Upgrade desktop budget rendah

CG Sponsors




blogger noob

Active Member
Joined
Oct 30, 2011
Messages
1,325
Reaction score
4
Points
25
Assalamualaikum.Dah berkurun rasanya,br skrg dpt update/upgrade PC walaupon budget rendah.

- Ryzen 5 3600
- ZoomFlow 240X
- B450 Gaming Pro Carbon AC
- Vengeance LPX 8GB DDR4-3200 x 2 / Dual Kit (CMK16GX4M2Z3200C16 )
- RTX 2070 Super AMP Extreme
- XPG SX8200 Pro 512GB
- Leadex III 650W Gold

+

- TUF VG249Q
- Trident Z Neo 8GB x 2 3600Mhz (Dual Kit)

Reused parts:
- Storm Trooper (Windowed)
- Envision P2273whL monitor
- WD Blue 1 TB

Note:
- X tau/x pasti even da pki AIO cooler,idle temp masih lagi dlm 50c.Da reinstall cooler,repaste thermal etc.
- Plan nak beli AOC 24G2,tapi tetiba Lazada cancel plak.So ambil TUF VG249Q
- Sy kurang berminat dengan RGB,cuma minat Blue LED sj.
 
Last edited:
Sponsored Post

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,305
Reaction score
485
Points
141
Klu guna rtx 2070 better beli monitor 1440p 144 MHz...klu X rugi je...gtx 1660 super or ti, atau seken punya gtx 1080 dah okay da utk 1080p
 

blogger noob

Active Member
Joined
Oct 30, 2011
Messages
1,325
Reaction score
4
Points
25
Klu guna rtx 2070 better beli monitor 1440p 144 MHz...klu X rugi je...gtx 1660 super or ti, atau seken punya gtx 1080 dah okay da utk 1080p
Err...sbnrnya nak juga tuan,tapi budget x ckup lagi.So beli yg ni sj lah yang termampu...

P/S Orang otai bab PC ni.Masih lg teringat...tuan ada dlm LYN jg ke?
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,805
Reaction score
137
Points
83
aku still pakai phenom iii da dekat 12 tahun aku rase, sbb aku lebih banyak main game ETS2 and masih berjalan dgn lancor so bedal je haha
 
Sponsored Post
Top
Log in Register