Kes Nozzle pump minyak, Masalah selesai, telah di hubungi pihak stesen minyak

Recommended Brokers


TT

CG Super Hardcore Club
Gold Member
Joined
Jan 13, 2009
Messages
149,314
Reaction score
20,666
Points
1,661
Shahrizan Mustaffa
26 September ·

Pengalaman baru hari ni.. Isi minyak pastu lupa letak nozel.. Kereta terus jalan.. Tercabut pulak... Nasib baik tak memancut minyak... Bagus safety stesyen minyk skrg. Staff dan bngla pun bagus.. Takde nak marah2... Terbaik Petron Jln Kebun Teh..
Update terkini 4.15pm = dtg petang nak bayar. Dpt diskaun 100. Alhamdulillah.
 
Sponsored Post

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
5,692
Reaction score
439
Points
81
ambe penah tgk orang lupa nak cabut nozzle terus jalan. tercabut nozzle. rupanya cikgu ambe... tapi segan lak nak nolong sebab dulu byk wat salah ngn dia... slalu kena hukum...huhuh
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
7,912
Reaction score
281
Points
86
Aik..pelik pula jalan cerita tuan berbanding cerita asal:-?
kalau lupa nk taruk balik nozzle pastu jalan sampai tercabut.. tu salah pengguna sebab cuai...
tapi
kalau pengguna tu letak elok2 nozzle tu pastu tetiba tercabut.. bkn salah pengguna ..
kalau technician sambung tak ngam..pastu time kita guna elok2 .. tetiba tercabut .. kan tu tak fair utk pengguns
 

adie80

Active Member
Joined
May 10, 2012
Messages
1,402
Reaction score
100
Points
43
kalau lupa nk taruk balik nozzle pastu jalan sampai tercabut.. tu salah pengguna sebab cuai...
tapi
kalau pengguna tu letak elok2 nozzle tu pastu tetiba tercabut.. bkn salah pengguna ..
kalau technician sambung tak ngam..pastu time kita guna elok2 .. tetiba tercabut .. kan tu tak fair utk pengguns
jadi dalam cerita ni kenapa tuan kata kalo jadi kat tuan, tuan akan blame balik stesen minyak tu?
 

adie80

Active Member
Joined
May 10, 2012
Messages
1,402
Reaction score
100
Points
43
Masalah selesai, pihak stesen minyak telah hubungi.
cerita la sikit tuan setel mcm mana..kena bayar jugak ke? mana tau ada rakan2 cg akan kena situasi mcm tuan..boleh jadi panduan :)
 

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,129
Reaction score
209
Points
123
masih dibincangkan lagi walaupun kes dah setel #:-S
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,742
Reaction score
648
Points
111
cerita la sikit tuan setel mcm mana..kena bayar jugak ke? mana tau ada rakan2 cg akan kena situasi mcm tuan..boleh jadi panduan :)
Tiada bayaran dikenakan, dan tidak ada sebarang kerosakan. Hanya tercabut sahaja. Jika pun kena bayar, ia mesti ada flow yg perlu dipatuhi stesen minyak tersebut. Bukan main mintak mcm tu. Cuma mungkin salah faham di pihak sana dalam cara komunikasi.
Perkara ini dah sampai ke atas, ada pegawai yg profesional telah hubungi sy hari ini.

Kepada pihak Shell, terima kasih atas maklum balas dan pegawai yg menyiasat dlm hal ini.
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,742
Reaction score
648
Points
111
Mod mohon delete treat ini, masalah sudah selesai.
 

biomedik

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
4,539
Reaction score
263
Points
41
Mod mohon delete treat ini, masalah sudah selesai.
kenapa nak delete pula? biar la thread ni jadi panduan warga cg di kemudian hari...:eek:
 
Sponsored Post
Top
Log in Register