BTC USD 51,712.7 Gold USD 1,783.09
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Berkongsi pengalaman untuk semua youtuber di luar sana

Pelawat yg dtg di sini adalah


  • Total voters
    19

miehensem

Legendary Member
Messages
16,219
Joined
Dec 22, 2007
Messages
16,219
Reaction score
1,793
Points
191
Paling benci youtuber buat intro memekak dan jenis sebelum itu sila klik subscribe komen like and share. Jangan lupa picit butang loceng.

Ambe skip loncat ke tengah terus
nak buat mcm bro.. channel dia.. dia buat la apa yg dia suka. hahaha
 
Sponsored Post

ViperX

Super Active Member
Messages
5,197
Joined
Oct 10, 2016
Messages
5,197
Reaction score
715
Points
121
nak buat mcm bro.. channel dia.. dia buat la apa yg dia suka. hahaha
klau kita tak suka dgn channel tu, maksudnya kita bukan target youtuber tu.

betul tak?

jadi bukan salah mana2 pihak..haha..

youtuber dengan cara dia.
viewer dengan cara dia.

sama2 cari cara. :D

Klau ngam, sama2 naik la.
 

miehensem

Legendary Member
Messages
16,219
Joined
Dec 22, 2007
Messages
16,219
Reaction score
1,793
Points
191
klau kita tak suka dgn channel tu, maksudnya kita bukan target youtuber tu.

betul tak?

jadi bukan salah mana2 pihak..haha..

youtuber dengan cara dia.
viewer dengan cara dia.

sama2 cari cara. :D

Klau ngam, sama2 naik la.
ya betul bro.. viewers akan dpt suggestion video drpd algorithm.. tapi takda la accurate mana suggestion video tu.. tapi hampir 90% jugak la ketepatan algorithm youtube ni.

channel saya kena 2 kali demonetise oleh algorithm.. dan 3 kali kena reject application untuk join youtube partner program.. pernah kena 2 copyright strike serentak.. gila berpeluh bila kena strike drpd utube. feel mcm dijatuhkan hukuman mati mandatori kalau kena 3 copyright stike berturut selama 90 hari..

tapi dah lepas dah semua fasa tu..
 

ViperX

Super Active Member
Messages
5,197
Joined
Oct 10, 2016
Messages
5,197
Reaction score
715
Points
121
ya betul bro.. viewers akan dpt suggestion video drpd algorithm.. tapi takda la accurate mana suggestion video tu.. tapi hampir 90% jugak la ketepatan algorithm youtube ni.

channel saya kena 2 kali demonetise oleh algorithm.. dan 3 kali kena reject application untuk join youtube partner program.. pernah kena 2 copyright strike serentak.. gila berpeluh bila kena strike drpd utube. feel mcm dijatuhkan hukuman mati mandatori kalau kena 3 copyright stike berturut selama 90 hari..

tapi dah lepas dah semua fasa tu..
apa channel bos? share ler...
 

Niyang

CG Top Poster Club
Messages
42,566
Joined
May 13, 2009
Messages
42,566
Reaction score
1,504
Points
201
aku nk wat channel ape ek? xkan mukbang kot... nak wat channel traveler... x leh rentas sana sini... nk wat channel waterfal hunter... byk jerak n hutan simpan tutup... adeh....
 

ViperX

Super Active Member
Messages
5,197
Joined
Oct 10, 2016
Messages
5,197
Reaction score
715
Points
121
aku nk wat channel ape ek? xkan mukbang kot... nak wat channel traveler... x leh rentas sana sini... nk wat channel waterfal hunter... byk jerak n hutan simpan tutup... adeh....
beli review brg shopee
 

santes

Fun Poster
Messages
229
Joined
Apr 9, 2019
Messages
229
Reaction score
27
Points
20
Paling benci youtuber buat intro memekak dan jenis sebelum itu sila klik subscribe komen like and share. Jangan lupa picit butang loceng.

Ambe skip loncat ke tengah terus
kat perkataan loceng tu ada bunyi "ting ting" :p
 

Megat Al Fateh

Active Member
Messages
1,648
Joined
May 6, 2019
Messages
1,648
Reaction score
864
Points
81
ni secara general jelah.. pemerhatian aku sendiri

aku byk tgk vlogger ni ambik video dari IG ke facebook video page artis atau politician lain

tu secara legal dia tak kira copyright infringement ke? ade permission ke dari artist tu?

paling senang channel politic, potong je clip video dari channel parliment lepas tu letak logo sendiri je

letak tajuk propa sikit, turn on comment section biar org bergaduh dlm tu,

tak kisah pun apa jadi janji traffic naik sbb visitor akan selalu masuk balik nak reply komen org lain

idokler teman nak ngambik duit camtu hehe.. tak bertanggungjawab yop ;)
 

miehensem

Legendary Member
Messages
16,219
Joined
Dec 22, 2007
Messages
16,219
Reaction score
1,793
Points
191
aku nk wat channel ape ek? xkan mukbang kot... nak wat channel traveler... x leh rentas sana sini... nk wat channel waterfal hunter... byk jerak n hutan simpan tutup... adeh....
niche ni elok benda yg kita terer or paling byk pengalaman.. apa2 niche pun boleh.. ada viewer tersendiri
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register