BTC USD 61,248.7 Gold USD 1,767.63
Time now: Jun 1, 12:00 AM

(WTA) cara nak mulakan perniagaan barang komputer

azren.shoppu

Freshie
Joined
Feb 20, 2021
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
salam semua

saya berminat untuk memulakan perniagaan barang2 komputer. modal tak banyak pun. around 1k-2k. sebab modal kecik, jadi sy plan untuk jual barang2 kecik je dulu secara online.
tapi saya memang 0 dalam bab-bab ni. dekat mana saya boleh dapatkan info untuk mencari pembekal?
saya tinggal di putrajaya. jadi kalau boleh dapat pembekal di kawasan-kawasan terdekat, ok jugak tu.
berharap sangat ada siapa2 yang boleh batu saya.

terima kasih.
 
Sponsored Post

pelitaminyak

Super Active Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
5,001
Reaction score
1,467
Points
151
salam semua

saya berminat untuk memulakan perniagaan barang2 komputer. modal tak banyak pun. around 1k-2k. sebab modal kecik, jadi sy plan untuk jual barang2 kecik je dulu secara online.
tapi saya memang 0 dalam bab-bab ni. dekat mana saya boleh dapatkan info untuk mencari pembekal?
saya tinggal di putrajaya. jadi kalau boleh dapat pembekal di kawasan-kawasan terdekat, ok jugak tu.
berharap sangat ada siapa2 yang boleh batu saya.

terima kasih.
Kalau area ipoh boleh le bantu ........ Supplier komputer, gajet, aksesori komputer dan lain2
 

shafiq_

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2013
Messages
945
Reaction score
105
Points
33
Barang2 komputer kalau modal RM2k ke bawah tak cukup tu. Biasa order dari supplier dlm kuantiti yg byk baru dpt murah sikit. Margin keuntungan kecil. Kena jual byk baru nampak untungnya.

Kalau nak jual brg2 komputer online modal kecil memang tak berbaloi sebab persaingan online seller ramai lagi2 yg direct dari china.
 

nokia3210

Active+ Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
2,994
Reaction score
557
Points
86
try pm RKG..rasanya dia main balik pc/laptop ni..
banyak stok refurbish baru sampai..
tp tak tau dok mana skang, dulu seri kembangan..
kwn aku selalu berurusan ngn dia
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,072
Reaction score
1,738
Points
596
Nak mulakan apa biz mulakan dengan kemampuan yang ada jangan sesekali berhutang untuk mula bisnes

Mula dari bawah itu terbaik
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register