Wordpress Themes Buatan Malaysia- mari berkongsi disini

CG Sponsors




pacificstorm

Fun Poster
Joined
Aug 26, 2007
Messages
324
Reaction score
0
Points
10
hello CGers, aku nak share satu lagi wordpress theme yang baru je aku buat ni. Theme ni sesuai untuk digunakan bagi MFA blog. Sebab aku design untuk optimize adsense dalam theme ini. So, theme ini adalah adsense-ready, korang hanya perlu tukar id & channels dan everything will be ready :)

Detail tentang theme:



DEMO | DOWNLOAD

Nama: Webimize
Version: 1.2
Type: 2-column Adsense-ready Theme
Logo file: images/logo.psd

Ada 2 cara nak tukar ID dan channel:

1) Korang boleh tukar secara manual, iaitu sebelum uploadkan theme dalam wp-content. Bukak file:
  • adschannel.php (untuk channel)
  • adsid.php (untuk ID)

dan replacekan id dan channel-id korang (boleh didapati dalam akaun google adsense masing-masing). Lepas dah tukar, uploadkan dalam wp-content/themes.

2) Boleh tukar selepas dah upload, iaitu setkan file-file yang kat atas tadi tu pada 'permissions 766' (right click mouse, pilih properties/CHMOD)

Kemudian boleh edit secara online di dalam wordpress administration panel, design -> Theme Editor. Setel!

Selamat mendownload! I appreciate kalau you guys can share with your readers and keep the links at the footer ;)
 
Last edited:
Sponsored Post

telor_emas

Active Member
Joined
Dec 9, 2007
Messages
1,333
Reaction score
22
Points
25


*Compatible with the latest WordPress version (Ver.2.3)
*3 columns with widget ready
*orange Colour :D
*Adsense image background on header (put 468x60 adsense advertise)
*Valid XHTML and CSS

Demo: Link

Download: Link

* Baru belaja buat theme based on eches blog campur dengan kod webmaster lelain :D
perghhh cun btol la theme² dia... x sangka ramai tol org2 kita berbakat.. :eek: :eek: :)cgrock :)cgrock :)paid
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
perghhh cun btol la theme² dia... x sangka ramai tol org2 kita berbakat.. :eek: :eek: :)cgrock :)cgrock :)paid
Tahu takpa :D Jadi tolonglah sebar2 kan pada subscriber mat salleh awak yer..Malaysia Boleh Dato' Seri:)paid
 

eches

Fun Poster
Joined
Aug 21, 2007
Messages
800
Reaction score
17
Points
15
Aku baru bukak satu lagi site dan aku buat theme baru utk blog tuh. masih dalam design blom finalize, belum coding lagi..

apa2 pn ni sneak peek utk theme yang akan direlease nanti. Kalau ada komen @ idea @ kritikan, mmg amat dialu2kan :D

 

zattara

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
1,514
Reaction score
22
Points
30
Aku baru bukak satu lagi site dan aku buat theme baru utk blog tuh. masih dalam design blom finalize, belum coding lagi..

apa2 pn ni sneak peek utk theme yang akan direlease nanti. Kalau ada komen @ idea @ kritikan, mmg amat dialu2kan :D

perghh....walaupon aku ni jadi pemerhati kat sini...teruja siot aku ngan ko punya theme ni...wallawehhh...dasyat2...
mmg cara la...
:)cgrock :)cgrock :)cgrock
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
perghh....walaupon aku ni jadi pemerhati kat sini...teruja siot aku ngan ko punya theme ni...wallawehhh...dasyat2...
mmg cara la...
:)cgrock :)cgrock :)cgrock
Yup Brilliant Gorgeous..!!:)paid
 

zattara

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
1,514
Reaction score
22
Points
30
Yup Brilliant Gorgeous..!!:)paid
dulu penah kena tgur ngan sis laling...hihihi...beringat la skit skang..jadi pemerhati dan implement...hehehe...:D :D


p/s:- thanks sis.. = Sesama :D
p/s/s:- pasal aper yek petang2 baru sis and otai2 ader?:-? = Entahlah..laling biasa lepas beli or masak duk depan laptop sambil tengok TV sambil lipat baju :D kebetulan agaknya macam cencaru makan petang
 
Last edited by a moderator:

jayb0n

Fun Poster
Joined
Feb 23, 2008
Messages
530
Reaction score
13
Points
15
fuyoooo lawa ler robotix theme2 ko..kalu aku nak pakai 1 blh x?:p
 

Robotix

Fun Poster
Joined
Mar 28, 2007
Messages
644
Reaction score
0
Points
10
fuyoooo lawa ler robotix theme2 ko..kalu aku nak pakai 1 blh x?:p
theme kat sini semua pree untuk di pakai. :D

Aku baru bukak satu lagi site dan aku buat theme baru utk blog tuh. masih dalam design blom finalize, belum coding lagi..

apa2 pn ni sneak peek utk theme yang akan direlease nanti. Kalau ada komen @ idea @ kritikan, mmg amat dialu2kan :D

yup memang cun theme ni.. + javascript nanti memang lagi gempak ( sesuai untuk premium ). kalau bukak umah baru nanti untuk jual premium. jgn lupa buat affiliate untuk kenkawan runner. :D
 
Last edited:

eches

Fun Poster
Joined
Aug 21, 2007
Messages
800
Reaction score
17
Points
15
perghh....walaupon aku ni jadi pemerhati kat sini...teruja siot aku ngan ko punya theme ni...wallawehhh...dasyat2...
mmg cara la...
:)cgrock :)cgrock :)cgrock
Yup Brilliant Gorgeous..!!:)paid
mekaceh :D

yup memang cun theme ni.. + javascript nanti memang lagi gempak ( sesuai untuk premium ). kalau bukak umah baru nanti untuk jual premium. jgn lupa buat affiliate untuk kenkawan runner. :D
Themes premium kena tunggu release dalam 5 @ 6 free premium themes. kasi exposure kaw2 dulu. kalau tak letih nak buat marketing. secara realisitiknya lmbt lagi la huhu takpe kayuh pelan2 :p
 
Sponsored Post
Top
Log in Register