Debate Kongsi berita, beri manfaat atau tak?

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

cabbagemint

Banned
Joined
Jun 25, 2013
Messages
56
Reaction score
2
Points
11
Golongan pekerja semua juga perlukan internet utk buat benda kerja skrg, perlu Whatsapp dan email utk berhubung dgn client2 atau colleague2, pd masa lapang kita juga boleh gunanya utk belajar pengetahuan atau kemahiran baru seperti apa yg kau buat tu.
Yala...mmg x blh x ade internet satu saat pun...semua benda kerja related dgn internet
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,039
Reaction score
1,033
Points
221
akhir zaman ni ko jangan gatal2 tangan nak sebarkan berita... sampai kat ko ko baca sudah itu je...nak percaya tak nak percaya kena cari betul2 maklumat tu...

dalam group whatsapp geng surau taman aku pun yg selalu pergi surau pun selalu sebar berita tak sahih kadang2 berita memang fitnah... hari ni dia sebarkan berita tealive haram oleh jakim... kaki surau tu...

maka kita ambil iktibar...jgn sebar apa sekali pun kalau koorang mau selamat dunia dan akhirat khasnya... sekupang duit pun tak merugikan kamu kalau kamu tak sebarkan kecuali kamu sebarkan berita2 yang baik seperti taskirah atau nasihat nasihat...
 

Fira Abdul

Freshie
Joined
Aug 19, 2019
Messages
8
Reaction score
0
Points
3
Yala...mmg x blh x ade internet satu saat pun...semua benda kerja related dgn internet
Kan. Semua benda mudah dgn internet. Takde tm, takdelah internet, takde malaysia antara negara asia yg lead mcm sekarang ni.
 

lau_kau

Super Active Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
7,696
Reaction score
385
Points
81
Klau sahih kongsi la xsahih xyah la kongsi simpan sendiri....lg bgs klau berita yg bwk manfaat
 

cabbagemint

Banned
Joined
Jun 25, 2013
Messages
56
Reaction score
2
Points
11
Kan. Semua benda mudah dgn internet. Takde tm, takdelah internet, takde malaysia antara negara asia yg lead mcm sekarang ni.
Memang la x bleh hidup internet xda..tapi eleh, xyah ckp mcm tu..ada tapi sendu
 
Last edited:

joanna85

Freshie
Joined
Mar 13, 2013
Messages
34
Reaction score
0
Points
6
Golongan pekerja semua juga perlukan internet utk buat benda kerja skrg, perlu Whatsapp dan email utk berhubung dgn client2 atau colleague2, pd masa lapang kita juga boleh gunanya utk belajar pengetahuan atau kemahiran baru seperti apa yg kau buat tu.
Betul. Internet ni kena guna betul2. Baru manfaatya dpt kita rasa betul2.
ni kena tgk masing2 nak dptkan ape2 dari internet
 

fogofo

Junior Member
Joined
Jun 19, 2013
Messages
99
Reaction score
0
Points
6
Sewa building sekarang dah mahal sebabtu dah x ramai yang buka kedai dah, ramai prefer online saje, cuma perlukan modal internet Dan kesabaran yang tinggi untuk layan customer.
Haih sewa kedai skrg sudah terlalu mahal terutamanya kat tempat yg byk orang lalu lalang.... kalau nak murauh terpaksa sewa kat tempat yg lebih kurang strategic, tapi bisnes nanti juga susah... lebih baik buat onlien bisnes saje lah..
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register