No gateway

CG Sponsors




mrkon

Active+ Member
Joined
May 21, 2010
Messages
2,525
Reaction score
16
Points
25
salam rakan semua.

Seperti tajuk saya ingin tahu bagai mana nak henti/buang dari auto terima sms dari no gateway ni,isteri saya ni entah apa yang dia buat buta2 je sampai bil kena hampir RM60 untuk benda tak guna ni.Bila lihat perinci dalam bil sender akan hantar dalam 2 hari 2 item dan caj 1 item RM3~X( sebelum lebih parah minta nasihat dari yang arif macam mana nak berhenti/buang langanan sms ni.
:(scam
 
Sponsored Post

cavalier

Fun Poster
Joined
Aug 10, 2012
Messages
594
Reaction score
22
Points
25
telefon customer service telco anda, minta untuk block/unsubscribe sms ini.

Selalunya, customer service akan suruh tuan tanah unsubscribe sms tu.

Lepas dah buat action seperti diatas, log case dgn customer service dan catit no rujukan dan nama customer service tersebut utk tindakan masa hadapan.

Jikalau masih terima sms dari no gateway itu, boleh komplain telco tersebut dah juga kepada SKMM.

harap membantu
 
Sponsored Post
Top
Log in Register