BTC USD 23,650.7 Gold USD 1,867.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

M.O terbaru scammer guna profil Khalid Hamid CG di telegram

Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
395,691
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
395,691
Reaction score
26,786
Points
2,836
Awards
2
salam tuan. tq kerana bertanya. ITU BUKAN SAYA. bukan mereka saja bahkan banyak lagi group scammer guna gambar & nama saya.

saya takkan pernah buat skim pelaburan.

terima kasih.

Tuan orang lama CG
Tak buat kerja gitu
 

akiyamasan

Active+ Member
gem
Messages
4,229
Joined
Mar 10, 2011
Messages
4,229
Reaction score
1,227
Points
111
Ni bukan skim baru..dah lama dah ni..berlambak2 kat tele

Indon punya kerja ni

Dia main invite je..lepas report dia bukak group lain pulak

Resit semua dia palsukan..

Leave la group macamana pun tiba2 tanpa kita minta akaun kita masuk dalam group lain pulak

Pernah dengar Indon cakap KL tak? macam tu lah rupanya dia menaip

Ahli2 dalam group tu semua fake akaun kecuali kita..
 

akiyamasan

Active+ Member
gem
Messages
4,229
Joined
Mar 10, 2011
Messages
4,229
Reaction score
1,227
Points
111
belum. tak tau nak buat ke tak. pasal hampir tiap2 minggu ada orang lain menyamar jadi saya.

benda mcm ni tak lama. lepas kena report, dia tutup group lepas tu buat group lain pula.
Ye tuan..yang biasa main tele group2 forex atau crypto dah nak muntah dengan benda2 ni..

Yang baru join mungkin terkejut sikit..:ROFLMAO::ROFLMAO:
 

yussv

Super Active Member
gem
Messages
8,403
Paid Membership
Top Poster #10
Joined
Oct 18, 2008
Messages
8,403
Reaction score
1,784
Points
151
belum. tak tau nak buat ke tak. pasal hampir tiap2 minggu ada orang lain menyamar jadi saya.

benda mcm ni tak lama. lepas kena report, dia tutup group lepas tu buat group lain pula.
Sy cadangkn tuan buat repot polis utk cover diri tuan.. kumpul sikit bukti dan buat repot.. kalau ade mslh di masa akn dtg, tuan bole tunjuk repot tu utk cover diri tuan..lebih baik amik tindakan dari berdiam.. kalau tuan dah ade repot tu, abaikn comment ni ye..

Mgkin skrg yg kena scam org2 biasa..bila repot pun kdg2 xjln sgt.. tp ada kalanya skim2 mcm ni bole success utk scam org2 yg ada kuasa.. contoh polis.. ada je polis yg join skim2 mcm ni..tiba2 dia kena tipu..dia akn buat keje dia.. ape2 dia akn cari dulu siapa khalid hamid ni..dia tahan dulu.. kn bagus kalau dah ade repot utk lindung diri kita.. kalau x nanti dah jd 1 keje plak jenuh nk menjwb.. tu belum kira yg kena scam jenis otak kt lutut.. abglong ayahanda bagai.. dia cari khalid hamid..tangan naik dulu baru tnya soalan..

Dan sy cadangkn lepas repot dibuat, sbg tuan badan elok la kalau dpt sebarkan atau smpaikn kt group2 yg menyekam org tu bahawa repot polis telah dibuat..sapa2 guna nama tuan nanti polis akn amik tindakan.. sekadar gertak.. mudah2an diaorg berenti guna nama tuan.. yg penting repot dulu tuan..
 

Jackhalid

Super Active Member
gem
Messages
7,345
Paid Membership
Joined
May 24, 2008
Messages
7,345
Reaction score
1,756
Points
151
Sy cadangkn tuan buat repot polis utk cover diri tuan.. kumpul sikit bukti dan buat repot.. kalau ade mslh di masa akn dtg, tuan bole tunjuk repot tu utk cover diri tuan..lebih baik amik tindakan dari berdiam.. kalau tuan dah ade repot tu, abaikn comment ni ye..

Mgkin skrg yg kena scam org2 biasa..bila repot pun kdg2 xjln sgt.. tp ada kalanya skim2 mcm ni bole success utk scam org2 yg ada kuasa.. contoh polis.. ada je polis yg join skim2 mcm ni..tiba2 dia kena tipu..dia akn buat keje dia.. ape2 dia akn cari dulu siapa khalid hamid ni..dia tahan dulu.. kn bagus kalau dah ade repot utk lindung diri kita.. kalau x nanti dah jd 1 keje plak jenuh nk menjwb.. tu belum kira yg kena scam jenis otak kt lutut.. abglong ayahanda bagai.. dia cari khalid hamid..tangan naik dulu baru tnya soalan..

Dan sy cadangkn lepas repot dibuat, sbg tuan badan elok la kalau dpt sebarkan atau smpaikn kt group2 yg menyekam org tu bahawa repot polis telah dibuat..sapa2 guna nama tuan nanti polis akn amik tindakan.. sekadar gertak.. mudah2an diaorg berenti guna nama tuan.. yg penting repot dulu tuan..

baik minggu depan saya akan buat. tq atas cadangan & nasihat. :)
 

Jackhalid

Super Active Member
gem
Messages
7,345
Paid Membership
Joined
May 24, 2008
Messages
7,345
Reaction score
1,756
Points
151
Ni bukan skim baru..dah lama dah ni..berlambak2 kat tele

Indon punya kerja ni

Dia main invite je..lepas report dia bukak group lain pulak

Resit semua dia palsukan..

Leave la group macamana pun tiba2 tanpa kita minta akaun kita masuk dalam group lain pulak

Pernah dengar Indon cakap KL tak? macam tu lah rupanya dia menaip

Ahli2 dalam group tu semua fake akaun kecuali kita..

ya betul. indon punya kerja.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register