Movie The Nun (2018)

CG Sponsors




kainlangsir

Legendary Member
Joined
Jul 24, 2006
Messages
12,447
Reaction score
266
Points
141




Filem yang ditunggu oleh peminat filem seram terutamanya THE CONJURING dan ANNABELLE, pasti tak sabar nak menonton filem yang dikatakan lebih seram dan berhantu dari THE CONJURING. Kalau korang masih ingat, filem THE CONJURING menceritakan tentang usaha Ed dan Lorraine Warren untuk membantu orang-orang yang dirasuk oleh roh setan.

Filem THE NUN menceritakan kisah seorang ketua paderi bernama Burke yang dihantar oleh Vatikan untuk menyiasat kematian misteri seorang biarawati muda. Biarawati muda itu mati akibat bunuh diri di biara yang agak jauh di Romania. Ketua paderi yang dihantar oleh Vatikan sebenarnya mempunyai sejarah masa silam yang sangat dahsyat. Dia berusaha keras untuk mendedahkan apa yang berlaku di sebalik kematian biarawati muda itu.
Dalam perjalanan, ketua paderi Burker telah hilang tanpa jejak. Dalam filem ini akan diceritakan bagaimana Burke bukan sahaja membahayakan hidupnya untuk melawan semangat jahat, tetapi dia juga harus berperang dengan perasaan dan jiwa.
Penonton akan dibentangkan dengan biarawati yang memiliki kekuatan jahat dengan bentuk yang menyeramkan.

Aku nak pi tengok bukan sebab nak tengok hantu..tapi awek cun sister tuu...
 
Last edited:
Sponsored Post

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,940
Reaction score
1,058
Points
201
belum tgk lg tapi review kt kakimuviee ... 'munafik 2 lg besh, jalan citer dah bley agak... straight to point...sempat terlelap.. hanya mula2 terkejut...'
 

kainlangsir

Legendary Member
Joined
Jul 24, 2006
Messages
12,447
Reaction score
266
Points
141
belum tgk lg tapi review kt kakimuviee ... 'munafik 2 lg besh, jalan citer dah bley agak... straight to point...sempat terlelap.. hanya mula2 terkejut...'
ooo ye ke...dua hampir sama..

munafik 2 tu ustaz bawa ajaran sesat
the nun biarawati yang jadi hantu
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,940
Reaction score
1,058
Points
201
ooo ye ke...dua hampir sama..

munafik 2 tu ustaz bawa ajaran sesat
the nun biarawati yang jadi hantu
rase bg follower conjuring universe sesuai la pi layan... bg yg x follow ... maybe bosan... weekend ni br nak pi tgk...
 

forumercg

Banned
Joined
May 6, 2017
Messages
804
Reaction score
66
Points
25
jika bagus, rasa hendak pergi tengok
berapa star boleh beri?
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,370
Reaction score
1,584
Points
596
Nak try la pi layan
 

kainlangsir

Legendary Member
Joined
Jul 24, 2006
Messages
12,447
Reaction score
266
Points
141
aku dah pi tengok semalam. Bagi aku cerita ni best..lawak2 ada satu kali. elemn terkejut pon ada...jalan cerita macam the conjuring le..sbb sequel dia..sequel ke?..entah..

seram tu...aku rasa takde le seram sangat..sebab muka hantu valak tu korang dah biasa kat poster filem ni..jadi masuk panggung pon dah boleh expect rupa hantu tu..

paling tak leh blah..darah jesus crist boleh lagi ada sampai sekarang..tak kering ke??

nama pon filem..logik kemudian kira..
 

shaiful

Fun Poster
Joined
Feb 12, 2008
Messages
873
Reaction score
6
Points
15
Antara filem kesinambungan conjuring dan anabelle.. nun paling bosan teruk. Mcam tak ada idea.
 

Ran

Active+ Member
Joined
Oct 23, 2007
Messages
4,978
Reaction score
62
Points
40
Mcmn sebutan dia eh..

The Nun? The Nan? The Non?

Haha..bhs inggeris aku fail..

Rasa mcm teringin nk gi tgk movie ni..mcm serammm jerr..hihi..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register