Journal Trading muzani

Recommended Brokers


Forex Chart

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,146
Reaction score
452
Points
131
den minggu lepas pun sell GU.. tp lepas berita us shutdown... pastu ada gap pagi senin terus aku cut .ptg pasang buy.. tup tup.. jatuh adeiii... dari segi teknikal mmg nak kebawah
 
Sponsored Post

muzani

Active Member
Joined
Oct 9, 2009
Messages
1,121
Reaction score
112
Points
33
assalam semua,

setelah beberapa tahun. cuba study balik pemahaman membaca market. bukan bertujuan apa2. bukan nak mengajar,menuunjuk saya cuma nak belajar sendiri dan tak tau nak post di mana. jadi sini je la jika boleh. akaun pun demo. siapa ada idea atau benda nak dibincang pun bole post sini tiada kekangan cuma no indicator just PA discussion.

terinspirasi dari beberapa teknik di luar sana. jadi sifir utk market behaviour ni bagi saya personally ialah, look to the left, pending order buy/sell yg masih active(secara grafik/fundemental/etc) - cari liquidity - real move by market

target RR tinggi

sekarang tengah study semula

ENGULFing by zone
PARTY to zone not CANDLE
PAZ boxes -how they interact inside / outside the boxes
Fakeout levels






Sold dari minggu lepas akaun demo. takde PA nak exit lagi, tapi kalau nak exit atau partial dah boleh sebab dia dah duduk atas flag. pening kepala kalau nak tunggu dia pecah bawah.~X(
 

Attachments

Last edited:

muzani

Active Member
Joined
Oct 9, 2009
Messages
1,121
Reaction score
112
Points
33
mudah tersesat guna boxes zones ni.. in and out .. in and out.. kinks... rbd dbr at certain places..

to find trick at tricked places..

looking for sharp shooter zones..
 

muzani

Active Member
Joined
Oct 9, 2009
Messages
1,121
Reaction score
112
Points
33
currently studying boxes ,maximum pain levels, reaction to zones, tricks in tricks, P.A.R.T.Y - past approach reaction thank you.

scales

jom study gambar ni...

 

Attachments

faxists

Fun Poster
Joined
Jul 12, 2006
Messages
778
Reaction score
76
Points
20
welcome back masta...nice to see your journal..hope continue update,,
 
Sponsored Post
Top
Log in Register