BTC USD 60,900.3 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nak beli domain kat mana yang ok?

Flat

Active Member
Joined
Mar 18, 2013
Messages
1,293
Reaction score
17
Points
35
pakai namecheap je, free whois, kadang2 ada promo best
 
Sponsored Post

mazuki

Active Member
Joined
Aug 22, 2008
Messages
1,606
Reaction score
282
Points
41
Pengalaman saya dari dulu menggunakan Godaddy sebagai tempat beli domain manakala hosting saya beli di Malaysia.

Tidak dapat nak beritahu apa bagusnya godaddy sebab dah dari dulu beli jadi saya simpan jela semua kat sana
 

jom

Active+ Member
Joined
Jun 18, 2012
Messages
2,640
Reaction score
95
Points
30
Boleh jer buat bulk transfer hehe :D

1. Register new domain (.com) di GoDaddy lebih jimat sebab ada kupon diskaun, boleh dpt bawah $2 :))

2. Transfer ke company lain time nak renew sebab; (i) Company lain akan bagi diskaun special bila kita transfer domain (marketing strategy), (ii) Transfer include renewal 1 year, kadang2 tu dpt free WhoisGuard lagi :D

:)cgrock :)cgrock :)cgrock


transfer tue kene bayar x ??
 

Working Dad

Fun Poster
Joined
Nov 14, 2014
Messages
305
Reaction score
9
Points
15
Namecheap antara yg tebaik kalo nk beli domain & tempat masyuk $$$ :)

image.jpg
 

airistihani769

Junior Member
Joined
Sep 5, 2016
Messages
52
Reaction score
0
Points
6
baru je beli kat internet-webhosting.com

rasanya servis diorg ni ok, harga lebih kurang je dgn yg lain (ikut spec pakej hosting)

saja2 nak try setup web sendiri..:D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register