BTC USD 61,316.2 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Perodua aruz 2019

Sponsored Post

akuehebat

Super Active Member
Joined
Jan 12, 2012
Messages
7,856
Reaction score
536
Points
111
yup sebab viral tu bro...kira director dia jaga la tu...kalau kena yang buat bodoh je...viral pun dia buat bodoh je...action dia melambangkan keseluruhan organisasi juga tu bro...kawan bukan bekap...tapi pernah jadi kat sahabat2 lain...burn duit...viral pun buat bodoh je...tapi bukan perodua la...:eek:

y ni ambe bkn puji perodua, tp DMM Sales HQ..sebb dia y bg feedback cepat..hehe
 

paat83

Fun Poster
Joined
Nov 8, 2013
Messages
117
Reaction score
1
Points
25
So far, ada tak yang menghadapi masalah besar sepanjang penggunaan Aruz ni?
 

asdf

Fun Poster
Joined
Nov 16, 2019
Messages
430
Reaction score
75
Points
30
ada tuan2 yang tahu bagaimana nak upgrade enjin aruz?
tq
 

Megat Al Fateh

Active Member
Joined
May 6, 2019
Messages
1,421
Reaction score
784
Points
81
ade org bg feeback dlm blog kereta

enjin tak cukup kuat untuk bawak body.. mcm akan menderam bila naik bukit

any owner boleh confiirmkan?
 

abdulricks85

Active+ Member
Joined
Jul 31, 2010
Messages
3,388
Reaction score
132
Points
43
Ada bawa aruz ipar minggu lepas,baru keluar 1 minggu.

Pengalaman aku mula masuk,kena angkat tinggi sikit la kaki tu,bagus ada side step. Bila dah masuk dalam,kena unlock pintu sebelah passenger. Sebab bila aku unlock,rupanya sebelah driver je terbuka.

Masuk gear reverse,perlahan2 keluar dari rumah,jalan terus ke shopping mall. Ada bump aku lalu,saja try suspension,agak kurang sedap macam terlalu keras. Mungkin kereta baru,macam tu rasa dia agaknya. Cuba bawa dalam 100kmj,rpm dah 3000,tapi kesenyapan kabin tu memang puas hati. Feeling driving tu memang macam bawa van la.

Tiba shopping mall,naik parking tingkat atas. Perjalanan ke atas tu rasa tak puas hati bunyi pintu bonet belakang berlaga2 tung tang tang tung tang sebab jalan tak rata. Bunyi dia tu macam kereta wagon lama bapa aku. Betul2 rasa terganggu.
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
25,010
Reaction score
2,747
Points
201
Ada bawa aruz ipar minggu lepas,baru keluar 1 minggu.

Pengalaman aku mula masuk,kena angkat tinggi sikit la kaki tu,bagus ada side step. Bila dah masuk dalam,kena unlock pintu sebelah passenger. Sebab bila aku unlock,rupanya sebelah driver je terbuka.

Masuk gear reverse,perlahan2 keluar dari rumah,jalan terus ke shopping mall. Ada bump aku lalu,saja try suspension,agak kurang sedap macam terlalu keras. Mungkin kereta baru,macam tu rasa dia agaknya. Cuba bawa dalam 100kmj,rpm dah 3000,tapi kesenyapan kabin tu memang puas hati. Feeling driving tu memang macam bawa van la.

Tiba shopping mall,naik parking tingkat atas. Perjalanan ke atas tu rasa tak puas hati bunyi pintu bonet belakang berlaga2 tung tang tang tung tang sebab jalan tak rata. Bunyi dia tu macam kereta wagon lama bapa aku. Betul2 rasa terganggu.
Aruz sama casis dengan Avanza memang keras suspension dia.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register