Berapakah modal RM paling rendah untuk pelaburan saham melalui Maybank?

Recommended Brokers


boboboby

Fun Poster
Joined
May 8, 2013
Messages
333
Reaction score
12
Points
15
hope market turun byk lagi esok, oleh usha kaunter baru hehe
 
Sponsored Post

hazwanhasan696

Junior Member
Joined
Oct 28, 2011
Messages
83
Reaction score
0
Points
6
assalammualaikum..

hari ni dpt panggilan dari Maybank Invest, cerita nyer crita agak blur gak la, dia ngah wat promotion skrg, aku pun ye kan je la :D ... antara words yg dia bgtau aku :

1. CDF free
2. Tunjukkan platform/kaunter yg difikirkan ok
3. Dividen bulanan
4. Graph/Technical

agak blur pada mulanya, tp bila masuk CG ni mungkin leh dpt
lebih info.. ada sesapa leh suggestkan?? :D
 

Davosneny28

Fun Poster
Joined
Jun 27, 2009
Messages
425
Reaction score
0
Points
10
aku baru setahun dlm stock ni...tu pun x bape aktif sbab modal kecik (rm3k).
..aku pakai platfrom maybank..
ok la.friendly user.aku penah main forex gak beberapa thun..ape yg aku nmpak..main saham ni jauh lagi senang. news analisis pun maybank slalu bg kat emel. kat platform trading pun bleh dpt info penting selain website bursamalysia
 

aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,546
Reaction score
728
Points
71
ape yg bagusnya mib bndg dgn bbpa syarikat broker tertentu kt blh wat urusniaga sendiri xperlu mberitahu remisier utk pump duit dan xperlu meminta remisier utk pindah keluar duit. itu kt leh wat sendiri.brokerage caj jg lbh murah
 

LILIN JEPUN

Junior Member
Joined
Nov 29, 2013
Messages
54
Reaction score
1
Points
11
as salam.. just for info Group Pesona Idaman ada buat sesi sembang-sembang saham secara percuma pada setiap SABTU bertempat di Tesco Extra jln kuching jam 10pg-12 tghari dan juga pada setiap hari Ahad di Tesco extra sec 13 shah alam berhadapan MSU jam 9pg-11.30 pg.. anda juga boleh belajar ttg teknikal dgn mereka.. berminat utk hadir boleh wassap no.. terima kasih

wassap 0162829227
 

Duit Tepi

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2013
Messages
467
Reaction score
18
Points
15
Bengkel saham utk newbies/beginner buka utk pendaftaran .. surf siggy dibawah
 

Duit Tepi

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2013
Messages
467
Reaction score
18
Points
15

Pizzaro

Fun Poster
Joined
Dec 19, 2012
Messages
999
Reaction score
47
Points
30
Assalammualaikum otai2 CG.. Aku nak tau berapakah modal paling rendah untuk aku memulakan urusan jual beli saham melalui Maybank 2 U? Sesiapa yg telah otai atau lama berpengalaman dalam bidang ni bleh x terangkan secara terperinci mngenai ini? Klau aku ade modal RM500 lepas x?:D Selain tu bleh x terangkan sikit cara untuk mengurangkan risiko dalam saham ini? Aku berminat untuk mengkaji dahulu dengan detail sbelum menceburkan diri dalam bidang ini. Aku lebih berminat kepada saham produk konsumer. Maybank ade x jual saham tersebut?:)cgrock
tt..apa dah jadi sekarang?dah kaya atau berjaya ke dengan saham?
 

aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,546
Reaction score
728
Points
71
xde jaminan blh jd kaya dgn beli saham.. tp peluang tu ade tp mcm berniaga lah ade risiko [email protected]
 
Sponsored Post
Top
Log in Register