umrah 500. scam ke betui?

Recommended Brokers


Latest Threads

myvi sporty

Active Member
Joined
Mar 16, 2009
Messages
1,743
Reaction score
35
Points
0
salam geng nak tanye, pernah dengar k umrah 500. kos sebenar 6800rm, bayar 500 sahaja... 6300 ada org sponsor.. ada org promote.. katanye ada org menginfakkan harta dengan cara begini.. betul ke geng? sape pernah atau tahu tentang umrah ni?
 
Sponsored Post

nonoo1

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
5,781
Reaction score
277
Points
0
kalau ada syarat kira scam terus la tt...

btw umrah rm5000 boleh dapat yg murah, rm6800 tu kira agak hebat pakej dia..
 

guri2demon

Active Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
1,159
Reaction score
86
Points
48
Kalau betul ada,dia xpayah susah2 nak promote. Dia boleh bagi kat adik beradik dia,mak menakan pak penakan, tok,tokngah dia..
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
21,439
Reaction score
2,254
Points
163
dulu cikgu2 negeri Terengganu kena macam ni laa..

ada satu yayasan apa ntah, offer umrah rm3k, yang lain2 ada orang sponsor katanya..

berduyun2 cikgu Terengganu masuk..

last2 kena lipak..
 

soyabean84

Active+ Member
Joined
Mar 18, 2009
Messages
3,248
Reaction score
77
Points
0
Scam. Report terus... jgn smpi ramai jd mangsa...
 

cek mek molek

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 3, 2013
Messages
44,191
Reaction score
5,283
Points
168
tuan, jap. tuan cuba baca thread ni kat link ni

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=646447
300 bakal jemaah umrah terkandas di klia2


ada komen daripada forumer cg sendiri yg sertai umrah yg offer jenis mcm ni, katanya
Memang ada jemaah yg byr 3.5..lebihan kos 3k di byr oleh company persendirian/dato2 yg menyumbang utk wakaf. Memang mustahil pergi umrah dlm 4k. Sy dh pergi dn selamat blk. mula2 buat payment skeptikal jgk


saya cuma pass information ye tuan in case tuan mahukan lebih info..

walau apa pun saya sarankan agar tuan cari maklumat sebanyak yg mungkin mengenai kaedah mcm ni utk mengelakkan diri dari ditipu.
sebab ye la kan, zaman sekarang ni banyak sangat modus operandi melabatkan scamming duit org ni...
 

DDos

Legendary Member
Verified
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,088
Reaction score
689
Points
0
adoiiii, dah lama modus mcm ni, tak yah caya la
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
21,439
Reaction score
2,254
Points
163
tuan, jap. tuan cuba baca thread ni kat link ni

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=646447
300 bakal jemaah umrah terkandas di klia2


ada komen daripada forumer cg sendiri yg sertai umrah yg offer jenis mcm ni, katanya
Memang ada jemaah yg byr 3.5..lebihan kos 3k di byr oleh company persendirian/dato2 yg menyumbang utk wakaf. Memang mustahil pergi umrah dlm 4k. Sy dh pergi dn selamat blk. mula2 buat payment skeptikal jgk


saya cuma pass information ye tuan in case tuan mahukan lebih info..

walau apa pun saya sarankan agar tuan cari maklumat sebanyak yg mungkin mengenai kaedah mcm ni utk mengelakkan diri dari ditipu.
sebab ye la kan, zaman sekarang ni banyak sangat modus operandi melabatkan scamming duit org ni...
ni aku citer situasi cikgu Terengganu yang kena lipak ngan yayasan..

memula mmg ada cikgu lepas pergi umrah, tapi bilangan sedikit..

kemudian dia buka lagi tawaran umrah murah, kali ni lagi ramai bley gi..

tapi at last, kandas, duit kutip dah..

ada antara mangsa siasat kata, kerani yayasan gelapkan duit kutipan, wallahualam..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register