Saya dibuang kerja

Recommended Brokers


fms

Legendary Member
Joined
Feb 10, 2007
Messages
19,756
Reaction score
188
Points
123
saya dpt tawaran kerja di syarikat lain.
saya dah rujuk kes tu dgn jabatan perusahaan. ada 2 cara penyelesaian jika saya failkan kes.
1. dipulihkan semula jawatan/kerja (dgn persetujuan majikan tanpa persetujuan saya)
2. jika jalan no 1 ditolak majikan perlu laksana jalan no 2. bayaran pampasan (ditetapkan oleh saya dan majikan wajib setuju)

dah tentu majikan pilih jalan no 1. jika jalan no1 yg dipilih berertu saya pergi utk serah tengkuk la.

jadi saya batalkan niat utk failkan kes.
saya xbuat report piracy. kesian kawan2 lama yg masih kerja sana terima nasib sama mcm saya. hilang punca rezki jika company tu down.
biasa org repot kat Jabatan Perusahaan utk mendapatkan balik kerja..
klu diorg offer, amik je dan buat keje mcm biasa..x suka xde masalah..minta tukar dept pastu sambil2 tu cari keje lain..
 
Sponsored Post

ramos

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
6,829
Reaction score
202
Points
73
aku dulu kena buang kerja jugak sbb strok pergi hospital doktor tak bagi mc. sampai 1 bulan duduk rumah sakit. terus kena buang sebab tak datang kerja. last2 sekarang mohon zakat pun tak lulus2 lagi. terpaksa guna simpanan untuk tanggung keluarga....
so mcm mane keadaan bos skang? bos duduk kg melayu subang ke?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register