umrah 500. scam ke betui?

Recommended Brokers


cek mek molek

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 3, 2013
Messages
46,222
Reaction score
5,649
Points
1,346
ni aku citer situasi cikgu Terengganu yang kena lipak ngan yayasan..

memula mmg ada cikgu lepas pergi umrah, tapi bilangan sedikit..

kemudian dia buka lagi tawaran umrah murah, kali ni lagi ramai bley gi..

tapi at last, kandas, duit kutip dah..

ada antara mangsa siasat kata, kerani yayasan gelapkan duit kutipan, wallahualam..
lahai sayangnya. kesian mangsa..

saya pulak dalam thread yg saya bagi link tu sebenarnya dah sebut scamm :D

sekali ada forumer cg bagitau tu bukan scamm, kena jaga bbaik jgn dok memfitnah..


yg kita bimbang, mula mula dua tiga empat rombongan ok lagi, pastu kemudian ada scamm. ha masa tu duit dah hilang, takleh nak recover..
 
Sponsored Post

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
21,732
Reaction score
2,324
Points
191
lahai sayangnya. kesian mangsa..

saya pulak dalam thread yg saya bagi link tu sebenarnya dah sebut scamm :D

sekali ada forumer cg bagitau tu bukan scamm, kena jaga bbaik jgn dok memfitnah..


yg kita bimbang, mula mula dua tiga empat rombongan ok lagi, pastu kemudian ada scamm. ha masa tu duit dah hilang, takleh nak recover..
takut jadi camtu je..

memula buat comey la..

orang dah mula percaya, dia tunjuk laa sifat sebenar..

bukan nak tuduh ke fitnah ke..

tapi nak orang ramai berhati2..
 

cek mek molek

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 3, 2013
Messages
46,222
Reaction score
5,649
Points
1,346
takut jadi camtu je..

memula buat comey la..

orang dah mula percaya, dia tunjuk laa sifat sebenar..

bukan nak tuduh ke fitnah ke..

tapi nak orang ramai berhati2..
betul setuju ni tuan, scammer nak ambik kepercayaan org dulu, buat sebagus boleh.
lepas tu, tengok la, ramai kata duit dah lebur, hilang, dilarikan..
biasa kan modus operandi scammer gitu..

betul mcm tuan kata, supaya org ramai berhati hati dan cari info sebanyak mungkin utk lindungi diri dari diperdaya..
 

malrockstar

Super Active Member
Joined
Apr 6, 2011
Messages
8,425
Reaction score
31
Points
70
kalau kne bayar 500, baik check betul2.takut kena scam.

kalau org tu memang kenal..bole la percaya.
macam akak kt opis aku ni cite, ade sorg dato' sponsor 100% untuk pkcik makcik yg kurang mampu dr segi kewangan untuk pergi umrah..
tp dato tu sponsor orang2 area tmpat tinggal dia je..
 

ameant

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2007
Messages
6,333
Reaction score
143
Points
73
lepas balik umrah baru bayar rm500... ada berani tak dia tu
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
7,905
Reaction score
279
Points
86
pasaipa buat lagunie..
buat naya kat orang na..
baik fokus bizz
 

nokia3210

Active Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
1,443
Reaction score
112
Points
38
too good too be true ...sah sah MLM ni ..kena carik downline
 
Sponsored Post
Top
Log in Register