Saya dibuang kerja

CG Sponsors




fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,246
Reaction score
259
Points
131
saya dpt tawaran kerja di syarikat lain.
saya dah rujuk kes tu dgn jabatan perusahaan. ada 2 cara penyelesaian jika saya failkan kes.
1. dipulihkan semula jawatan/kerja (dgn persetujuan majikan tanpa persetujuan saya)
2. jika jalan no 1 ditolak majikan perlu laksana jalan no 2. bayaran pampasan (ditetapkan oleh saya dan majikan wajib setuju)

dah tentu majikan pilih jalan no 1. jika jalan no1 yg dipilih berertu saya pergi utk serah tengkuk la.

jadi saya batalkan niat utk failkan kes.
saya xbuat report piracy. kesian kawan2 lama yg masih kerja sana terima nasib sama mcm saya. hilang punca rezki jika company tu down.
biasa org repot kat Jabatan Perusahaan utk mendapatkan balik kerja..
klu diorg offer, amik je dan buat keje mcm biasa..x suka xde masalah..minta tukar dept pastu sambil2 tu cari keje lain..
 
Sponsored Post

ramos

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
6,998
Reaction score
229
Points
73
aku dulu kena buang kerja jugak sbb strok pergi hospital doktor tak bagi mc. sampai 1 bulan duduk rumah sakit. terus kena buang sebab tak datang kerja. last2 sekarang mohon zakat pun tak lulus2 lagi. terpaksa guna simpanan untuk tanggung keluarga....
so mcm mane keadaan bos skang? bos duduk kg melayu subang ke?
 

amkgsubang1

Freshie
Joined
Apr 3, 2019
Messages
39
Reaction score
1
Points
11
so mcm mane keadaan bos skang? bos duduk kg melayu subang ke?
sekarang duduk rumah je lah masih tunggu perkeso tapi tak lulus dah buat rayuan tak lulus jugak. tak tahu nak buat macam mana. aku tak puas hati jugak dengan perkeso ini... dia orang tak buat permeriksaan apa2 pun tengok report je... lepas tu tak lulus. tapi nasib baik lah ada zakat. boleh lah membantu. kalau aku kerja pun mesti kena pecat punya sebab tak 100% cergas.
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register