BTC USD 23,589.7 Gold USD 1,866.92
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Takashimaya (scam)!

Sponsored Post

d_conan

CG Top Poster Club
gem
Messages
24,173
Joined
Aug 24, 2011
Messages
24,173
Reaction score
866
Points
161
masalahnya xda hitam putih,aku rasa mcm aku kalah je kes ni..bnda dh 7thn,masa aku cancel deal tu mmg aku ada sound mamat yg jual tu sbb buat keta aku rosak..dia hulur aku duit repair keta n ckp deal tu kira cancel.maybe silap kt aku gak,bnda tu klu ikut rm700 je masa tu..skang dh jd 4k..masa tu TAKASHIMAYA ni baru lg,bdk2 dia merayau cari customer kt umh..aku ingt cam nk redah je HQ dia kt desa tasik tu..tp aku stkt bole fight mulut jelah..black n white xda..

Sapa nama budak yg install benda tu bro?
 

asby

Legendary Member
gem
Messages
11,810
Paid Membership
Joined
May 8, 2009
Messages
11,810
Reaction score
14
Points
120
aku rasa company camni dia link dengan agent2/salesman jual keta sebab aku 2x pernah kena bawak balik keta baru esoknya datang terus cam tau2.tapi aku taklah halau sebab kita ni kena ada budi bahasa jugak dia pun kerja kan cari rezeki.dia cakap dalam 2 minit pencuri leh bukak keta sebab tu pakai takashima untuk elakkannya.sib baik sebelum aku bawak balik keta umah dah join ecu buat kunci rahsia aku bagi 10 minit dia bleh bukak ke tak sampai nak terkoyak daun pisang keta dia nak tarik wire depan nak bagi lock on.xdapat2 last2 dia kata akan datang dengan kawan dia yang pro..sampai arini alhamdulillah xdatang.
 

TM Dealer

Fun Poster
Messages
381
Joined
Sep 17, 2013
Messages
381
Reaction score
0
Points
10
Salam..aku ada mslh sket n nk mntk pndgn warts CG..lbh kurang 7 thn lps aku ada psg alat nk elak keta kena curi kt Takashimaya ni..klu ikut aku xnk pasang pun tp bdk melayu yg dtg tu dok pujuk suruh try dulu dlm smggu n bayar 100 je dulu..nk jadi cerita x lama lps dia pasang power window keta aku rosak n jahanam..( smpai skang masih rosak lg )..

Lps aku call ckp power window aku rosak bdk tu dtg blk cek,aku ckp aku xnk pakai bnda ni lg kt keta aku..dia pun setuju n utk bukak n bg aku duit sket utk repair keta aku..pendek cerita deal tu cancel n aku pulang blk barangan tu..tiba2 mggu lps wife aku dpt Surat dr debt collector mntk byrn tertunggak almost 4k yg aku n wife hutang dia x buat installment bnda yg aku pasang tu..yg buat aku bengang lg nama wife aku dh blacklisted skang ni..sbb bnda tu dh jd kes mahkamah,skang ni aku mmg xda pegang apa resit pn sbgai bukti aku prnh beli bnda tu..sbb salesman tu dulu ckp deal tu Kira cancel sbb mmg salah dia silap pasang n menyebabkan power window aku rosak...

Ape perlu aku buat skang,aku xnk byr 4k tu kt company lakhanat tu..:(scam

Diorang pune closing memang membuat kite nak pasang benda tu... Tambah2 melayu... Tapi servis after sale, cam hampeh...:-?
 

skiperz

Active Member
Messages
1,798
Joined
Oct 13, 2013
Messages
1,798
Reaction score
0
Points
25
Assalamualaikum..skrg ni aku pun mangsa dieorg...dan pernah berkerja 2 3 hari dgn dieorg..makna kata akh ni customer dan staff 3 hari tuk syarikat ni..memule aku terkene dkt petronas presint 9 die senyum dtg mcm paksa2 nak buat sesuatu demo dkt kite....pastu die goreng2 akj..aku pasang..kemudin esok aku kerja dgn dieorg...style dieorg sebelum keluar pegi buat demo mcm mane pencuri curi kereta..dieorg akan telan ubat ape entab beli dkt farmasi area bandar seremban..die ada offer aku tp aku xnak..sbb aku rokok pun xisap..so mcm biasa 2 3 team..1 team ada 4 org..aman buat pujuk2 supaya beli bende alah fake product ni...jadi...skrg baru sedar setelah buat kajian..syarikat ni scammer professional...sbb tu doe ctos kan org sbb ctps kan swasta..azio nk partner...actually owner same ne..azio nk loan lender..takasyimaya product..interes kaw2 tinggi skrg abg aku nak beli rumah kene baya 7 k.
 

skiperz

Active Member
Messages
1,798
Joined
Oct 13, 2013
Messages
1,798
Reaction score
0
Points
25
haramjaddah kedai tue

viral tue dan pi kat tribunal pengguna dan jangan lupa pi kat persatuan pengguna

Aku dah failkan kes ni dkt tribunal tp kerani die xbagi..nampak sgt azik dah bagi rasuah..tp esok aku nak pegi jugak baya untuk teruskan kes ni..berani kerana benar..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register