BTC USD 37,923.6 Gold USD 1,801.76
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Takashimaya (scam)!

hafis_81

Super Active Member
Joined
Feb 15, 2008
Messages
6,386
Reaction score
32
Points
70
Salam..aku ada mslh sket n nk mntk pndgn warts CG..lbh kurang 7 thn lps aku ada psg alat nk elak keta kena curi kt Takashimaya ni..klu ikut aku xnk pasang pun tp bdk melayu yg dtg tu dok pujuk suruh try dulu dlm smggu n bayar 100 je dulu..nk jadi cerita x lama lps dia pasang power window keta aku rosak n jahanam..( smpai skang masih rosak lg )..

Lps aku call ckp power window aku rosak bdk tu dtg blk cek,aku ckp aku xnk pakai bnda ni lg kt keta aku..dia pun setuju n utk bukak n bg aku duit sket utk repair keta aku..pendek cerita deal tu cancel n aku pulang blk barangan tu..tiba2 mggu lps wife aku dpt Surat dr debt collector mntk byrn tertunggak almost 4k yg aku n wife hutang dia x buat installment bnda yg aku pasang tu..yg buat aku bengang lg nama wife aku dh blacklisted skang ni..sbb bnda tu dh jd kes mahkamah,skang ni aku mmg xda pegang apa resit pn sbgai bukti aku prnh beli bnda tu..sbb salesman tu dulu ckp deal tu Kira cancel sbb mmg salah dia silap pasang n menyebabkan power window aku rosak...

Ape perlu aku buat skang,aku xnk byr 4k tu kt company lakhanat tu..:(scam
 
Sponsored Post

balang

Super Active Member
Joined
Aug 28, 2009
Messages
7,482
Reaction score
93
Points
80
hm..sian ko tt....aku pun tak tau nak cakap apa..cuma nak bagitau, ada 1 thread sebelum ni tak silap tak sampai sebulan pun cakap nak beli alarm system ni..
 

slvrchair

Active+ Member
Joined
Aug 7, 2008
Messages
4,554
Reaction score
312
Points
56
pegi ke tribunal pengguna dan sediakan dokumen selengkapnye utk dijadikan bahan bukti...bleh bro...byk kes camni kat tribunal pengguna...tak tau tribunal pengguna tu ape..ko gune khidmat pakcik guugle...hehe
 

Green Apple

Super Active Member
Joined
Jun 2, 2010
Messages
5,393
Reaction score
27
Points
70
tak yah beli la..takasyimaya..sedara kan pun kena camtu..interest gila..dia link ngan bank..tak bayar blaklist..
rm500 cash dah leh dapat
 

symori

Active+ Member
Joined
Aug 22, 2008
Messages
2,880
Reaction score
266
Points
41
Ape perlu aku buat skang,aku xnk byr 4k tu kt company lakhanat tu..:(scam

Bro, kene engage lawyer laa.. debt collectors kalo ko tak nak bayar, last2 dia engage lawyer jugak..

Takashimaya ni bukan kat singapore ke?:-?
 

sawamura

Legendary Member
Joined
Mar 24, 2010
Messages
12,479
Reaction score
925
Points
161
pegi ke tribunal pengguna dan sediakan dokumen selengkapnye utk dijadikan bahan bukti...bleh bro...byk kes camni kat tribunal pengguna...tak tau tribunal pengguna tu ape..ko gune khidmat pakcik guugle...hehe

tapi masuk tribunal pon kena ada hitam putih..

skarang nih tt tak ada confirmation apa2 dari kompeni budus tuh yg dia nk cancelkan pembelian..

hmm..

tapi kenapa sampai rm4k yer.. jumlah installation takkan laa semahal tuh..
 

azmie82

Fun Poster
Joined
Feb 29, 2012
Messages
992
Reaction score
0
Points
10
rasanya slah salesman tu.dia ckp ikut sedap mulut je kot kt leh cancel tnpa apa2 hitam putih.pgalaman aku siap byr cash lg cz x sggp nk amik hutang and then dia jnji bg 3 hadiah cz cash.

1-brg pertama baju merah ferrari(x tau la murah ke mahal tp mmg best pakai kain dia).

2-dia bg mp4 tp syrt kn amik kt opis dlm ms sbulan dr tarik psg alat tu(yg ni aku memula igt brand mahal2 la cam sony ke,bersusah pyh g kuantan g amik rupanya cap ayam je.itupun bertekak ngan dia cz org kt opis tu kt dh lmbt xleh nk claim.dia org kt sminggu je dr tarikh psg.kan dh lain tu org opis ngan salesman ckp.

3.paling bengan skali org kt opis kt xde hadiah ke3.ada dua je tuk pmbeli cash

Tapi aku dpt gak cz bertekak giler ngan dia org sampai bos dia kot kluar tgk.last2 dia bg gk baju lg satu.haha.pakai bju tu trus g mkn mc"d kt teluk cempedak.habis cite
 

koboygurun

Active+ Member
Joined
Dec 21, 2009
Messages
2,680
Reaction score
6
Points
35
bro call salesmann tue balik....bro draf surat...mintak dier sign...
apa yg dier ckp tue...link ngan tribunal...
 

hafis_81

Super Active Member
Joined
Feb 15, 2008
Messages
6,386
Reaction score
32
Points
70
masalahnya xda hitam putih,aku rasa mcm aku kalah je kes ni..bnda dh 7thn,masa aku cancel deal tu mmg aku ada sound mamat yg jual tu sbb buat keta aku rosak..dia hulur aku duit repair keta n ckp deal tu kira cancel.maybe silap kt aku gak,bnda tu klu ikut rm700 je masa tu..skang dh jd 4k..masa tu TAKASHIMAYA ni baru lg,bdk2 dia merayau cari customer kt umh..aku ingt cam nk redah je HQ dia kt desa tasik tu..tp aku stkt bole fight mulut jelah..black n white xda..
 

mzniaga

Fun Poster
Joined
Jul 17, 2011
Messages
544
Reaction score
0
Points
10
aku pun terkena dgn takashimaya tuh.. nasib baik masa pulang balik barang dia tu aku ada resit... itu pun diorang nak tipu lagi..
jadi pengajaran untuk aku.. lepas ni apa saja urusan aku nak hitam putih.. tahun lepas nyaris2 nak kena dengan tuan rumah sewa.. dia tuduh aku ada tunggakan sewa... aku print semua tarikh bayaran.. last-last dia yg kena.. hahaha...

untuk kes takashimaya ni.. aku dah jumpa ramai yg kena... diorang sengaja transfer technician ataupun salesman diorang sana sini.. supaya kita susah nak contact balik budak yg install benda tu kat kereta kita...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register