Saham MAS (3786) 18 Julai jatuh 11% berikutan insiden #MH17

CG Sponsors




Don Malaya

CG Top Poster Club
Joined
May 3, 2011
Messages
27,601
Reaction score
915
Points
171
murah sgt dah nie..undervalued kalau diikutkan untuk satu syarikat gergasi mcm nie..

tapi investor masih melihat je...
 
Sponsored Post

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
152,091
Reaction score
20,952
Points
1,661
lama xupdate
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
152,091
Reaction score
20,952
Points
1,661
td close 22.5sen

 

AbangZz

Fun Poster
Joined
Sep 4, 2013
Messages
100
Reaction score
12
Points
15
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ Apa2 pun, Takkziah kepada keluarga mangsa.. semoga Allah tempat mereka2 yg Islam dikalangan org2 yg beriman dan orang2 yg soleh..
Macam manalah boleh kena tembak. Hopefully ada yg mengaku bertanggungjawab.
 

AbangZz

Fun Poster
Joined
Sep 4, 2013
Messages
100
Reaction score
12
Points
15
Terbang dekat kawasan peperangan. Esok, CEO Mas Ahmad Jauhari Yahya memang kena letak jawatan. tak payah nak stay jawatan CEO utk dapat duit gaji berpuluh2 ribu sebulan.
Memang takde integrity kalau dia still nak stay as a CEO..
 

lantana

Active+ Member
Joined
Jul 30, 2012
Messages
4,036
Reaction score
25
Points
30
Terbang dekat kawasan peperangan. Esok, CEO Mas Ahmad Jauhari Yahya memang kena letak jawatan. tak payah nak stay jawatan CEO utk dapat duit gaji berpuluh2 ribu sebulan.
Memang takde integrity kalau dia still nak stay as a CEO..
Ada 3 perkara yg saya rasa musykil...

1. Ahmad Jauhari ka yg tembak MH17?

2. Kalau Ahmad Jauhari resign dan CEO baru dilantik,ada jaminan ka pesawat MAS takkan hilang/ditembak lagi?

3. Kalau bila kapal terbang ditembak maka CEO nya perlu letak jawatan,tidakkah itu akan menyebabkan sesiapa yg ingin menyingkirkan

seorg CEO syarikat penerbangan,hanya perlu tembak saja flight dari syarikat tersebut.Mungkin selepas ini akan byk

lagi kapal terbang yg ditembak atas matlamat menyingkirkan CEO. :-? :-? :-?

P/S - Nak jatuhkan harga saham syarikat penerbangan pun berkesan jgk dgn cara tembak pesawat...
 

AbangZz

Fun Poster
Joined
Sep 4, 2013
Messages
100
Reaction score
12
Points
15
Ada 3 perkara yg saya rasa musykil...

1. Ahmad Jauhari ka yg tembak MH17?
Jawapan.. Lol, tak baca berita ke? Lambat ye Up to date :D

2. Kalau Ahmad Jauhari resign dan CEO baru dilantik,ada jaminan ka pesawat MAS takkan hilang/ditembak lagi?
Jawapan.. Tiada Jaminan..

3. Kalau bila kapal terbang ditembak maka CEO nya perlu letak jawatan,tidakkah itu akan menyebabkan sesiapa yg ingin menyingkirkan

seorg CEO syarikat penerbangan,hanya perlu tembak saja flight dari syarikat tersebut.Mungkin selepas ini akan byk

lagi kapal terbang yg ditembak atas matlamat menyingkirkan CEO. :-? :-? :-?
Jawapan.. Beliau perlulah bertanggungJawab.. Kalau aku jadi pemegang saham yg terbesar pun,, aku akan tanya apa yg dia buat.. makan gaji buta ke? kenapa pesawat tu terbang di kawasan peperangan? takkan tk buat homework dulu? :)Perdana Menteri Korea Selatan pun letak jawatan sebab kejadian Feri Karam.

P/S - Nak jatuhkan harga saham syarikat penerbangan pun berkesan jgk dgn cara tembak pesawat...
Harga Nyawa dalam pesawat tersebut adalah lebih berharga dari harga Share Mas..
 

-Paku-

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2012
Messages
4,548
Reaction score
4
Points
25
tunggu berita...akan berlaku magik..kejap je lagi
 

lantana

Active+ Member
Joined
Jul 30, 2012
Messages
4,036
Reaction score
25
Points
30
Ada 3 perkara yg saya rasa musykil...

1. Ahmad Jauhari ka yg tembak MH17?
Jawapan.. Lol, tak baca berita ke? Lambat ye Up to date

Kalau tak blh jwb,tak payah la buat deflection yg krg bijak yer. :D
2. Kalau Ahmad Jauhari resign dan CEO baru dilantik,ada jaminan ka pesawat MAS takkan hilang/ditembak lagi?
Jawapan.. Tiada Jaminan..

3. Kalau bila kapal terbang ditembak maka CEO nya perlu letak jawatan,tidakkah itu akan menyebabkan sesiapa yg ingin menyingkirkan

seorg CEO syarikat penerbangan,hanya perlu tembak saja flight dari syarikat tersebut.Mungkin selepas ini akan byk

lagi kapal terbang yg ditembak atas matlamat menyingkirkan CEO.
Jawapan.. Beliau perlulah bertanggungJawab.. Kalau aku jadi pemegang saham yg terbesar pun,, aku akan tanya apa yg dia buat.. makan gaji buta ke? kenapa pesawat tu terbang di kawasan peperangan? takkan tk buat homework dulu? Perdana Menteri Korea Selatan pun letak jawatan sebab kejadian Feri Karam.

Nah,ni saya quote blk post saya dari thread sebelah...

Tp kan,even as we speak right now,ada byk lg commercial airlines yg melalui airspace di mana lokasi MH17 ditembak.

Hanya a few country saja yg declare diaorg takkan terbang ikut airspace Ukraine seperti Aeroflot dan TransAero,

which is logik la memandangkan dua2 syarikat penerbangan ni dari Rusia.(dan pengumuman pun lps laporan MH17 ditembak).

Air France - KLM (Perancis - Belanda) pun mengumumkan tidak kan terbang ikut Ukraine buat masa skarang.Itupun

hanya sebentar tadi saja.Lufthansa (Jerman) pula masih akan terbang ikut airspace Ukraine,cuma tidak akan melalui

ruang udara lokasi MH 17 disyaki ditembak.Tp nak tau tak sapa yg dinasihatkan utk tak terbang kat ruang udara Ukraine?

Guess who???

US.Sejak bln April lg diaorg dah dinasihatkan utk tidak terbang di ruang udara Ukraine.

Very very very fishy...


Harga Nyawa dalam pesawat tersebut adalah lebih berharga dari harga Share Mas..

Alhamdulillah kalau semua org berfikiran waras mcm anda di dunia ni.But living in real world,wujud manusia yg tak kisah utk

mengorbankan nyawa org lain utk kepentingan sendiri... :( :(
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
152,091
Reaction score
20,952
Points
1,661
#‎NahasMH17‬:Bursa saham Amerika menjunam hari ini susulan laporan pesawat MAS terhempas di timur Ukraine: AFP

kul 9 bukak kang drop gak la
 
Sponsored Post
Top
Log in Register