(WTA) cara nak mulakan perniagaan barang komputer

CG Sponsors




azren.shoppu

Freshie
Joined
Feb 20, 2021
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
salam semua

saya berminat untuk memulakan perniagaan barang2 komputer. modal tak banyak pun. around 1k-2k. sebab modal kecik, jadi sy plan untuk jual barang2 kecik je dulu secara online.
tapi saya memang 0 dalam bab-bab ni. dekat mana saya boleh dapatkan info untuk mencari pembekal?
saya tinggal di putrajaya. jadi kalau boleh dapat pembekal di kawasan-kawasan terdekat, ok jugak tu.
berharap sangat ada siapa2 yang boleh batu saya.

terima kasih.
 
Sponsored Post

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
2,874
Reaction score
762
Points
81
salam semua

saya berminat untuk memulakan perniagaan barang2 komputer. modal tak banyak pun. around 1k-2k. sebab modal kecik, jadi sy plan untuk jual barang2 kecik je dulu secara online.
tapi saya memang 0 dalam bab-bab ni. dekat mana saya boleh dapatkan info untuk mencari pembekal?
saya tinggal di putrajaya. jadi kalau boleh dapat pembekal di kawasan-kawasan terdekat, ok jugak tu.
berharap sangat ada siapa2 yang boleh batu saya.

terima kasih.
Kalau area ipoh boleh le bantu ........ Supplier komputer, gajet, aksesori komputer dan lain2
 

shafiq_

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2013
Messages
876
Reaction score
82
Points
30
Barang2 komputer kalau modal RM2k ke bawah tak cukup tu. Biasa order dari supplier dlm kuantiti yg byk baru dpt murah sikit. Margin keuntungan kecil. Kena jual byk baru nampak untungnya.

Kalau nak jual brg2 komputer online modal kecil memang tak berbaloi sebab persaingan online seller ramai lagi2 yg direct dari china.
 

nokia3210

Active Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
2,478
Reaction score
374
Points
46
try pm RKG..rasanya dia main balik pc/laptop ni..
banyak stok refurbish baru sampai..
tp tak tau dok mana skang, dulu seri kembangan..
kwn aku selalu berurusan ngn dia
 
Sponsored Post
Top
Log in Register