org offer aku bisness RM500k bule caya ke?

CG Sponsors




Sarkozy

Fun Poster
Joined
Oct 28, 2008
Messages
272
Reaction score
0
Points
10
Assalamualaikum. Hamba nak bertanye. Tadi ader dapat satu message dalam inbox CG yg di send oleh user bernama 'bongg'dia tulis camnih,

Salam...

Kalau projek niaga yg dah ader LC nak x?
LC atas nama company saudara.

Modal yg diperlukan dlm rm500k..profit sharing selepas cairkan LC dan tolak modal saudara serta member saya...pembahagian 50-50pon boleh?

Keistimewaan niaga nie adalah..

Modal diperlukan setelah LC bank tempatan atas nama syarikat saudara...puas hati boleh cek dgn bank betul2 ada duit baru pump modal.
Modal diperlukan sekitar rm500k..

Profit besar..kerja dari a-z kawan saya akan uruskan di indon..duit bayaran atas nama syarikat bro di malaysia..

Nak lagi puas hati ..pergi indon tgk barang yg dah tersedia ada..tgk gudang yg dah tersedia ada..tgk perjanjian yg dah ada..LC ada baru pump modal...takder LC atas nama company bro tak payah pump modal..itu shj

Risiko saudara nak kena kencing pun boleh saya katakan xder coz setelah LC keluar atas nama syarikat bro baru bro pump modal...sebelum tu takder apa2 modal diperlukan.

Jika sudi utk maklumat lanjut boleh tinggalkan no hp dan saya akan hubungi saudara segera...


yg bawah ni pulak screen shot dia

--------------------------------------------------------------------------------------
bukan prejudis tapi sekadar bertanya kepada sesiapa yg lebih pengalaman. kalau tanye saya LC tu maksud ape pun saya tatau. Saya ni bukan la peniaga bisnessman besar2 sampai mampu nak sediakan modal RM500k tuh.

Ape pendapat yg lain.
 
Last edited:
Sponsored Post

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,690
Reaction score
1,522
Points
101
hik hik hik
 
Last edited:

eday84

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,695
Reaction score
146
Points
128
dia igt senang ke nk buat loan 500K.. bukan loan tu, scam namanya

Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (4 members and 0 guests)
eday84, bongg, fiezie, zayed <-- he's watching
 

bongg

Active Member
Joined
Jul 20, 2007
Messages
1,337
Reaction score
2
Points
25
Salam..

Saya yg berikan maklumat tersebut atas dasar tolong perniagaan kawan saya..bukan meminta tetapi jika berminat nak join..itulah modal yg diperlukan utk JV dan boleh bincang lanjut.Saya pun just PM mana2 nama ahli CG yang ader dlm PM inbox & outbox saya dan yg pernah komen/cadang/offer dlm bidang perniagaan dlm CG nie.

Jika tidak..tak payah arr nak sakit2 kepala nak pikir.Kira macam tak nak involve dan tak nak JV sudah..bukan paksaan..ianya lebih pada sharing profit dan win2 jika mahu JV.

Dan saya juga ada menyatakan jika berminat boleh tinggalkan no hp utk saya hubungi dan jika berminat lebih lanjut lagi...saya bawa berjumpa kawan saya tu di Melaka..itu shj.

Harap semua di sini faham maksud saya..
 

bongg

Active Member
Joined
Jul 20, 2007
Messages
1,337
Reaction score
2
Points
25
LC yang saya maksudkan adalah kita penerima LC..bukannya kita yg memberi LC..
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,690
Reaction score
1,522
Points
101
hik hik hik
 
Last edited:

bongg

Active Member
Joined
Jul 20, 2007
Messages
1,337
Reaction score
2
Points
25
sekadar terangkan keadaan yg sebenar..itu shj
 

Firma

Super Active Member
Joined
Mar 9, 2007
Messages
5,310
Reaction score
242
Points
73
ader hitam putih ke:-?
 

qaz123

Super Active Member
Joined
Jul 12, 2008
Messages
5,645
Reaction score
169
Points
78
sekarang nye hitam putih leh pakai ke ekh...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register