[WTA] Kat mana boleh tengok latest tutorial nak buat blogger/blogspot ya?

CG Sponsors




izzyprinting

Fun Poster
Joined
May 30, 2016
Messages
125
Reaction score
0
Points
15
salam korang nak tanya

kat mana ya kita boleh dapatkan tutorial untuk buat blogspot/blogger sebab dah search dekat youtube tapi banyak yang lama dan macam tak complete tutorial

#inewbiewinblogger
 
Sponsored Post

redx

Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 13, 2007
Messages
1,250
Reaction score
60
Points
40
cuba search
blogspot tutorial 2018
blogspot for beginner 2018
rasanya ritu ada orang malaysia buat tutorial di youtube
 

dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
19,608
Reaction score
1,469
Points
206
[email protected] ni asyik berubah2 dashboard dio samo mcm youtube

tahun dulu2 sgt simple, tapi skg makin bertambah tools & mcm semak pulak

tapi masih power lagi blogger ni, kalau sapo2 pandai main seo blog utk dapek ranking 1st page google utk natural search tanpa adwords @ lain2 paid ads
 

haniwidianti

Freshie
Joined
Jun 21, 2020
Messages
5
Reaction score
2
Points
8
dahulu saya memakai blogger kerana percuma. tapi bila anda serius di blog dan teringin menghasilkan duit saya rekomenkan pakai wordpress.org tapi anda mesti beli hosting atau vps..

saya rekomen VPS saja daripada shared hosting, bisa beli disini digitalocean.com tapi itu VPS unmanaged :ROFLMAO:
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,192
Reaction score
211
Points
38
ngak biasa buat uang dgn blogger?

tak kata gitu dong..

wordpress kena self hosted baru meletup uangnya..

blogger pree2 aje pon kalo biasa atur fetur2 nya boleh meletup juga.

cuma blogspot tidak nampak gampang @ omputihnya expert or world class...

bikin uang bukan kena nampak world classnya..payment issue nya yg kena ganteng 😅🙏🏼

dahulu saya memakai blogger kerana percuma. tapi bila anda serius di blog dan teringin menghasilkan duit saya rekomenkan pakai wordpress.org tapi anda mesti beli hosting atau vps..

saya rekomen VPS saja daripada shared hosting, bisa beli disini digitalocean.com tapi itu VPS unmanaged :ROFLMAO:
 

haniwidianti

Freshie
Joined
Jun 21, 2020
Messages
5
Reaction score
2
Points
8
ngak biasa buat uang dgn blogger?

tak kata gitu dong..

wordpress kena self hosted baru meletup uangnya..

blogger pree2 aje pon kalo biasa atur fetur2 nya boleh meletup juga.

cuma blogspot tidak nampak gampang @ omputihnya expert or world class...

bikin uang bukan kena nampak world classnya..payment issue nya yg kena ganteng 😅🙏🏼
memang blogger itu percuma tapi wordpress banyak plugin jadi lebih mudah untuk optimasi di search engine
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,192
Reaction score
211
Points
38
hoho..plugin yg ganteng2 pon bukan percuma susi susanti.

optimasi handal pakai plugin ker?

bisa bonar bgini..saya blogger cincai pakai blogspot aje..xbrapa handal install dlm root plugin susi susanti..mohon permisi ajaren kami disini 🙏🏼😅

memang blogger itu percuma tapi wordpress banyak plugin jadi lebih mudah untuk optimasi di search engine
 
Sponsored Post
Top
Log in Register