dana bsn rm100,000? Betul ke Tipu?

Recommended Brokers


Sponsored Post

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
26,887
Reaction score
563
Points
161
Maybe ada confusion skit, 250k tu bukannya rm250k. Tapi 250k orang bilangan pemohon dari area barat shj, selangor/melaka/perak etc. Bilangan pemohon.

Ye aku sdiri ada submit dan lihat sdiri perjanjian tu. Memang betul ada yg akan transfer ke agen/org lain etc. Tapi cash yg akan dapat untuk stiap pemohon memang rm100k bukannya rm10k. Tgk btol2.

Perjanjian untuk permohonan sdn bhd pun aku dah tgk. Memang slepas transfer ke agen etc pemohon sepatutnya akn dapat cash rm500k. Confirm x salah kira sbb aku sdiri akauntan. Dan sbb aku akauntan la aku sedar yang dana ni tak masuk akal dengan keadaan ekonomi malaysia skrg yg berhutang beratus2 billion. Nk bayar hutang 1MDB sekarang pun kena cekik duit rakyat tambah pinjam duit negara China. Ada hati nak bg dana free berpuluh2 billion.
ni bukan dana.. ni nak cuci duit tuk pru acc company tu yg kroang kasi akan jadi proxy je
 

avenuekl

Fun Poster
Joined
Aug 17, 2010
Messages
163
Reaction score
2
Points
15
Aku salah sorg pemohon..xde kna byr pe pun cuma duit pos ke opis depa je..aku pun x pcaya sgt tp mkcik suh cuba nasib katanya kalu untung sabut timbul..kalu x..kita x rugi sbb x kuar duit proses pun..sbnarnya 100k tu x seme grop yg dpt..da yg hanya bg 80k..da yg 55k..depend ats leader nk bg brapa..skrg ni katanya dh dkt2 sgt..24hb 4 ni..so tggu & lihat..kalu tgguh lg kita tgk pe plk alasan yg depa nk bg..😂😂..nk suh kita tlg depa cuci duit..kna la byr kita gk..xde free2 dh zaman najib ni 😆
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
7,908
Reaction score
280
Points
86
aku tanya member (kira sumbodi lah) ..di cakap ..tipu je tu..x yah lyn...kalo betul2 dh lama dia approach aku..
 

BrilliantFX

Freshie
Joined
Oct 21, 2011
Messages
45
Reaction score
3
Points
11
Salam wrt&selamat sejahtera warga cg, Saya jamin confirm tipu....mana ada dana malaysia kt luar negara, yg ada duit rasuah je kt luar negara skrg ni, tk mungkin nk bg rakyat senang2, banyak lg caranya nk cuci duit, buat apa minta org ramai guna ssm dan sdn bhd, diorang semua boleh bawa duit cash lalu cargo je kalau nk, lg tk boleh trace, semua ni nak makan duit proses je, satu ssm kena bayar rm200 X 250,000 pemohon x 7 ssm = setiap org dah RM350 juta org kita kena tipu, mmg mudah je nm kaya, ni lah satu jalan terbaik untuk kaya cepat, cari satu idea, tabur janji,bagi harapan, bagi keyakinan, lantik org2 nampak alim dan ada title dato, tan sri, title tipu tk apa, bukan nyer ramai tahu cara nk check pun.

Lepas tu kenakan pakej pancing wang proses (RM200.00/SSM), padahal target nyer 7 ssm(RM200 X 7 = RM1400 dan 3 SDN BHD (RM2000 X 3 = RM6000) total maksimum untuk tipu satu nama RM7400.00, benda ni dia akan ambil kesempatan ke atas org2 kita yang nk kaya cepat, perlukan modal nk cepat, nk cepat retired, so yg rm200 tu pancing je...bila dah kena satu, mata kail dia banyak lg...org mula tamak bila tekan calculator, lagi satu modal rm200 ni ramai sanggup buang gitu je...dan tk akan buat report polis pun, sbb modal rm200 diorang akan cakap tk kan bankrap kalau hilang pun, dan satu lg diorang cakap, mana tahu sebelum2 ni mmg tipu, tp kali ni nk jadi, kayo lah kita.......

Saya tk hina, marahkan, atau nk bertekak lidah dengan leader2 dan yg terlibat buat benda ni, sbb diorang pun tk tahu kena tipu, sbb tu dia buat, kalau tahu pun ini tipu, tp masih nk cuba sbb kalau cuba mana tahukan untung sabut timbul kata makcik kawan kita tadi. Itu lah objecktif yg skim ini nk, supaya org mencuba walaupun mcm tk caya dapat ke tak kan. PENCIPTA SKIM CEPAT KAYA NI MMG UPGRADE SKILL DARI SEMASA KE SEMASA MELALUI SKIM YG LEPAS DAN MENGKAJI BAGAIMANA UNTUK LEPASKAN DIRI SELEPAS TUTUP (dah tahu bila nk stop dan apa alasan nk bagi)...cuma sy nk bgtahu.....DANA NI TK WUJUD LANGSUNG!!!!...wayang skim sahaja...tk pernah berlaku lg negara lain dalam sejarah...rakyat dapat dana berbillion- billion kerajaan bg sedekah....so fikir fikir kan lah semua, learn somethings drp kesilapan2 kita yang lepas...mmg skim ni designer dia dh design supaya nampak invest low risk dan high profit...

Wsalam wrt:):):)
 

guise

Active Member
Joined
Sep 6, 2014
Messages
1,453
Reaction score
18
Points
25
macam skim ponzi....

mangsa berharap dgn gula2 dan dimestikan undi beeend....

terus berharap....dan terus berharap......dan terus berharap....
 

mutanic

Super Active Member
Joined
May 24, 2009
Messages
5,537
Reaction score
212
Points
73
ada lagi yg percaya ka weyyy...wakakaka
 

galahpanjang

Fun Poster
Joined
Oct 30, 2010
Messages
843
Reaction score
0
Points
10
macam yayasan hadhari imani je ni??

kalau betul tk payah layan lah.. scam.. :(scam:(scam:(scam

YDP pn dapat Dato' Paduka scam punya..

siap ada rekod jenanyah lagi..

kesian kat mak cik, pak cik dok aply..

ayah mertua siap aply 7 geran..

satu geran caj RM150 (150 x 7 = RM1050)

dengar2 dah 300k +++ permohonan..

sorg depa caj 150 x 300 000 = ???

tk ke kaya scammer ni??

bila kita ckp scam, depa tak percaya.. lantak depa lah..
 

blankoguy85

Super Active Member
Joined
Dec 14, 2011
Messages
7,517
Reaction score
61
Points
70
macam yayasan hadhari imani je ni??

kalau betul tk payah layan lah.. scam.. :(scam:(scam:(scam

YDP pn dapat Dato' Paduka scam punya..

siap ada rekod jenanyah lagi..

kesian kat mak cik, pak cik dok aply..

ayah mertua siap aply 7 geran..

satu geran caj RM150 (150 x 7 = RM1050)

dengar2 dah 300k +++ permohonan..

sorg depa caj 150 x 300 000 = ???

tk ke kaya scammer ni??

bila kita ckp scam, depa tak percaya.. lantak depa lah..


mmg kesian lah kalau yg percaya..apply geran kena bayar rm150
saya pun dh apply.. tanpa bayaran apa2..
untung sabut timbul org kata..

kalau bayar.. mmg saya pun xmau.. :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register