Perodua aruz 2019

Recommended Brokers


paat83

Fun Poster
Joined
Nov 8, 2013
Messages
117
Reaction score
0
Points
10
Assalammualaikum....

Mohon jasa baik kepada kawan2 kat sini yang dah ada/uji pandu/tengok2 utk kongsikan serba sedikit pengalaman atau pandangan anda.... terima kasih..


**** Plan mmg nak angkat sebijik....:D:D:D
 
Sponsored Post

oberst

Fun Poster
Joined
Mar 31, 2013
Messages
138
Reaction score
28
Points
20
Bagi saya memang sesuai klu mencari 7-seater utk family, harga murah dari competitor, maintenance pn lbh murah dgn after sales perodua yg terbaik.

Tapi based on internet review (Aruz vs BRV) ada kekurangan dr segi driving experience & comfort. Antara reason yg diberi:

1. Aruz guna RWD (Rear Wheel Drive) so cornering ada kureng cket.
2. Tork enjin lbh rendah, ragu ngan performance time naik bukit & penumpang full.
3. RPM tinggi time cruise (RPM3400 @ 110KMJ), enjin bunyi bising.
4. Ground clearance tinggi, org tua n bdak susah cket nk naik.
5. Tayar 17 inci, menambahkn keraguan performance sbb berat.

Tu je yg sy igt setakat ni.. Anyway rasanya sy akan proceed gak ngan Aruz sbb lebih prefer long term maintenance cost compare to Honda..
 
Last edited:

boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,562
Reaction score
279
Points
131
Berminat juga dengan Aruz ni.
 

revolver

Active+ Member
Joined
Nov 23, 2009
Messages
3,142
Reaction score
110
Points
33
boleh tengok komen owner sendiri di page funtasticko di fb.
 

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,127
Reaction score
210
Points
123
mase rush kuar dulu aku rase nak beli rush..
skarang rase nak angkat aruz convert rush #:-S
 

the best seller

Active+ Member
Joined
Jun 3, 2010
Messages
4,007
Reaction score
85
Points
30
baru nk beli naik lenjan naik genting tp dah dgr mcni xjadi laaa
 

accessive

Fun Poster
Joined
Feb 17, 2014
Messages
918
Reaction score
127
Points
23
Tgk reviewer test drive kt youtube cakap "dari jauh dah kedengaran bunyi tapi tak mari2". Hahaha
 

razor77

Active+ Member
Joined
Jul 14, 2011
Messages
2,813
Reaction score
22
Points
25
3. RPM tinggi time cruise (RPM3400 @ 90KMJ), enjin bunyi bising.
serius ke. mcm ni minyak kuatlal. klo bwk 140 dah berapa rpm mesti jdk 5
 

accessive

Fun Poster
Joined
Feb 17, 2014
Messages
918
Reaction score
127
Points
23
3. RPM tinggi time cruise (RPM3400 @ 90KMJ), enjin bunyi bising.
serius ke. mcm ni minyak kuatlal. klo bwk 140 dah berapa rpm mesti jdk 5
Huihh.
Kete enjin 1.3l pn tekan 100kmj biasanya 3000rpm je.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register