BTC USD 20,296.3 Gold USD 1,721.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Scam Alert : No tepon 0320233800

chrome76

Active+ Member
Messages
3,752
Joined
Dec 25, 2005
Messages
3,752
Reaction score
25
Points
30
scam alert : aku dpt satu call dari nombor 0320233800 konon2 dari Celcom.. offer ukt rakyat malaysia.. utk tukar line dari maxis ke celcom.. tp suara yg call tu mcm indon.. yg aku pelik kalau dari celcom takkan ler takde rekod yg no phone aku mmg dh pakai line celcom.. 3-4 tahun gak la dh tukar ke celcom.. pelik bin ajaib.. mintak2 sapa2 yg dpt call camni berhati2..

Link org yg pernah dpt call yg sama..
 
Sponsored Post

jeng

Active Member
Messages
1,421
Joined
Jan 1, 2013
Messages
1,421
Reaction score
26
Points
40
no ni penah call aku 3x...pompuan call..masa aku lapang so layankn je sebab awek je kahkahkah

1: nyamar CIMB staf
2: nyamar ejen insuran prudential
3: nyamar staf bonuslink
 

siddiq18

Fun Poster
Messages
120
Joined
Nov 13, 2012
Messages
120
Reaction score
1
Points
15
scam alert : aku dpt satu call dari nombor 0320233800 konon2 dari Celcom.. offer ukt rakyat malaysia.. utk tukar line dari maxis ke celcom.. tp suara yg call tu mcm indon.. yg aku pelik kalau dari celcom takkan ler takde rekod yg no phone aku mmg dh pakai line celcom.. 3-4 tahun gak la dh tukar ke celcom.. pelik bin ajaib.. mintak2 sapa2 yg dpt call camni berhati2..

Link org yg pernah dpt call yg sama..


Tt klo nk tau no scam ke pe leh tgkweb ni

http://christopherteh.com/blog/2011/10/telemarketer/
 

ask..what???

Fun Poster
Messages
116
Joined
Feb 18, 2010
Messages
116
Reaction score
0
Points
10
Number ne hari2 call handphone aku....aku reject call jer lau nampak number ne....hari2 x putus asa call aku, tak pagi belah petang mesti number ne muncul kat hp aku....aku pernah angkat dia ckp bonus link, esoknya angkat insuran pulak, nampak beno nipunye
 

taufikb

Fun Poster
Messages
729
Joined
Feb 14, 2014
Messages
729
Reaction score
0
Points
10
aku selalau dapat no ni 03-27801700
selalu call
angkat x jawab
 

jaih

Legendary Member
gem
Messages
10,900
Joined
Jan 14, 2006
Messages
10,900
Reaction score
833
Points
171
kawe ada 10 no yg ada masuk dlm auto reject list...
biasa yg telemarketing...

kebanyakan mmg start ngan no 032********

biasa kalu dpt call dari no camtuh..mmg awal2 lagi kawe reject
n masukkan dlm auto reject list kat pone..
 

tidusz

Active Member
Messages
1,820
Joined
Dec 20, 2010
Messages
1,820
Reaction score
63
Points
40
aku biasa angkat.pastu bg kt anak aku yg 3 thn jwb n borak.serik dorg x call lg.
 

art_director

Active+ Member
Messages
3,606
Joined
Jan 20, 2008
Messages
3,606
Reaction score
182
Points
43
no ni penah call aku 3x...pompuan call..masa aku lapang so layankn je sebab awek je kahkahkah

1: nyamar CIMB staf
2: nyamar ejen insuran prudential
3: nyamar staf bonuslink

banyak btol menyamar dia..
dah mcm dalam movie jamesbond & level KGB CIA MOSSAD MI6
passport ada 8 jenis, nama ada macam2, rupa pun ada mcm2
:)) :)) :))
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register