Maksud: "gaji kecik" dan cara2 menyimpan

CG Sponsors




elenaa

Fun Poster
Joined
Nov 27, 2012
Messages
304
Reaction score
2
Points
15
aku skrg guna bank lain.. sikit gila interest rate dia kalau simpan gaji kt situ.. tapi hong leong ni ok ke? betul ke tinggi camtu interest dia?
haah.. i memang skrang guna hlb.. interest rate dia sangat lain than others.. i haritu ada buka website hlb then nmpak this one contest yg bolehkan kita dapat RM100k.. just deposit duit jer i rasa, then ada chance utk dapat grand prize dia.. so menarik..
 
Sponsored Post

satsepit

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
3,664
Reaction score
174
Points
33
Pada yg islam tu mula2 sekali asas utama ...
Jauhi RIBA,
Mengamal RIBA umpama berperang dengan Allah swt

Lepas bebas riba yg lain2 spt cukup, senang, kaya, murah rezeki, berkat akn datang kemudian...
 

tet

Active Member
Joined
Aug 30, 2012
Messages
2,237
Reaction score
370
Points
51
Aku ikut style 'pay yourself first'. Pay tu kira simpan la... Jd sblm byr apa2, aku simpan dulu. Dulu2 susah, nak kena bratur nak masuk asb. Disiplin kena tinggi. Skang senang. Bukak mebengtuyu trus transfer.
Dpt je gaji, yg tu dulu aku buat.

Lima nam tahun lepas, aku buat bajet bulanan. Gaji brapa, simpan brapa, komitmen brapa, blanja brapa, belen brapa. Tiap2 bulan buat camtu...tiap minggu cek lari ke x. Mem aku ckp cam robot. Cam kompeni. Detail sgt. Tp.. Kalu xde bajet ni, memang kelaut la tiap bulan...

Skang, x buat dah. Cuma buat yearly. Awal tahun, target gaji naik brapa, simpan brapa, komitmen brapa, blanja brapa. Kira2 brapa patut ada simpanan end of the year tu. Kalau lari kira2, ada la yg bulan2 tu cam ikat perut skit......
 

incrediblemel

Freshie
Joined
Oct 25, 2019
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
haah.. i memang skrang guna hlb.. interest rate dia sangat lain than others.. i haritu ada buka website hlb then nmpak this one contest yg bolehkan kita dapat RM100k.. just deposit duit jer i rasa, then ada chance utk dapat grand prize dia.. so menarik..
mcam best je sbb yela nak simpan gaji bukan saje2. kne ada manfaat juga. dulu pun tak kesah pasal simpan je mana2 tapi yg ni mcm menarik utk masa depan.
 

Shazleena89

Banned
Joined
Sep 6, 2019
Messages
25
Reaction score
3
Points
8
mcam best je sbb yela nak simpan gaji bukan saje2. kne ada manfaat juga. dulu pun tak kesah pasal simpan je mana2 tapi yg ni mcm menarik utk masa depan.
Haa sy sokong sgt lah. Yelah ada certain bank kalua simpan je gaji kita dlm tu tapi takde rate apa2 so mcm tak berbaloi kt situ. Sy pun terfikir gak nak tukar acc gaji ke hlb, so manfaat kita boleh dpt lebih kt situ. Pastu masuk campaign, bukan takat grand prize, monthly prize pun ada. Mmg menarik perhatian sy la
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
32,399
Reaction score
1,438
Points
206
lain macam pulak newbie berderet promo hong leong kat sini.
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,188
Reaction score
1,533
Points
596
ada kawan kawan saya mengeluh zaman lani nak simpan duit rm200 pun bukan senang semua lani mahal

biz pun ada menjadi ada tak

Allahuakhbar

kene kuat semangat nak hadapi kehidupan penuh mencabar
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,754
Reaction score
128
Points
83
3-4 tahun lepas RM50 boleh seminggu makan (bujang), la ni RM50 pecah je terus jadi seperti pepasir yang bertaburan di tepi pantai
 

mdfahmi69

Fun Poster
Joined
Apr 9, 2013
Messages
600
Reaction score
31
Points
20
Aku ikut style 'pay yourself first'. Pay tu kira simpan la... Jd sblm byr apa2, aku simpan dulu. Dulu2 susah, nak kena bratur nak masuk asb. Disiplin kena tinggi. Skang senang. Bukak mebengtuyu trus transfer.
Dpt je gaji, yg tu dulu aku buat.

Lima nam tahun lepas, aku buat bajet bulanan. Gaji brapa, simpan brapa, komitmen brapa, blanja brapa, belen brapa. Tiap2 bulan buat camtu...tiap minggu cek lari ke x. Mem aku ckp cam robot. Cam kompeni. Detail sgt. Tp.. Kalu xde bajet ni, memang kelaut la tiap bulan...

Skang, x buat dah. Cuma buat yearly. Awal tahun, target gaji naik brapa, simpan brapa, komitmen brapa, blanja brapa. Kira2 brapa patut ada simpanan end of the year tu. Kalau lari kira2, ada la yg bulan2 tu cam ikat perut skit......
ak maintain wat schedlue dah lbih 10 thun.so far tu method pling bgus utk monitor acc.klu blh menten jelah..sbb sure ko akn prsan+improvmnt bajet
 

Name:

Active Member
Joined
Dec 25, 2012
Messages
1,840
Reaction score
210
Points
33
kena buat bajet tahunan untuk diri/famili baru cantik.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register