• Forum searching still not well functioning . We have already working on it.

Pemburu Saham

Recommended Brokers


Latest Threads

merzmerzmerz

Fun Poster
Joined
Jul 22, 2011
Messages
506
Reaction score
114
Points
0
Time2 KLCI tengah nak turun ni, saya punya strategi tak boleh gantung kepada TA semata2. Kena tambat dgn FA dalam membuat pilihan. Yg diburu Week 30 (25-29 JULY) 2011, semua matched my buying signal, akan pilih salah satu dari yg berikut, dari yg most favourable :-

1. ZHULIAN
2. STAR
3. PADINI
4. MISC
5. APOLLO

Masa belian saya, Rabu ke Jumaat. Hari Isnin & Selasa untuk confirmkan TA, itupun kalau menepati uptrending.
 
Last edited:
Sponsored Post

kusha

Junior Member
Joined
Dec 10, 2009
Messages
95
Reaction score
0
Points
0
bro, ada supporting news/report to support this choice bro?
 

merzmerzmerz

Fun Poster
Joined
Jul 22, 2011
Messages
506
Reaction score
114
Points
0
bro, ada supporting news/report to support this choice bro?
Tak ada news sebenarnya. Saya tak bergantung kepada news atau CBRS report, Edge Stock to Watch dan yg sewaktu dengannya. Kalau ada pun selalunya kebetulan, ataupun selepas jual atau beli.

Kriteria saya:-
1. Strong financial - good track record - anything above 5.5* star rating from the latest Dynaquest - stock performance guide.
2. Get Buy/Sell signal from Rahul Mohindar Oscillator (RMO)- confirm 3 signals a. above zero RMO value b. blue bar c.swing trend buy signal - saya guna MetaStock software & Reuters EOD data.
3. Harga dalam trend yg menaik.
4. Bukan dalam harga tertinggi dalam jangka masa setahun.

Yg lain bertawakkal & berdoa sajalah. Kalau tak untung atau jangkaan meleset, stop loss 10% atau jual sebaik saja sell signal keluar, ikut yg mana datang dulu. Kalau dah untung, ada satu lagi kriteria call "Exit Signal", kalau keluar jual.

Itu saja, yg lain berserah kepada Allah.
 

[V]endetta

Legendary Member
Joined
Oct 10, 2010
Messages
11,893
Reaction score
16
Points
0
Time2 KLCI tengah nak turun ni, saya punya strategi tak boleh gantung kepada TA semata2. Kena tambat dgn FA dalam membuat pilihan. Yg diburu Week 30 (25-29 JULY) 2011, semua matched my buying signal, akan pilih salah satu dari yg berikut, dari yg most favourable :-

1. ZHULIAN
2. STAR
3. PADINI
4. MISC
5. APOLLO

Masa belian saya, Rabu ke Jumaat. Hari Isnin & Selasa untuk confirmkan TA, itupun kalau menepati uptrending.
ZHULIAN? emas zhulian ke? :-?
 

merzmerzmerz

Fun Poster
Joined
Jul 22, 2011
Messages
506
Reaction score
114
Points
0
KLSE CI turun 5 mata lebih hari ni. Belum lagi masuk RMO bearish zone, bullish semenjak 11/05. 2 dari 4 signal kurang baik setakat ini sudah keluar. Red Sell Signal keluar pada 13/07 + Red bars dari 19/07 berterusan ke hari ni. 2 lagi signal yg masih baik, RMO masih +ve dan exit swing signal untuk org main 'short' sudah cecah. STI FTSE masih ditahap healthy di keempat-empat signals.

1. ZHULIAN - harga tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid.
2. STAR - harga turun 2 sen & semua 3 buying signals masih valid.
3. PADINI - harga tidak berubah tapi malangnya RMO masuk negative. Terkeluar dari pilihan.
4. MISC - harga tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid.
5. APOLLO - harga tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid.
 

merzmerzmerz

Fun Poster
Joined
Jul 22, 2011
Messages
506
Reaction score
114
Points
0
KLCI & STI masih sihat.

1. ZHULIAN - harga masih tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid. tunggu lagi.
2. STAR - harga naik 1 sen & semua 3 buying signals masih valid. tunggu lagi esok.
3. MISC - harga tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid. tunggu lagi.
4. APOLLO - harga turun 7 sen & satu selling signal keluar, tinggal 2 buying signals yg masih valid. kira terkeluar dari pilihan.

Tinggal Zhulian, MISC & STAR yg tak kemana-mana. Kalau price & RMO tak ada uptrending, bukan masa utk beli lagi.

Ada yg baru sebagai pengganti buruan:-

1. BOXPAK - tunggu RMO positive, sikit lagi.
2. DAIBOCI - all buying signal + strong volume today.
 

[email protected]

Fun Poster
Joined
Jun 9, 2011
Messages
281
Reaction score
4
Points
0
KLCI & STI masih sihat.

1. ZHULIAN - harga masih tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid. tunggu lagi.
2. STAR - harga naik 1 sen & semua 3 buying signals masih valid. tunggu lagi esok.
3. MISC - harga tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid. tunggu lagi.
4. APOLLO - harga turun 7 sen & satu selling signal keluar, tinggal 2 buying signals yg masih valid. kira terkeluar dari pilihan.

Tinggal Zhulian, MISC & STAR yg tak kemana-mana. Kalau price & RMO tak ada uptrending, bukan masa utk beli lagi.

Ada yg baru sebagai pengganti buruan:-

1. BOXPAK - tunggu RMO positive, sikit lagi.
2. DAIBOCI - all buying signal + strong volume today.

thnx for info:):)...bro nie remisier ker....? :D:D
 

merzmerzmerz

Fun Poster
Joined
Jul 22, 2011
Messages
506
Reaction score
114
Points
0
thnx for info:):)...bro nie remisier ker....? :D:D
bukan remisier, alhamdulillah kerjaya saya sebagai seorang engineer

KLCI turun 3.6 mata RMO bearish/selling signal sudah 2 dari 3 keluar tapi STI semakin sihat.

1. ZHULIAN - harga masih tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid. nampak trend menurun. lain kali sajalah. terkeluar.
2. STAR - harga tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid. trend nampak turun tapi kemudian naik. volume besar hari ni. masih ada harapan. tunggu lagi.
3. MISC - harga turun 7 sen & semua 3 buying signals masih valid. nampak mendatar. macam tak ada harapan nak naik. tak apa, tunggu lagi.
4. BOXPAK - harga tidak berubah. RMO masih -ve, bila +ve baru boleh dikira qualify dalam list ni sebenarnya.
5. DAIBOCI - naik 2 sen + all buying signal + trending menaik + strong volume juga hari ni. InsyaAllah beli pada $2.89 esok.
 

merzmerzmerz

Fun Poster
Joined
Jul 22, 2011
Messages
506
Reaction score
114
Points
0
Tak jadi beli DAIBOCI. Shares buy back terlampau dan lama giller.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register