kredit kad dihack

CG Sponsors




D24

Active Member
Joined
Apr 9, 2011
Messages
1,724
Reaction score
207
Points
33
hati2 yg pakai uber....alphabay jual korg pnya account,jadi pakai pasword yg susah...dan kad debit yg xde isi dlm akaun
haha kan betul.. bukan masalah hp TT takde security or masalah credit card kena hack.. ni mmg masalah uber sendiri yg x reliable..
 
Sponsored Post

imlo151

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2011
Messages
709
Reaction score
2
Points
15
photo hosting


Pagi tadi buka dpt mail notification dr uber canada..
Sejak bila aku ke canada .guna srkali dua utk area shah alam ada.laa.siap round round lagi... :(scam:(scam:(scam:(scam:(scam..aku akan bawak ke report balai polis..card credit dalam proses blocking..ada sesiapa yang pernah alami kes mcm aku ni?


Updated:

Call bank sah credit card has been used in canada.bank said yup dah digunakan di canada. payment proceed ..
pernah TT.kes aku dlu siap beli imac kat jepun dgn bayar yuran kolej.
1st block card,2nd call customer service untuk dispute,nanti bulan ni punya bil bayar macam biasa jgn bayar yang dispute amount tu.kalau settle dia akan set off semula je.
 

smartlearning

Fun Poster
Joined
Feb 5, 2013
Messages
565
Reaction score
21
Points
15
Aku pun dh kena. Blanja kt China. Sdangkan pergi China pun tak pernah. Siap karaoke lg. Dah settle dgn bank buat dispute. Tapi ambil masa sampai 1 bln lbh baru waived.
 

barangmurah

Junior Member
Joined
May 16, 2016
Messages
73
Reaction score
0
Points
6
boleh jadi phone yg kena hack. elakkan drpd install apps yg bukan2. yg mintk bnyk permission
 

Ardt

Fun Poster
Joined
Nov 21, 2012
Messages
707
Reaction score
9
Points
15
Maaf, saya up kan balik post ni

Sekarang banyak kes pengguna dapat notification dari app/sms yang mengatakan kad kredit kita digunapakai di tempat lain
Sebagai langkah berjaga jaga, jangan call nombor yang disertakan sekali dalam notification tersebut
Itu dah merupakan modus operandi orang tak bertanggungjawab menyamar jadi bank, untuk kita call komplen, pastu dia mintak password la, nombor belakang kad, nama ibu, untuk pengesahan.
Padahal, diorang yg nak scam...

Orang yg dapat notice kad dia digunapakai mesti tengah melenting kan? Jangan bagi info sembarangan

Baik call bank melalui helpline yang sah je

Sebagai peringatan ye kawan kawan
 

jackgen2

Junior Member
Joined
Apr 6, 2015
Messages
71
Reaction score
1
Points
11
Dpt notification dlm rmail gmail dr uber canada

jangan jangan ada 2 card yg sama.
1 lagi tu scammed.

kena report dan block.


aku baru nak plan guna c.card. adu lerr... Nampak nye tak jadi la guna. bahaya.

GUNA DEBIT CARD LAGI BAIK ERKKK... TAK FENIN..
 

t3rdtier

Active+ Member
Joined
Oct 21, 2010
Messages
3,083
Reaction score
127
Points
33
jangan jangan ada 2 card yg sama.
1 lagi tu scammed.

kena report dan block.


aku baru nak plan guna c.card. adu lerr... Nampak nye tak jadi la guna. bahaya.

GUNA DEBIT CARD LAGI BAIK ERKKK... TAK FENIN..
guna jer.. kalau fraud blh claim balik..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register