BTC USD 39,088.1 Gold USD 1,818.77
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Sudah tidak tahan lagi dengan Fa*eb00k

FAUZEY_FX

CG Top Poster Club
Joined
Nov 13, 2010
Messages
20,671
Reaction score
835
Points
171
Topik dah bagus tapi sayang Thread Starter suka melayan offtopic. But anyway thread ni dah di moved ke suitable section (selepas Mod review perjalanan thread yg sudah agak ke laut) so tiada masalah untuk hala topik ini ke laut mana pun.

As for me, myself sendiri tidak pernah ada akaun MySpace,FB, Insta dan sbgnya kerana tidak ada keperluan pada saya. Saya lebih senang utk tidak menunjukkan sesuatu yg saya ada di Internet dan lebih senang bersemuka dgn kenalan spt zaman zaman tiada social network.

FB dan other social networks adalah satu medium yg bagus utk dapatkan maklumat dgn lebih mudah. Cumanya individu itu sendiri yg menjadikan negatif especially org kita orang melayu, orang malaysia..cukup suka dgn hiburan, membawang, menunjuk kaya walaupun taklah byk duit mana, porn etc etc. So negative effect FB (and other social networks) kpd orang Malaysia sgt tinggi berbanding dgn pengguna negara negara lain. These are all about your family and education history & your self-attitude.

Jgn salahkan orang lain, kita kena salahkan diri sendiri. Dan kita kena ingat, kalau satu hari dulu kita leka menjatuhkan orang lain dengan cerita cerita yg kita tidak verify sendiri, satu hari kita akan kena balik samada di medium yg sama atau balasan yg lain. What you give you'll get back.:):)

Anyway perdebatan FB dan social network ni merangkumi byk perkara yg kita boleh kupas...sampailah ke matlamat apa sebenarnya yg Google mahu. Actually ini boleh jadi satu topik bahas, sekadar topik tuan Fauzi sudah tutup akaun FB, but it's fine...since thread ini kita sudah halakan ke Chit Chat Lover so kita semua bebas nak sembang apa :D

alhamdulillah..inilah first time Founder CG komen sy punya thread setelah hampir 8 tahun berada di forum terunggul di Malaysia..

berkenaan dengan melayani off topic tu maaf tuan.. sy jenis peramah kalau org peramah haha..

kalau ade salah silap tolong tegur ye.. almaklum masih baru di sini..

tq ye.. :)
 
Sponsored Post

bob76

Legendary Member
Joined
Jul 7, 2010
Messages
16,296
Reaction score
70
Points
120
tgk cara guna kot tt...mcm aku friends list tak sampai 100 org pun, tu pun masa mula2 dulu accept request..skrg tak rajin aku nak accept.

Aku tak suka nak tgk org2 update kehidupoan dia hari2 dlm fb, hantar anak sekolahlah, makan durian la,semak wall aku.

Aku cuma follow mereka2 yg aku nak belajar ilmu dorang je..mcm tokoh2 dlm bidang hartanah ke, forex ke, apa2 je lah.

atau page2 ilmiah mcm root of science ke, Ini sains beb ke..

tu pun jenuh gak nak scroll wall hari2
 

mutanic

Super Active Member
Joined
May 24, 2009
Messages
5,537
Reaction score
212
Points
73
boss, sebelum nak delete(bkn deactivate ye) akaun FB tu, donlot dulu sume data2 nko, pastu remove sume link2 ke email atau hp atau apa2 association/location, baru la nko delete...kalu x data nko masih available, maybe untuk seketika tp better jgn tinggal langsung alang2 dah nak left...hahaha
 

Lobey

Active+ Member
Joined
Feb 25, 2008
Messages
4,309
Reaction score
114
Points
43
Aku ternampak last TT posting dlm FB 20 Sept dlm grup kelab mencari jodoh.
 

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,822
Reaction score
457
Points
91
aku pun ada niat suatu hari nak disable acc fb aku
 

ipp

Active+ Member
Joined
Jan 28, 2010
Messages
4,914
Reaction score
60
Points
30
Selepas berbelas2 tahun terpisah, ex-awek masa sekolah berjaya kesan jejak aku melalui fb.
Alhamdulillah, jodoh kami tidak tersekat sampai tahap cinta monyet budak sekolah sahaja.

Ada faedah jugak fb ni..
Tapi skrg dah takda akaun fb dah.
 

otaida00taj

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
10,591
Reaction score
87
Points
120
saya nasihatkan sesiapa yang tertekan dengan FB, delete je akaun tersebut dan buat baru bermula dari 0...

dari situ kita boleh nak tiada friend atau / dan hanya following orang² tertentu...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register