BTC USD 23,156.3 Gold USD 1,928.04
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Smart tag Baru reload rm50..hilang habis kredit

hulk80

Active Member
Messages
1,320
Joined
Sep 21, 2008
Messages
1,320
Reaction score
30
Points
30
Kesnya camni,baru je reload smart tag rm50..baru pkai sekali rm1.60 kat tol...Hari ni bila cuba scan palang.cakap no smart tag...bila undur kete dah detect..then palang tu buka...

Bila sampai tol lain untuk kira amaun..bole dia tunjuk baki tak cukup..minta lagi rm45+.....maksudnya smua amaun dalam kad dah hilang...cam tak dapat detect dari mana datang..so potong maksimum

Ada siapa pernah dapat claim balik tak?

Update:
Dah buat report.Pegawai call balik cakap suruh gi Plazatol ofis je..minta refund ke kad.
Tak yah tunggu 30 hari.

Update:
Dah gi touchgo kat tol..minta cek ..kad ada lagi baki asal
Org tu cakap mungkin masalah sistem tapi masih tak dapat check rekod semalam.
Hari cuba pakai smart tag...alhamdullilah boleh. Terima kasih semua :)
 
Last edited:
Sponsored Post

puyol

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,797
Joined
Jun 28, 2011
Messages
28,797
Reaction score
3,724
Points
261
Awards
1
Kesnya camni,baru je reload smart tag rm50..baru pkai sekali rm1.60 kat tol...Hari ni bila cuba scan palang.cakap no smart tag...bila undur kete dah detect..then palang tu buka...

Bila sampai tol lain untuk kira amaun..bole dia tunjuk baki tak cukup..minta lagi rm45+.....maksudnya smua amaun dalam kad dah hilang...cam tak dapat detect dari mana datang..so potong maksimum

Ada siapa pernah dapat claim balik tak?

lalu highway PLUS ke ni?
 

epy

Active+ Member
Messages
3,421
Joined
Apr 2, 2014
Messages
3,421
Reaction score
13
Points
25
Kesnya camni,baru je reload smart tag rm50..baru pkai sekali rm1.60 kat tol...Hari ni bila cuba scan palang.cakap no smart tag...bila undur kete dah detect..then palang tu buka...

Bila sampai tol lain untuk kira amaun..bole dia tunjuk baki tak cukup..minta lagi rm45+.....maksudnya smua amaun dalam kad dah hilang...cam tak dapat detect dari mana datang..so potong maksimum

Ada siapa pernah dapat claim balik tak?

Tuan....

Plus miles ada web site yg kita boleh sign-up and than pantau kad touch n go kita....lebih kurang cm bank-in online la...

tuan boleh tgk semula rekod laluan keluar masuk sempadan tol mna yg tuan lalu sblm ni n kadar tol yg d kenakan...

tuan juga boleh buat pindah baki sekiranya sblm ni tuan guna ic sebagai peranti tol...

p/s :- newbie gak bab ni...klu ada rakan CG yg lain boleh betulkn n bantu..:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

puyol

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,797
Joined
Jun 28, 2011
Messages
28,797
Reaction score
3,724
Points
261
Awards
1
Tuan....

Plus miles ada web site yg kita boleh sign-up and than pantau kad touch n go kita....lebih kurang cm bank-in online la...

tuan boleh tgk semula rekod laluan keluar masuk sempadan tol mna yg tuan lalu sblm ni n kadar tol yg d kenakan...

tuan juga boleh buat pindah baki sekiranya sblm ni tuan guna ic sebagai peranti tol...

p/s :- newbie gak bab ni...klu ada rakan CG yg lain boleh betulkn n bantu..:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Website plusmiles boleh check kad plusmiles je. Nak tengok kad touch n go kena register kat sini;

https://tngportal.touchngo.com.my/tngPortal/login
 

shah_ae

Legendary Member
gem
Messages
18,050
Joined
Oct 27, 2008
Messages
18,050
Reaction score
1,496
Points
201
Pegi kat mana2 ofis TNG and claim balik amount yang kene tolak tuh. Saya penah kene sbb masalah yang sama. Card x detect tapi palang bukak. Dia akan tolak maksimum.

Nti dia refund balik.

betoi2... penah tuntutkan anak bos punye...
diorg siasat dlu, cek cctv,lepas tu kene isi 1 borang...
lupe dlm mase brape lame dpt duit balik...
 

epy

Active+ Member
Messages
3,421
Joined
Apr 2, 2014
Messages
3,421
Reaction score
13
Points
25

hulk80

Active Member
Messages
1,320
Joined
Sep 21, 2008
Messages
1,320
Reaction score
30
Points
30
betoi2... penah tuntutkan anak bos punye...
diorg siasat dlu, cek cctv,lepas tu kene isi 1 borang...
lupe dlm mase brape lame dpt duit balik...

baru je saya call touchngo hotline..diorg cakap xdpt cek skrg sbb laluan kita pakai tu 24jam kemudian baru dpt cek...
Then refund tu 30 ari baru bole dapat...:mad::mad::mad:
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register