Santai Banduan menyamar jadi warden lari dari penjara dengan selamba

CG Sponsors
dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
21,184
Reaction score
1,584
Points
206
Inmate-Makes-Brazen-Escape-Wearing-Prison-Wardens-Uniform.jpgSeorang banduan penjara melarikan diri dengan memakai seragam warden yang dicuri dan topeng muka yang berjalan terus keluar dari penjara tanpa dicabar pada hari Khamis pagi. Kebebasan banduan tidak lama dan dia ditangkap pada sebelah petang. Namun kemudahan yang dia lalui menyebabkan kekecohan dengan warden penjara.

Banduan penjara dipenjara atas tuduhan kecurian, melarikan diri dari penjara Phetchabun sekitar jam 9.54 pagi.

Rakaman kamera keselamatan menunjukkan dia memakai seragam, topeng muka dan topi warden dan memegang fail dokumen yang muncul dari bangunan utama.

Dia sekejap menuju ke arah yang salah sebelum mundur dan berjalan-jalan dengan santai melalui pintu terbuka. Dia kemudian dilaporkan hilang di jalan yang sibuk di luar. Tidak ada penggera yang dibunyikan semasa dia melarikan diri.

Menurut Bangkok Post, banduan itu kemudian pergi ke rumahnya dan kemudian pergi ke sana dengan menaiki motosikal.

Pol Jeneral Atthasit Sudsa-nguan, ketua polis Phetchabun, dengan cepat mengendalikan siasatan. Perburuan segera dilancarkan untuk tahanan penjara.

Polis pada mulanya percaya dia menuju ke daerah Lom Sak, di utara wilayah itu. Dia mempunyai saudara mara di sana.

Namun, dia ditangkap pada petang Khamis, bersembunyi di sebuah rumah kosong di ladang jagung di daerah Muang.

Motosikalnya juga dijumpai dan dirampas.

Polis sedang menyoal siasatnya, ingin mengetahui bagaimana dia mendapatkan pakaian seragam wali. Lebih-lebih lagi bagaimana dia keluar dari penjara dengan begitu mudah.

Semasa soal siasat, narapidana itu mengatakan bahawa dia menghadapi enam kes kecurian dan akan menjalani hukuman lama. Ini mendorongnya untuk merancang rancangan untuk melarikan diri dari penjara. Dia menegaskan bahawa dia bertindak sendirian.

artikel asal dibawah diterjemah dengan google translate
 
Sponsored Post
Sponsored Post
Top
Log in Register