Cara saya Dausbiz buat sales biz lebih 5 Angka

CG Sponsors




dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,520
Reaction score
1,602
Points
596
Assalamualikum semua



Nie adalah perkongsian saya

Cara saya buat sales lebih rm300,000

Bukan dongeng saya dah buat

ok saya gtau dulu dari start anda buat 1 sales sampai mampu buat sales ratus ribu




Pertama sekali

Kenali biz anda

dan kenali peminat bagi produk biz anda

Produk dan biz knowledge penting bagi orang konfiden

Orang rasa yakin berurusan dengan anda

Bukan mudah tapi anda kene banyak studi dan fahami untuk fasa mula nie






Kedua

wujudkan satu platform untuk mudah anda promosi biz anda

saya wujudkan web sendiri



Sebab bende nie penting untuk anda promosikan servis produk biz anda

Bagi web,selain content video dan maklumat

Grafik juga aspek penting




Ketiga

Promosi dan iklan

Nie adalah aspek jantung pada biz anda

kalau bende nie ke laut

alamatnya karam la biz anda di lautan manusia

Nak iklan dan promosi bukan mudah

Kena timba ilmu

Kene keluar duit

nak iklan bukan free ja kene keluar duit

kadang sikit kadang banyak

sebab nak cari spot iklan yang bagus

antara spot iklan best adalah signature carigold







RM300 untuk life time supporter carigold memang terbaik

Terus terang saya gtau Carigold adalah spot best untuk iklan biz

Dan bab iklan nie kene banyak eksperimen







Kadang kala iklan kita amat berjaya

kadang kala suam kuku

kadang kala tak ade kesan langsung

Dalam banyak banyak eksperimen iklan

saya pernah burn hangus duit iklan lebih rm1,000

tapi itu adalah pengalaman bisnes

Dan lepas nie anda nak iklan







Anda tak akan ulangi kesilapan dalam promosi

Ingat konsep biz yang saya amalkan selalu

Pertama wajib ade web

kedua promosi kaw kaw iklan

ketiga beri layanan terbaik pada pelanggan

sentiasa layan pelanggan seperti kawan baik kita

keempat slalu update web dan ulangi kembali proses iklan promosi

Kitaran terus insyaallah akan meningkat dari 1 sales ke ratus ribu sales

ok Selepas penerangan promosi iklan

Saya terus ke aspek yang bakal beri anda sales







aspek pelanggan

Disini saya sertakan cara saya sayangkan pelanggan dan bagi pelanggan sayang kita

Pertama dengan pelanggan

kita slalu guna perkataan Tuan atau Puan

kalau tak nak cakap jer boss

Bila cakap tanya pelanggan apa yang dia nak

budget brape

apa yang anda boleh bantu






sentiasa gtau apa yang boleh anda bantu

Dan kalau pelanggan jenis suka tawar

anda boleh tawar kecilkan komisyen anda

jangan risau customer macam nie

akan beli jadi customer ulangan sebab dia suka pada anda

Dia akan beli kembali dan proses tawar menawar akan jadi kembali






Ingat Pelanggan adalah emas bagi biz anda

lagi banyak customer ulang lagi banyak duit komisyen bertambah

Disebabkan tue saya sentiasa menyayangi pelanggan saya

Selain itu ada pelanggan suka free gift dari anda

Jangan kedekut bagi

Dia akan kembali pada anda

Pelanggan adalah manusia

Dan pelanggan ade perasaan





Sentiasa jaga perasaan pelanggan dan beri layanan terbaik

Insyaallah dia akan datang kembali untuk anda

Bila whatsapp dengan pelanggan

Bayangkan pelanggan tue rakan baik anda

Bayangkan pelanggan tue girlfriend yang anda sayang

Cakap yang baik baik penuh kasih sayang penuh cinta

walaupun anda tak kenal siapa pelanggan anda

Anggap dia manusia yang anda sayang atas muka bumi nie







Yang penting biz nie

anda tak leh putus asa

tak leh ada sifat gelojoh

kene cool tenang slalu

Kalau rugi jangan stop

teruskan balik

Slalu belajar dari kesilapan dan kegagalan kita






Terus terang saya gtau

Biz nie bukan mudah

memang susah sangat sangat

tapi anda mampu buat jika anda ada kesungguhan

Tak ade short cut dalam bisnes

Anda usaha insyaallah anda akan dapat
 
Last edited:
Sponsored Post

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,520
Reaction score
1,602
Points
596
Saya akan update thread

Dengan ilmu dan pengalaman saya

Insyaallah manfaat untuk semua
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,520
Reaction score
1,602
Points
596
Saya cuma share apa yang saya dapat

Insyaallah berguna


Yang penting dalam biz nie
Jangan pernah berhenti usaha

Memang susah
Saya tak kata pun biz mudah

Tapi susah pun insyaallah boleh buat


Pertama sekali bila nak biz
Jangan fikirkan modal untung

Fikirkan ilmu untuk biz anda
Apa yang anda perlukan untuk biz anda

Bagi saya kalau leh mulakan dengan paling minimum


Contoh anda nak biz sandwich ke biz nasi lemak

Pertama sekali fikir camne nak bagi produk tue sedap
Macam mana dapat bagi orang suka

Lepas tue baru fikir modal nak iklan nak pasarkan nak tonjolkan


Apapun sekarang buat biz apapun
Bagi saya


Kene ada web sendiri sebagai kedai bisnes anda

Kene ade ilmu

Kene ade usaha kesungguhan

Kene ade semangat tinggi


Dan ingat biz nie kene keluar duit juga
Kalau korang dok iklan free jer
Kene juga sekali sekala iklan berbayar

Cara nak tonjolkan biz


Ingat apa sahaja biz anda buat
Bukan anda sorang ja buat


Ada beribu orang buat
Ada persaingan
 

lau_kau

Super Active Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
9,149
Reaction score
955
Points
121
Terbaik tt share lg tt bg semangat kt semua....
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,520
Reaction score
1,602
Points
596
Alhamdulilah ade yang suka


Ade orang mesej saya

Saya dah iklan promosi merata tapi sales teruk la


Jawapan saya

Nak iklan promosi nie kene banyak tempat
Kalau promosi free buat banyak tempat

Yang berbayar ikut kemampuan budget


Ingat kita bila biz
Bukan kita sorang ja biz

Ramai pesaing kita
Ramai meniaga macam kita


Kita kene tonjolkan sesuatu yang best
Agar orang direct ngan kita


Kena banyak belajar studi dan fikir
Bende bagi orang suka iklan kita dan terus beli ngan kita


Dan cuba periksa cara kita komunikasi ngan pelanggan
Ade tak bagi menyinggung perasaan
Atau bagi pelanggan malas nak layan


Bukan senang nak senang tau


Salah satu cara iklan promosi free yang best
Pakai platform carigold
Tapi hari hari kene buat la
Bagi sentiasa orang tengok komen dan signature anda


Bagi yang serius biz
Upgrade lifetime carigold supporter

Baru ramai tengok banner dan iklan anda
 

ikhmal_ok

Super Active Member
Joined
Aug 15, 2009
Messages
8,894
Reaction score
180
Points
73
Assalamualikum semua



Nie adalah perkongsian saya

Cara saya buat sales lebih rm300,000

Bukan dongeng saya dah buat

ok saya gtau dulu dari start anda buat 1 sales sampai mampu buat sales ratus ribu




Pertama sekali

Kenali biz anda

dan kenali peminat bagi produk biz anda

Produk dan biz knowledge penting bagi orang konfiden

Orang rasa yakin berurusan dengan anda

Bukan mudah tapi anda kene banyak studi dan fahami untuk fasa mula nie






Kedua

wujudkan satu platform untuk mudah anda promosi biz anda

saya wujudkan web sendiri



Sebab bende nie penting untuk anda promosikan servis produk biz anda

Bagi web,selain content video dan maklumat

Grafik juga aspek penting




Ketiga

Promosi dan iklan

Nie adalah aspek jantung pada biz anda

kalau bende nie ke laut

alamatnya karam la biz anda di lautan manusia

Nak iklan dan promosi bukan mudah

Kena timba ilmu

Kene keluar duit

nak iklan bukan free ja kene keluar duit

kadang sikit kadang banyak

sebab nak cari spot iklan yang bagus

antara spot iklan best adalah signature carigold







RM300 untuk life time supporter carigold memang terbaik

Terus terang saya gtau Carigold adalah spot best untuk iklan biz

Dan bab iklan nie kene banyak eksperimen







Kadang kala iklan kita amat berjaya

kadang kala suam kuku

kadang kala tak ade kesan langsung

Dalam banyak banyak eksperimen iklan

saya pernah burn hangus duit iklan lebih rm1,000

tapi itu adalah pengalaman bisnes

Dan lepas nie anda nak iklan







Anda tak akan ulangi kesilapan dalam promosi

Ingat konsep biz yang saya amalkan selalu

Pertama wajib ade web

kedua promosi kaw kaw iklan

ketiga beri layanan terbaik pada pelanggan

sentiasa layan pelanggan seperti kawan baik kita

keempat slalu update web dan ulangi kembali proses iklan promosi

Kitaran terus insyaallah akan meningkat dari 1 sales ke ratus ribu sales

ok Selepas penerangan promosi iklan

Saya terus ke aspek yang bakal beri anda sales







aspek pelanggan

Disini saya sertakan cara saya sayangkan pelanggan dan bagi pelanggan sayang kita

Pertama dengan pelanggan

kita slalu guna perkataan Tuan atau Puan

kalau tak nak cakap jer boss

Bila cakap tanya pelanggan apa yang dia nak

budget brape

apa yang anda boleh bantu






sentiasa gtau apa yang boleh anda bantu

Dan kalau pelanggan jenis suka tawar

anda boleh tawar kecilkan komisyen anda

jangan risau customer macam nie

akan beli jadi customer ulangan sebab dia suka pada anda

Dia akan beli kembali dan proses tawar menawar akan jadi kembali






Ingat Pelanggan adalah emas bagi biz anda

lagi banyak customer ulang lagi banyak duit komisyen bertambah

Disebabkan tue saya sentiasa menyayangi pelanggan saya

Selain itu ada pelanggan suka free gift dari anda

Jangan kedekut bagi

Dia akan kembali pada anda

Pelanggan adalah manusia

Dan pelanggan ade perasaan





Sentiasa jaga perasaan pelanggan dan beri layanan terbaik

Insyaallah dia akan datang kembali untuk anda

Bila whatsapp dengan pelanggan

Bayangkan pelanggan tue rakan baik anda

Bayangkan pelanggan tue girlfriend yang anda sayang

Cakap yang baik baik penuh kasih sayang penuh cinta

walaupun anda tak kenal siapa pelanggan anda

Anggap dia manusia yang anda sayang atas muka bumi nie







Yang penting biz nie

anda tak leh putus asa

tak leh ada sifat gelojoh

kene cool tenang slalu

Kalau rugi jangan stop

teruskan balik

Slalu belajar dari kesilapan dan kegagalan kita






Terus terang saya gtau

Biz nie bukan mudah

memang susah sangat sangat

tapi anda mampu buat jika anda ada kesungguhan

Tak ade short cut dalam bisnes

Anda usaha insyaallah anda akan dapat
Den nak belajar ngan ko Dauz, den punya sales fluctuate. Duk mana bos?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register