umrah 500. scam ke betui?

Recommended Brokers


myvi sporty

Active Member
Joined
Mar 16, 2009
Messages
1,743
Reaction score
35
Points
30
salam geng nak tanye, pernah dengar k umrah 500. kos sebenar 6800rm, bayar 500 sahaja... 6300 ada org sponsor.. ada org promote.. katanye ada org menginfakkan harta dengan cara begini.. betul ke geng? sape pernah atau tahu tentang umrah ni?
 
Sponsored Post

nonoo1

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
5,795
Reaction score
282
Points
81
kalau ada syarat kira scam terus la tt...

btw umrah rm5000 boleh dapat yg murah, rm6800 tu kira agak hebat pakej dia..
 

guri2demon

Active Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
1,177
Reaction score
94
Points
30
Kalau betul ada,dia xpayah susah2 nak promote. Dia boleh bagi kat adik beradik dia,mak menakan pak penakan, tok,tokngah dia..
 

eday84

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,697
Reaction score
144
Points
128
Lepas ke tiket kapal tu
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
21,752
Reaction score
2,324
Points
191
dulu cikgu2 negeri Terengganu kena macam ni laa..

ada satu yayasan apa ntah, offer umrah rm3k, yang lain2 ada orang sponsor katanya..

berduyun2 cikgu Terengganu masuk..

last2 kena lipak..
 

soyabean84

Active+ Member
Joined
Mar 18, 2009
Messages
3,257
Reaction score
78
Points
30
Scam. Report terus... jgn smpi ramai jd mangsa...
 

cek mek molek

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 3, 2013
Messages
46,222
Reaction score
5,657
Points
1,346
tuan, jap. tuan cuba baca thread ni kat link ni

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=646447
300 bakal jemaah umrah terkandas di klia2


ada komen daripada forumer cg sendiri yg sertai umrah yg offer jenis mcm ni, katanya
Memang ada jemaah yg byr 3.5..lebihan kos 3k di byr oleh company persendirian/dato2 yg menyumbang utk wakaf. Memang mustahil pergi umrah dlm 4k. Sy dh pergi dn selamat blk. mula2 buat payment skeptikal jgk


saya cuma pass information ye tuan in case tuan mahukan lebih info..

walau apa pun saya sarankan agar tuan cari maklumat sebanyak yg mungkin mengenai kaedah mcm ni utk mengelakkan diri dari ditipu.
sebab ye la kan, zaman sekarang ni banyak sangat modus operandi melabatkan scamming duit org ni...
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,106
Reaction score
690
Points
166
adoiiii, dah lama modus mcm ni, tak yah caya la
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
21,752
Reaction score
2,324
Points
191
tuan, jap. tuan cuba baca thread ni kat link ni

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=646447
300 bakal jemaah umrah terkandas di klia2


ada komen daripada forumer cg sendiri yg sertai umrah yg offer jenis mcm ni, katanya
Memang ada jemaah yg byr 3.5..lebihan kos 3k di byr oleh company persendirian/dato2 yg menyumbang utk wakaf. Memang mustahil pergi umrah dlm 4k. Sy dh pergi dn selamat blk. mula2 buat payment skeptikal jgk


saya cuma pass information ye tuan in case tuan mahukan lebih info..

walau apa pun saya sarankan agar tuan cari maklumat sebanyak yg mungkin mengenai kaedah mcm ni utk mengelakkan diri dari ditipu.
sebab ye la kan, zaman sekarang ni banyak sangat modus operandi melabatkan scamming duit org ni...
ni aku citer situasi cikgu Terengganu yang kena lipak ngan yayasan..

memula mmg ada cikgu lepas pergi umrah, tapi bilangan sedikit..

kemudian dia buka lagi tawaran umrah murah, kali ni lagi ramai bley gi..

tapi at last, kandas, duit kutip dah..

ada antara mangsa siasat kata, kerani yayasan gelapkan duit kutipan, wallahualam..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register