[HELP]D.I.Y CPU to LCD TV

CG Sponsors




t4k4

Junior Member
Joined
Apr 12, 2013
Messages
98
Reaction score
0
Points
6
Tuan. Tuan kena beli graphic card yg ade hdmi. Tapi kena beli yg low profile punya sebab cpu tu low profile case. Tapi tuan kena tgk motherboard tu ade pcie or tak. Kalaua de agp port kena card gc yg agp port ade hdmi juge. Pastu terus direct hook ke lcd tv. Audio semua hdmi tu akan supply ke lcd tv.
 
Sponsored Post

t3rdtier

Active+ Member
Joined
Oct 21, 2010
Messages
3,083
Reaction score
127
Points
33
bende tu tak support conversion.. ingatkan pakai adapter putih tu blh.. kalo pakai cable AV-VGA tu mcm mmber cg atas ni rasa dpt tak?
Bro beli jer gc yg ada hdmi port.. Nk sng bawak pc p kdai computer n pasang trus kalau xtau slot kat mobo tu support ke x?..
Yg mcm atas tu blh.. Tp x puas mata mmandang bile tgok tv tu...
 

casperSGM

Junior Member
Joined
Aug 14, 2013
Messages
70
Reaction score
0
Points
6
jadi, nak minta bantuan pakar2 dlm CG untuk bantu mana silap sambungan or kekurangan cara sambungan saya.. dah bnyk google2 tp tak bnyk info dpt membantu.. cuba nasib ni CG sini pula harap di CG sini ada jalan penyelesaian utk DIY ni.. takut nanti beli barang semua tak boleh pakai jadi pula satu pembaziran projek DIY ini.. harap ada yang sudi membantu.. tq.. :D :)cgrock[/QUOTE]


setting CPU ~~Display\Screen Resolution , Screen refresh rate.
 
Last edited:

zali99

Fun Poster
Joined
Nov 4, 2011
Messages
214
Reaction score
0
Points
10

superdogol

Fun Poster
Joined
May 29, 2012
Messages
675
Reaction score
10
Points
15
utk rege rm130 tuh, better beli gc yg ada hdmi... digital signal dr pc ke tv. setel masalah
 

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,312
Reaction score
387
Points
136
oic..baru nampak gambo..:D
ingat main cucuk camtu je dah setel
 
Last edited:

hilmi_4601

Active Member
Joined
Apr 4, 2011
Messages
1,429
Reaction score
41
Points
30
LG xde vga port ke??
sony aku ade
direct port vga pc ke tv....
guna cable sound tu connect kt computer in...bkn video in...
 

bgong

Fun Poster
Joined
Apr 12, 2012
Messages
626
Reaction score
1
Points
15
TT, beli GC yg ada HDMI ni je cukup. Tak payah nak menyusah hidup pakai converter segala. Ada satu kedai kt lelong jual RM99 je. Selain boleh output HDMi, GC ni boleh jugak kasi up sikit graphics capabilities kat PC TT tu even jgn la harap boleh main game yang power2.



*GC ni support low profile.
 
Last edited:

afiq_27

Fun Poster
Joined
Nov 19, 2008
Messages
761
Reaction score
2
Points
15
vga to hdmi converter aku beli dalam rm70 okay je.. pakai kat tv
 
Sponsored Post
Top
Log in Register