Cara Buat duit dari YouTube

CG Sponsors




ahimsa99

Fun Poster
Joined
Oct 31, 2013
Messages
963
Reaction score
37
Points
20
Video kanak2 memang cepat cecah view juta2..tapi kena ingat, value utk adsense sangat sikit sebab targert audient yg dianggap tidak ada kuasa beli.

Melainkan ko buat macam Toy Review macam si Ryan tu..maksudnya Ryan tu income dia banyak dari Product review, bukan adsense semata-mata
menarik ulasan ni..tq2..
 
Sponsored Post

terompah

Active Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
1,138
Reaction score
139
Points
43
Video kanak2 memang cepat cecah view juta2..tapi kena ingat, value utk adsense sangat sikit sebab targert audient yg dianggap tidak ada kuasa beli.

Melainkan ko buat macam Toy Review macam si Ryan tu..maksudnya Ryan tu income dia banyak dari Product review, bukan adsense semata-mata
smpai makcik dia pn nk buat toy review jgk..aduii kayu giler..ryan jgk sempoi
 

rasyid.ahmad

Fun Poster
Joined
Feb 15, 2017
Messages
250
Reaction score
88
Points
20
cara mudah kena buang malu...
ada tim marketing dan edit video...
xleh wat sorang2...
skrg trend lebih kpd wat cerita pendek, 3-5 minit dan diselitkan produk sbg sampingan dlm jln cerita...
kalau nak monetize drpd ads youtube, mmg x berbaloi sbb jumlah penduduk Malaysia x ramai...
kalau ada rupa, confirm pengikut ramai, buat ig paid review...
ramai youtuber dpt ramai follower di ig lepas tertarik dgn kecantikan/ketampanan mereka di youtube lalu follow mereka ig..
income ig paid review pun dah lumayan, sebulan boleh cecah 5 angka hanya dgn post dkt ig story, post...
aku slalu dok follow channel Syahmi Sazli dgn MrKokom.
setiap drama pendek diorang ada terselit iklan produk sponsor.
drama pun ada cerita dan pengajaran
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,527
Reaction score
1,603
Points
596
aku slalu dok follow channel Syahmi Sazli dgn MrKokom.
setiap drama pendek diorang ada terselit iklan produk sponsor.
drama pun ada cerita dan pengajaran
Yer antara youtuber berjaya di Malaysia
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,784
Reaction score
2,299
Points
151
Buat produk review tue sempoi
kalau kerjasama pun ok gak...

aku rekod video, aku edit video kasi cantik, aku manage/upload video di youtube, aku manage SEO...ko jadi tukang bercakap dalam video tu....ok jugak kalau mcm tu... :D
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,545
Reaction score
585
Points
126
selain dari adsense, ada 6 cara lain buat RM melalui utube
 

Syedz

CG Top Poster Club
Joined
Dec 23, 2008
Messages
21,981
Reaction score
108
Points
128
salah satu perkongsian yang baik..
dulu buat adsense kat laman web, last2 kena banned sebab invalid click..
lepas tu adsense kat youtube plak, setakat dapat RM130 je, tu pun tak sempat cash out..dah xleh buat adsense dah sebab content tak original..

hahaha..memang xleh go la ngan adsense nih..

mungkin rezeki saya tak melalui adsense,
banyak datang dari menjual barang di ebay/shopee/lelong/mudah.my
 
Sponsored Post
Top
Log in Register