring > ini ubat dia.. :p

u perlu share dengan lebih banyak to the whole world....

DUKUN..Yup 1st thing bila baca apa yg tt share yes tt dukun...99.99% sy setuju.hahaha...nampak simple tp mcm tt ckp 30-40 tahun dgn habit lama mmg ssh nk ubah.bnyak merapu. tp jika xubah skrang smpai 50-70 tahun pun ttp akan sama ye tt.thanks tt
 

SifuSupersonic

Active Member
Joined
Jun 5, 2010
Messages
1,563
Reaction score
29
Points
35
DUKUN..Yup 1st thing bila baca apa yg tt share yes tt dukun...99.99% sy setuju.hahaha...nampak simple tp mcm tt ckp 30-40 tahun dgn habit lama mmg ssh nk ubah.bnyak merapu. tp jika xubah skrang smpai 50-70 tahun pun ttp akan sama ye tt.thanks tt
what dukun? kehkehkeh. :D kita menulis base on pattern. pattern = common sense / logik. :p
 

SifuSupersonic

Active Member
Joined
Jun 5, 2010
Messages
1,563
Reaction score
29
Points
35
4.5 jam .. can go to divine level ..

.

Sistem (pendengaran)

Auditori bertanggungjawab untuk 85% daripada aktiviti kortikal berterusan. Tuning sistem ini dapat merangsang dan caj semula tenaga otak.

Dr Tomatis, pencipta Sound Therapy, mendapati bahawa otak memerlukan 3 bilion rangsangan sesaat selama kira-kira 4.5 jam sehari utk berfungsi pd potensi maksimum.

Bunyi frekuensi tinggi adalah input utk deria yang paling berkesan untuk mencapai rangsangan ini kerana bunyi mendaftar di ketiga-tiga tahap otak: batang otak, otak pertengahan emosi, dan korteks serebrum
( "otak berfikir").

Bunyi frekuensi tinggi termasuk bunyi semula jadi seperti lagu burung, air yang mengalir, angin, katak, dan serangga, dan juga muzik klasik.

Bunyi frekuensi rendah, seperti hum dari perkakas elektrik dan kenderaan, mempunyai kesan yang sebaliknya, penurunan tahap tenaga otak .

Ia seolah-olah dapat menubuh semula keupayaan untuk mendengar frekuensi yang lebih tinggi iaitu bertujuan untuk membaiki dan menyusun semula laluan kortikal (otak) .

Beratus-ratus orang dewasa melaporkan ia telah membantu kemurungan yang teruk dan telah mengatasi kebimbangan, disebabkan oleh pendengaran berkurangan dan tinnitus, membantu mereka membangunkan kemahiran komunikasi yang lebih baik, kreativiti dan keyakinan diri.

George B. Richards Ph.D.
Audiologist

Dos biasa bunyi frekuensi tinggi yang menarik dan pelbagai akan merangsang korteks otak, melepaskan tenaga dan membangun sambungan otak yang terpendam. Hasilnya, tahap tenaga normal otak akan meningkat dan kecenderungan baru akan terbentuk.

Rangsangan bunyi didaftarkan juga oleh batang otak, otak kecil dan otak pertengahan atau sistem limbic. Ini bermakna bahawa ia mempunyai kesan ke atas penyelarasan
integrasi deria kita dan keadaan emosi kita.

Banyak gangguan neurologi seperti ADD dan epilepsi adalah kerana integrasi yang lemah antara bahagian-bahagian berbeza otak dan terdapat bukti yang meluas yang Sound Therapy boleh mengurangkan masalah ini.

agckids.com
fb.com/alphageniuscentre
 

userun

Super Active Member
Joined
Mar 16, 2009
Messages
6,351
Reaction score
67
Points
70
#SMR

Siapa dekat sini orang bisnes?

Yang tak apply dhuha & tahajud for 2/4/8/12 rakaat?

U gile eh? ^_^

That's why u susah & terkial-kial nak buat duit. ^_^

Ada peminat non muslim, so u kena buat meditasi.

Siang sekitar : 9:00 am
Malam sekitar : 4:00 am

Mata sains melihat, dua waktu ni adalah pada gelombang yang hampir kepada sempurna.

Bila u dalam keadaan pegun / statik gelombang diri u akan serap gelombang alam secara maksimum.

Orang yang apply amalan ini secara konsisten selalunya mempunyai banyak pengalaman miracle dalam hidup.

Walaupun masih belum ada pengalaman amalan pernah bantu hidup selama hidup ini, u tetap perlu respek kepada amalan itu sendiri.

Setiap amalan mempunyai kaitan dengan sejarah orang-orang yang berjiwa crystal sepanjang peradaban tamadun manusia.
hye u, i waktu siang keje gomen, buka gerai beger start jam 6 ptg - 11.00 mlm. share partner dengan sorang lagi kawan. so bersih setiap seorang purata dalam rm35 semalam. ada apa2 yang u boleh suggest?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register