Debate Kongsi berita, beri manfaat atau tak?

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

cabbagemint

Banned
Joined
Jun 25, 2013
Messages
56
Reaction score
2
Points
11
kann?? skrg mmg senang dgn internet.. sy pun skrg saje belajar2 bahasa negara lain pun senang je guna internet.. senang nak travel nanti hehehe..
belajar bahasa lain aq x berminat sgt, x ade bakat kot, belajar 1 minggu dah give up
 
Sponsored Post

cabbagemint

Banned
Joined
Jun 25, 2013
Messages
56
Reaction score
2
Points
11
Aq rasa yg umur atas dua belas baru dpt fikir sama ade benda tu baik ke x, umur bawa tu x dpt fikir secara logik
yala, yg berumur 12 yg ke bawa IQ mereka x tinggi sgt, kena ade ibu bapa atau guru bagi mereka pendapat
 

joanna85

Freshie
Joined
Mar 13, 2013
Messages
34
Reaction score
0
Points
6
yala, yg berumur 12 yg ke bawa IQ mereka x tinggi sgt, kena ade ibu bapa atau guru bagi mereka pendapat
tapi kebanyakan ibu bapa biar jer anak mereka main fb, x memantau sgt anak mereka layari fb...kan kadang2 news kat fb tu fake..
 

fogofo

Junior Member
Joined
Jun 19, 2013
Messages
99
Reaction score
0
Points
6
TM kan dikira macam tunggak dari segala access yang ada, jadi tm kena buat yang terbaik lah antara semua
Aku setuju, segalanya juga bermula dari usaha TM sejak masa dahulu, kalau x ada pihak yg sanggup memikul tanggungjawab ini mungkin pd hari ini kita masih x ada prasarana yg lengkap utk perhubungan seperti skrg ni.
 

fogofo

Junior Member
Joined
Jun 19, 2013
Messages
99
Reaction score
0
Points
6
Skrg kalau aq x guna wifi sehari aq dah x blh nak survive, search info2 yg berguna, tgk youtube belajar masak, semua memanfaatkan
Golongan pekerja semua juga perlukan internet utk buat benda kerja skrg, perlu Whatsapp dan email utk berhubung dgn client2 atau colleague2, pd masa lapang kita juga boleh gunanya utk belajar pengetahuan atau kemahiran baru seperti apa yg kau buat tu.
 

fogofo

Junior Member
Joined
Jun 19, 2013
Messages
99
Reaction score
0
Points
6
Aq rasa yg umur atas dua belas baru dpt fikir sama ade benda tu baik ke x, umur bawa tu x dpt fikir secara logik
Hmm sbb tu kita perlukan ibu bapa utk mengajar anak2 mrk tentang apa yg betul dan apa yg salah, segala pendidikan tentang internet tu perlulah diajar sejak kecil supaya mrk x mudah dipengaruhi oleh gejala yg x elok, ingatlah mrk tu pemimpin negara kita pd masa hadapan juga...
 

fogofo

Junior Member
Joined
Jun 19, 2013
Messages
99
Reaction score
0
Points
6
Video ni mmg bnyk input ya. Kira internet ni pun boleh kembang bisnes dgn tingkatkan peluang nak pasarkan bisnes masing2. Bagus video ni
Kalau bisnes biasa kat kedai kita hanya dpt pelanggan dari kawasan yg berhampir, tapi kalau guna internet utk buat bisnes online pelanggan kita akan meliputi seluruh Malaysia malahan dpt ke luar negara juga, jadi jgn pandang kecil kebolehan internet ni.
 

meesuhaimee

Banned
Joined
May 12, 2011
Messages
202
Reaction score
3
Points
15
Kalau bisnes biasa kat kedai kita hanya dpt pelanggan dari kawasan yg berhampir, tapi kalau guna internet utk buat bisnes online pelanggan kita akan meliputi seluruh Malaysia malahan dpt ke luar negara juga, jadi jgn pandang kecil kebolehan internet ni.
Sewa building sekarang dah mahal sebabtu dah x ramai yang buka kedai dah, ramai prefer online saje, cuma perlukan modal internet Dan kesabaran yang tinggi untuk layan customer.
 

meesuhaimee

Banned
Joined
May 12, 2011
Messages
202
Reaction score
3
Points
15
tapi kebanyakan ibu bapa biar jer anak mereka main fb, x memantau sgt anak mereka layari fb...kan kadang2 news kat fb tu fake..
Anak2 bawah 18 tahun memang Kita kena pantau sebab bukan apa, takut mereka terpengaruh dengan benda2 yang Tak elok je
 

joanna85

Freshie
Joined
Mar 13, 2013
Messages
34
Reaction score
0
Points
6
Hmm sbb tu kita perlukan ibu bapa utk mengajar anak2 mrk tentang apa yg betul dan apa yg salah, segala pendidikan tentang internet tu perlulah diajar sejak kecil supaya mrk x mudah dipengaruhi oleh gejala yg x elok, ingatlah mrk tu pemimpin negara kita pd masa hadapan juga...
Skrg punya ibu bapa jarang ade masa utk memantau anak mereka pun...so timbul byk kes jenayah
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register