BTC USD 62,886.3 Gold USD 1,750.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

ONEXOX - telco yg dikatakan patuh syariah rupanya pemakan duit haram no 1

AbdulFakar

Fun Poster
Joined
Jun 16, 2019
Messages
232
Reaction score
36
Points
30
Cara Memohon 1GB Internet Percuma Yang Diumumkan Kerajaan Selama Tempoh PKP bermula 1 April 2020
8 pagi hingga 6 petang setiap hari

1. CELCOM
- automatik terus masuk

2. DIGI
- tebus data ini melalui aplikasi MyDigi

3. MAXIS
- tebus melalui aplikasi sama ada MyMaxis app, MyMaxis Biz app, Hotlink Flex app atau Hotlink RED app, atau UMB dan pilih 1GB Daily pass option

4. UMOBILE
- Prepaid - Dail *118*6# kemudian pilih Special Offer

Postpaid - Dail *118*7# kemudian pilih Special Offer

5. TUNETALK
- sms STAYHOME ke 2222

6. ONEXOX
- tebus/redeem" melalui aplikasi ONEXOX Black atau
USSD *150#.
 
Sponsored Post

AbdulFakar

Fun Poster
Joined
Jun 16, 2019
Messages
232
Reaction score
36
Points
30
onexox = telco yang dikatakan patuh syariah rupanya no 1 makan duit haram.

kerajaan dah bagi free tapi dia suruh kita subcribe data nak tebus 1gb

EUhFgoOUYAACZBm



EUhw_BBWsAA7nY_
 

AbdulFakar

Fun Poster
Joined
Jun 16, 2019
Messages
232
Reaction score
36
Points
30
600 juta kerajaan bagi telco untuk bagi internet free tapi ini yg customer onexox dapat
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
25,593
Reaction score
1,953
Points
206
den pakai umobile gilerrm30. topap rm30 boleh pakai selama 30 hari unlimited data, tapi klu habis 30 hari kena topup utk guna data dll.

jadi klu tak topap pun tak dapek kuota free 1gb sehari yg gomen bagi, dan kuota data free tu hanya siang hari 8am-6pm ajo takleh pakai sampai malam

jadi raso2 samo ajo mana2 servis, kena topap dulu utk sebulan baru bleh dapek yg free tu
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,847
Reaction score
2,312
Points
151
aku dah tak pakai onexox.....pakai digi pulak skarang...
hari tu pakai onexox sebab BMF.....tapi bila takda improvement, rasa kecewa...last2 pakai digi...puas hati...
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
154,506
Reaction score
21,172
Points
1,671
celcom jgk tbaik. xde lggan plan pun on je 1gb tu

aduh apasal telco lain buat hal ni
 

mrvx

Legendary Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
10,982
Reaction score
704
Points
171
plan internet ko tak aktif,,, line pun tak aktif.. mmg tak dapat laa... sila baca T&C onexox dulu..
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,762
Reaction score
638
Points
126
59MYEX.png

bagi data free tapi validity expire kena scam juga
 

dell

Super Active Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
8,154
Reaction score
96
Points
80
TT

lain kali baca term n condition betul2

line tak aktif mana nak dapat 1GB free
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register